www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali mi lahko za free odstopite vaše delo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.05
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No fantje. Mogoče ste malce prehitro začeli s težkim topništvom. Saj ne vemo kdo in kaj je ta naš soforumaš. Mogoče je kak nadebuden šolar, pa se je malce nerodno izrazil. Mogoče niti ne ve prav, kako izgleda ta "strojna" izdelava vezja.

Če je šolar, dijak, študent ali pa penzionist (upam da ni), sem mu pripravljen plačati članarino. Potem bo pa lahko ugodno prišel do programatorja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70824.93

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čemu je problem narediti iz revije tole? (ni najlepši, dela pa!) Mr. Green

IMG_4636 - Copy.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  86.57 KB
 Pogledana:  33 krat

IMG_4636 - Copy.JPG

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je, xsyt!
Pa tudi če bi bil še nekajkrat večji in nekajkrat grši: dokler služi namenu in ni za prodajo, je to to!
V kupu ustvarjalne krame na mizi res ni življensko nujne potrebe po vrhunski brezprekorni estetiki.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno o tem sem jaz govoril in ravno zaradi tega podvomil v resničnost. Čudili bi se, kako gre enim z lahkoto z jezika beseda "hvala" in "prosim"...
Lahko da se motim. V tem primeru se oproščam avtorju, če bere to temo. Obenem naj premisli, kaj je naredil narobe...do sedaj bi že moral vedeti. Gornja primerjava gum in avta še vedno velja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bom komentiral do sedaj napisanega (se strinjam z večino odgovorov), ampak izvornih datotek tudi jaz ne dajem naprej, še vektorskih ne dam, kaj šele izvorne pcb datoteke. Seveda pa dam bitno sliko, oziroma rastersko grafiko dovolj visoke resolucije, da je možno narediti lepo tiskano vezje.

Popolnoma podpiram to, da se ne daje izvornih datotek neznancem. Vse drugače je, če gre za posredovanje izvorne datoteke nekomu, ki sodeluje in bo projekt dodelal in podobno.

Danes nekateri še fehtat ne znajo, nekateri še vprašat ne in podobno ...

.

Vran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 11:32
Aktiv.: 0.53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ja, hitro ste se prilagodili kapitalizmu. Če nimaš, pa crkni.

Ne vem samo če je res prav tako, tujci bodo gospodarske bitke dobili z lahkoto, saj se bomo sami med seboj pobili.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vran, preveč pošten si, to je tvoj problem. V vsem vidiš naprej samo poštenost, potem pa samo še več poštenosti. Žal je kruta realnost popolnoma drugačna od tega. Prej ali slej boš sam videl. Samo upam da ne na trd način. Ljudje so taki. Tukaj kapitalizem nima nič. V konkretnem primeru že nekajkrat povedano: omenjeno zadevo je popoloma preprosto narediti doma. Brez gerberjev in strojne izdelave.
BTW...če si ti tisti, potem povej, ni se treba skrivati. Če je resnica taka, kot praviš in si vprašanje narobe zastavil, imam jaz doma en programator (sicer brez GTL čipa), katerega lahko odstopim za simbolično ceno, ki bo dosti manjša od stroška izdelave PCB-ja, kupovanja materiala....sem že rekel da vem, kako je imeti nič. RK slovenije ne da nič, karitas tudi bolj malo, država pa sploh nič. Potem ti ostanejo sorodniki, ki so pa žal dostikrat slabši od države...pri nas sreči nismo taki in smo pomagali, da je bila kriza mimo.

Nazadnje urejal/a protoncek Pon Feb 18, 2013 6:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70824.93

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trikrat lahko ugibate s kakšno "pečjo" sem jaz odprl "picerijo".
Ker ni ustrezala HACCP standardom, sem se okužil in trajno zbolel za picopekofilijo (posebno gurmansko stanje višje zavesti ob uživanju pic). Imel sem še pekarski priročnik (beri: PIC Biblijo) in kmalu sem začel tudi naokrog dostavljati lepo pečene pice, ali jih celo peči na domu.
Ker ni zmogel vsak 232 dovolj segreti peči, sem si počasi omislil super oh in sploh peč z zunanjim napajanjem.
S časom je pa že bilo treba na terenu izgledati bolj fensi šmensi, brez kupa kablovja, zato sem kupil še črno škatlico. Pridem, diskretno opravim, grem. Brez radovednih pogledov v notranjost peči, ali celo možnosti industrijskega vohunjenja.

Vsekakor pa sem se moral pred nakupom drage opreme najprej prepričati, da je to res to. Imam namreč tudi PG302, ki ga uporabljam dovolj "pogosto", da še nekaj časa ne bom potreboval na začetku teme omenjenega programatorja. Pač zaenkrat prednostno pečem pice. Nekdo, ki želi kolikor toliko resno programirati, najprej izbira med čipi, ki ji podpira programator, četudi cenen ali izposojen. Po možnosti uporablja še brezplačno ali demo programsko opremo. Ko mu gre že dobro, pa seže po zmogljivejših čipih, ki potrebujejo tudi ustrezen programator. A takrat finance niso več problem. Takšno je moje mnenje.

19022013069.jpg
 Opis:
Oprema za peko pic
 Velikost datoteke:  749.56 KB
 Pogledana:  6 krat

19022013069.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo lepo romantično napisano.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.81
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti navedeni romantični pisatelji ne bi bili tako romantični če bi se morali boriti za vsakdanji kruh-kolikor teh navedenih poznam so večina(če ne vsi) iz aristokratskih družin Rolling Eyes
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.29
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj ne gre za romantiko ali za vsakdanji kruh - tukaj gre za nekaj drugega.

Nesramnost.

So posamezniki ki znajo ceniti samo svoje delo, tujega pa ne.

To so naučili od slo menađerjev, imajo veliko plačo, uničijo firmo, za nagrado dobijo veliko otpremnino, delavci pa...

Narediti svoj programatorček če že noče biti član društva sploh ni teško, ampak je lenoba in aroganca vmes.
Boljše da se ne včlani v naše društvo če ne misli sodelovati in pomagati, več samo izkoriščati.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je kdo pomislil, da ima kak zastonj kontakt ki mu bo v službi npr. izdelal tiskanino zastonj...?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer dobra misel, a po moje napačna, namreč - mislim da bi v takem primeru povedal. Vsaj jaz bi...pa nisem edini.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni