|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Avg 11, 2006 7:36 pm Naslov sporočila: Ima kupec res vedno prav? |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Torej.. danes sem stopil do steklarja in naredil napako.
Razen dimenzij sem mu povedal zakaj to potrebujem. Zajokal je, da so za to potrebna posebna stekla, ki se ne topijo v kislini ( ). Naj pridem čez kak dan, da jih bo naročil. Pobaral sem ga za ceno. Potem je začel jokat, da ima s tem samo izgubo, ker da mora naročiti celo ploščo,... v glavnem, poskus natega
Zahvalil sem se mu in povedal, da 7K SIT za eno tako napravo pa že ne mislim dajati.
|
stoki je napisal/a: |
Jaz ne razumem takih ljudi - kako je lahko steklar celo zivljenje in ko slisi "kislina" ga zvije kot mojo mamo, ki ve samo, da to je slabo in zacne spontano piz**t. No ta je vsaj se korak naprej in te hoce obrat na ta racun.
|
Ne poznam celotne situacije, vendar če bi izrecno zahteval določeno (navadno) steklo, ti ga gospod 'mora' prodat, ne glede na namen uporabe. (No, o tem 'mora' bi se spet dalo diskutirat.)
Takšnih in podobnih primerov sem doživel že kar nekaj, a me stvar neverjetno moti. To se mi dogaja skoraj povsod. Če si jaz zaželim stekla, si ga pač zaželim - prodaj mi ga. Sicer je nadvse lepo in pohvalno, če ti trgovec iz določenih razlogov predstavi alternative oz. posledice 'nepravilne' uporabe - to spoštujem in mnenju rad prisluhnem, vendar tveganje je vseeno na moji strani. Če mi bo steklo požrla kislina... Jah, jebi ga, očitno bom moral kupit drugače obdelanega. Steklar pri tem lahko zasluži skoraj dvojno...
Najhujši primer se mi je zgodil v servisni trgovini gorenja. Kupoval sem grelec, ki sem ga nameraval uporabiti v pečici za tiskana vezja. Pojma nisem imel, kakšne oblike naj bo grelec, zato sem si jih hotel ogledat. Iščem po prodajalni in ker jih seveda nisem našel, vprašam prodajalko (ja, žensko...), kje imajo grelce. Bili so za pultom. Prosil sem, da bi si jih rad ogledal (namena uporabe nisem razkril), ker še ne vem kakšnega bi rad, zato me je gospa opozorila, da imajo pečice različne oblike grelcev in ni nujno da bom izbral pravega za svojo. Vse lepo in prav; za mojo pečico bo že dober, pravim. Pa mi grelcev sploh ni hotela pokazati, češ -ker boš izbral napačnega ga boš sigurno prinesel zamenjat. ( Kaj te briga?! Če bi ga že hotel menjat, je to moja pravica.) Na lep način (kljub hitri razlagi namena uporabe), si grelcev nisem mogel ogledat, zato sem seveda popenil (v prodajalni sem bil edini kupec). Končno sem si lahko izbral primeren grelec... (Še danes mi je žal, ker ga nisem naslednji dan prinesel zamenjat... To bi bilo pestro!)
Takih primerov imam na zalogi kar dosti: Merkur, Merkator (njihovi mesarji so poglavje zase), elektrotrgovine, itd...
Nobene stvari pa še nikoli nisem nosil menjat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Avg 11, 2006 10:20 pm Naslov sporočila: Re: Ima kupec res vedno prav? |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Ne poznam celotne situacije, vendar če bi izrecno zahteval določeno (navadno) steklo, ti ga gospod 'mora' prodat, ne glede na namen uporabe. (No, o tem 'mora' bi se spet dalo diskutirat.)
|
Ja lahko bi zahteval kose po priloženi skici iz običajnega stekla. In tako ignoriral njegove "nasvete". No to bi bila še slabša varianta (preizkušeno). Najprej te pobara, da mu izkažeš resnost namena (predujem), nato te prosi da prideš po kose stekla, čez kako uro. Ker čez uro še ni končano bo treba priti drug dan.
Imam celih 15 km do steklarja. Ker sam ne vozim ( vsaj ne vedno ) je treba še enkrat prositi za uslugo.
Meni osebno je popolnoma nerazumljivo nekaj drugega. Konkurenca je samo čez cesto, obnašanje pa ni vsled tega prav nič bolje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Avg 11, 2006 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, tudi jaz sem že večkrat doživel v kakšni trgovini ali pa pri kakšnem obrtniku podobne situacije, ampak se nisem nikoli pustil odvrniti od mojih namenov. Če sem iskal nekaj točno določenega ali pa sem iskal nekaj, karkoli, bi mi prišlo prav, sem velikokrat tudi našel. Seveda so nekateri zelo pametovali, češ, to pa ne bo dobro in podobne zadeve, ampak jaz sem vztrajal pri svojem. Velikokrat smo se prav prijetno zaklepetali in lahko sem pobrskal tudi za pultom, v skladišču, torej na mestih, kjer običajno nikomur ne dovolijo vstopa. Lepa beseda lepo mesto najde, seveda pa je treba delovati tudi odločno in neomajno. Če deluješ negotovo, to hitro začutijo in te peljejo "scat" po domače. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 14, 2006 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
He, he, tale s steklom je res dobra. Stekla imajo probleme le v vročih lugih (npr. NaOH) in nikakor ne v kislinah. OK, fluorovodikova požre steklo ampak to je že druga zgodba...
Jaz ponavadi najprej pobaram proodajalca za nasvet. Modro kimam in se delam, da o zadevi niamm pojma. Če zaznam poskus natega, se lepo zahvalim in grem drugam...
Nekako organsko ne prenesem nategovanja naivnih kupcev. In trgovina, ki se ukvarja s tovrstno dejavnostjo ni zame  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Steklo, če se ne motim, topi poleg HF tudi mešanica HNO3 in H2SO4. Definitivno pa ne HCl in peroksid; če bi bil tu kje problem, bi bil kvečjemu v silikonu, ki steklo drži skupaj.
LP, Grega
p.s. Zadnjič sem izselil iz velikega akvarija zadnjega diskusa in sem akvarij čistil s "štrakfiksom". Nikoli si ne bi mislil, da curek vode iz omenjene naprave kit dobesedno POTISNE iz spoja! Res je bil akvarij že star in je sedaj predelan v terarij (tesni ne več...), a vseeno si nisem mislil, da kit tako enostavno odstraniš... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
100+ Bar-ov, dela čudesa!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni