www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HP39GS problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 3:22 pm    Naslov sporočila:  HP39GS problem Odgovori s citatom

Ker v mojo staro temo v zvezi z omenjenim kalkulatorjem iz neznanega razloga ne morem pisati, odpiram novo.

Imam naslednji problem in sicer v zvezi s kompleksnimi števili. Imamp npr. napetost 230*e^(-i30°)V in če to vnesemo v kalkulator in potrdimo le ta to pretvori v kartezične koordinate. Težava pa je, da če izvedemo ARG od dobljenega rezultata oziroma Arctan(Im/Re) dobimo napačen rezultat in sicer ne 30°, kot bi moralo biti.

Tudi s pomočjo navodil mi nse uspe najti težave. Mislim, da je nekaj narobe z vnosom. Pa sem že imel enkrat to težavo, samo se ne spomnim, kako sem jo rešil.

Ima kdo kak predlog?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rezultat pretvorbe polarne-kartezične je enak ne glede na nastavljenost na stopinje ali radiane.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem potuhtal, čeprav razloga še vedno ne poznam. Če ne glede na anstavitev DEG, RAD ustavim v radianih dobim prav. Sicer mi ne odgovarja najbolj, ampak če drugače ne gre bo tudi tako ok.
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje pa nastaviš na POLAR?
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

plav šift , 1
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
plav šift , 1

Misliš Alpho? Vse kar imam poleg črke na številki 1 je program, tam pa nič takega ne najdem.

.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, super, hvala bom preizkusil. Matematično ozdaje mi je jasno, zato sem se pa čudil rezultatom.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, zadeva še vedno ne deluje po pričakovanjih. Prilagam en primer izračuna (spojiščni potencial). Rezultat bi moral biti pravi, ker je iz knjige. Če to vnesem v HP39GS in za napetosti uporabim ta kontekst (230,znak za kot -30), rezultat nikakor ne pride enak. Sicer se da zadevo izračunati na roke, ampak bi rad kalkulator pripravil do tega, da izračuna pravilno.

Lahko še nekdo drug, ki si lasti tak ali podoben kalkulator poizkusi, kakšen rezultat dobi in na kakšen način.

Primer.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  43.92 KB
 Pogledana:  10 krat

Primer.jpeg

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enak kalkulator in dobim (zaokrožen) rezultat; (99.593 , 256.686) ( Re , Im)

PS: Kvako desno zgoraj sem upošteval -150°

PS2: Tudi wolfram alpha se z menoj strinja; POVEZAVA

PS3: Skozi študij sem se naučil, da so tudi napake v knjigah Smile Dober si baje takrat, ko jih najdeš Wink

PS397.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  47.36 KB
 Pogledana:  7 krat

PS397.png

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, toliko sem tudi sam dobil na kalkulatorju, z WolframAlpho pa sem tudi enako dobil, samo sem bil še vedno v dvomih. Sem pa eno napako v tej knjigi že našel. Pa pa vseeno nebi rekel, da obvladam.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni