www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izginjajo pošilke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.92
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Naj si uredi bolj varen nabiralnik ali pa mu pošiljaj priporočeno, tako da se točno ve, v katerih rokah je pošilka končala.

Nabiralnik je popolnoma po standardih. Pošiljka pa je poslana s strani društva. Razumljivo je, da se nepriporočena pošilka lahko izgubi, nerazumljovo pa, da se izgubi več zaporednih pošiljk.
V društvu sem poslal več sto ( preko 600) pošiljk pa je bila to edina pripomba. Že tako so stroški pošiljanja po mojem mnenju enormno visoki glede na vsebino, ki jo pošiljamo. Sam se strahotno trudim izbrskati boljše pogoje in cene za naše stvari. A potem naj pa zapravljam za priporočene pošiljke, zato ker en ne ve kaj je tuja lastnina?
Je ceneje pokrit ponovno izdelavo nekaj tiskanin. A kaj ko jih nepridiprav ukrade ponovno !
Ljudje, ki me poznajo sicer vedo, no tu me večina še ne pozna, a sem v stanju poslat pismo in it z daljnogledom čakat nebodigatreba. Pri našem sistemu me bodo šele po smrti odkrili, da sem nepridiprava polomil.

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delal sem na pošti 10. let in približno vem, kako je življenje tam.
Razloži mi, kako lahko izgine kak paket, ko je vse zabeleženo? Oni, ki sortirajo pošilke enostavno nimajo časa brskat po kuvertah, ker ne bodo posortirali v času vsega. OK če je očitno, da je v kuverti denar zna biti mikavno za koga.
Ko se zgubi kakšna pošilka pride inšpektor in ne odide, dokler ni zadovoljen z odgovorom. ("je izginila", "ne vem" ni pravi odgovor) Sankcije so hude. Tudi izguba službe!
Če je pošilka navadno pisno (čeprav mali paket) ga lahko poštar pusti pri naslovniku, čeprav ne gre v nabiralnik. Tu je krivec naslovnik, da nima ustreznega nabiralnika oz. če je vrednost da pošiljatelj ne pošlje kot paket.

Darko svetujem ti, da "uvedeš" opciji, da lahko za doplačilo pošlješ priporočeno

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.23
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Protonček, sledenje imajo samo priporočene pošiljke. Žal je tako.

Meni tudi poštar mnogokrat pusti na nabiralniku ali vrže pred vhod, ker pošiljka ne gre v nabiralnik. Tako, da ni vedno kriva poštarjeva lenoba.

Moram pa povedati, da sem zelo zadovoljen s pošto oziroma z lokalnimi poštarji. So prijazni, pošteni in naredijo tudi usluge, ki niso njihova naloga. Na primer oddaja priporočenih pisem. Nato pa dobim naslednji dan listek s sledilno številko in vrnjen ostanek denarja zapakiran v kuverti. To je premium storitev.

Seveda jim pustim kak tringelt ali jih povabim na pijačo, če sem doma in ima poštar čas.

Res je, da so tudi že razbili marsikaj...

Sicer sem pa bil tudi sam 2 dni poštar pri PS, na srečo sem potem dobil boljše plačano delo. Tako bedne pogoje so imeli, da sem moral razvažati s svojim mopedom in bencinom. Dobil sem nekaj čez 3 eur/h. Sem pa videl, koliko birokracije in raznih pravil imajo. Bolj je treba ceniti njihovo delo.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.69
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj vem, navadno pošiljko je težko slediti ravno zaradi tega ker ni podpisa. Bolj sem imel v mislih interno sledenje - pošiljko lahko pošta sama sledi do končne postaje. Tam seveda potem ni druge variante kot poštarjeva beseda, ampak vsaj vmes bi bilo zelo preprosto slediti, saj je vse računalniško vodeno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.56
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav vem je do določene mase ceneje poslati kot priporočeno pismo in ne paket. Jaz to s pridom koristim pa še preko interneta gledam, kje se nahaja pošiljka.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Darko svetujem ti, da "uvedeš" opciji, da lahko za doplačilo pošlješ priporočeno

SimonS a ti veš kaj pomeni zapakirati preko 600 pošiljk letno ? Pa prava vsebina mora biti v njih, pa evidenca, kaj je kdo naročil in kaj je že plačano in kaj ne?
A veš kaj pomeni sestaviti kit komplet, ki vsebuje preko 200 sestavnih delov? Pa ne enega, ampak recimo 50. Velikost paketa PSK radijske postaje je tolikšna, da so mi paketi zablokirali hodnik. Folk pa potem izbere opcijo - se bom oglasil mimo. Večini sem paket poslal na svoje stroške, ker so me paketi dobesedno deložirali iz stanovanja.
Od Lingve recimo dobim kup ploščic potem je glede na gerberje treba v rikverc ugotavljat kdo je naročnik. Preko nick name poiskat naslov.
Zdaj bi pa moral razen tega čekirat še komu poslat na kakšen način? Pa pošta je 6km oddaljena.

Bom to delo kar tebi odstopil,....

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.23
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko, da bi prihranil pri kilometrini lahko poštar pride po pakete oziroma pisma. Omeniti je treba lokalnemu poštarju oziroma poklicati na pošto.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko kot ti je @qwertz omenil opcijo.
Glede na količino se zmeniš z pošto za pogodbo in ti pridejo poštarji na dom. Pa še ceneje je.
A mi zaradi tega predloga ne bo potrebno meni pošiljat Cool

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Darko, da bi prihranil pri kilometrini lahko poštar pride po pakete oziroma pisma. Omeniti je treba lokalnemu poštarju oziroma poklicati na pošto.

Smo se že pogovarjali o tem. Problem je le v eni stvari - pošiljka na ta način pride en dan kasneje. Plačilni promet na bankah se konča ob 16:00. potem imam jaz 2 ure časa, da prečekiram, kaj je bilo plačano, da spakiram, če to nisem naredil že prej. Polepim ustrezne naslove in odnesem na pošto do 18-tih. V tem primeru gre naprej še isti dan in naslednji dan ljudje že dobe pošiljko.

Dvomom, da mi bo poštar prišel domov nekaj pred 18-to. Za nameček pa so naše stvari take, da so precej sporadične, torej bi bilo treba paziti še na logistiko klicanja poštarja ,...

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Ja bi bilo lepo, če bi kdaj prišel pomagat, ko je največja gužva, glede na to da imaš izkušnje.

Sam sem kar rabil, da sem ugotovil, da je tiskanje naslovov na nalepke, kot prvo - drago, kot drugo pa preveč nerodno. Zdaj tiskam kar na A4 list in lepim s širokim selotejpom. In nobena "nalepka" ne pade dol.

SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
SimonS je napisal/a:
Ja bi bilo lepo, če bi kdaj prišel pomagat, ko je največja gužva, glede na to da imaš izkušnje.

Ha, ha, ha
OK bom enkrat (ja vem, da me boš držal za besedo). Sproti pa lahko kar nekaj pošilk osebno dostavim. Nimam vinjete, tako da lahko raznosim vsem po krasu in vse do Kobarida Wink

p.s. sicer pa mislim, da se nobenemu ne bo podrl svet, če dobi pošilko kak dan kasneje...

snow
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Aktiv.: 1.44
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Od Lingve recimo dobim kup ploščic potem je glede na gerberje treba v rikverc ugotavljat kdo je naročnik.

Obvezen nickname določene velikosti na ploščico?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

snow je napisal/a:
Obvezen nickname določene velikosti na ploščico?

Ne, ampak res veliko pomaga, če pri naročanju napišete dimenzijo vezja.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na prejemnikovi pošti sprožiš preiskavo. Osebno pokličeš kontrolorja in zahtevaš, da zadevo razišče, če ne prijaviš direktno na glavno pošto v Maribor.
Če pošiljka, čeprav pisemska, ne gre v standardni nabiralnik, jo poštar ne sme pustiti izven, napisati mora listek in pošiljko odnesti nazaj na pošto, tudi če ni nič za podpisat. Če je prejemnik v hiši bo poštar že vedel ali lahko pusti kar pri vratih, ker pozna ljudi, seveda je to vse neuradno in praviloma ni dovoljeno.

Jaz razmišljam o izdelavi dodatnega velikanskega nabiralnika, nekaj podovno kot so zaboji "Humana" v precej pomanjšani različici, ker mi vsi poštarji nočejo pustiti pred vrati paketov Evil or Very Mad pač delajo po predpisih. Ko bom imel kišto, da bodo lahko vrgli noter, bodo z veseljem to tudi storili, seveda to velja za tisto brez podpisa. Takole neuradno pa, obstajajo tudi poštarji, s katerimi se da dogovorit, da podpiše namesto mene Wink ker mu je tako lažje, mu ni treba pisat listka in nosit nazaj. Ker se poznamo, vsi vemo kdo lahko komu zaupa, novinci tega pač ne delajo.

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Delal sem na pošti 10. let in približno vem, kako je življenje tam.
Razloži mi, kako lahko izgine kak paket, ko je vse zabeleženo? Oni, ki sortirajo pošilke enostavno nimajo časa brskat po kuvertah, ker ne bodo posortirali v času vsega. OK če je očitno, da je v kuverti denar zna biti mikavno za koga.
Ko se zgubi kakšna pošilka pride inšpektor in ne odide, dokler ni zadovoljen z odgovorom. ("je izginila", "ne vem" ni pravi odgovor) Sankcije so hude. Tudi izguba službe!
Če je pošilka navadno pisno (čeprav mali paket) ga lahko poštar pusti pri naslovniku, čeprav ne gre v nabiralnik. Tu je krivec naslovnik, da nima ustreznega nabiralnika oz. če je vrednost da pošiljatelj ne pošlje kot paket.

Mogoče pa le niso bile tisto popolne dezinformacije, ki sem jih navedel v enem od prejšnjih prispevkov.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/100-in-vec-evrov-vredni-predmeti-ne-sodijo-v-navadne-posiljke.html
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni