www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Grupna nabava LCD
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
iggy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 13:38
Aktiv.: 1.04
Kraj: LJ/ng

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 12:22 pm    Naslov sporočila:  Grupna nabava LCD Odgovori s citatom

Zadnjič sem bil v trgovini željan nabave LCD display-a 4x20. Cena: 8k Sicer sem navajen cen za LCDje ranga 4~5 kSit z osvetlitvijo. Frustriran sem zapustil trgovino brez LCDja.

Danes sem cedil sline po eBay-u. Za iste ekrane zahtevajo od 5 do 10 $, poštnina pa je 5$ + 1.5$ za vsak naslednji LCD. Grafični LCDji so ranga 20$ do 40$ za 128x64 pikslov.

Sit sem vrtoglavih cen v naših trgovinah, slabe založenosti in slabo organiziranih strani kjer ne veš ali imajo res na zalogi ali ne. Štromarski trg je povsem globaliziran, edina korist, ki jo lahko imamo mi od tega je, da kupujemo ceneje.

A bi bil kdo z paypal accountom pripravljen organizirat grupni nakup, če bi se seveda pokazal interes?

Denar lahko zbiram tudi jaz, edini pogoj je, da se to naredi relativno hitro, recimo do začetka septembra.

Iggy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoce bi lahko pocakal na sejem v Pordenonu (ponavadi zacetek sept. ne vem za letos) tam jih bos dobil po dobri ceni....
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pordenone je letos 18 in 19 Novembra.

Samo en komentar v zvezi z LCD-ji da ne bo kasneje problemov. Pri nakupu LCD-jev je potrebno biti pozoren za kakšno napajanje ter logične nivoje so grajeni. Vedno bolj se uporabljajo 3V sistemi, ki pa jih nekateri LCD-ji ne podpirajo oziroma so grajeni za 5V.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, imam paypal in sem za.

Lahko naročimo skupaj, pa podelimo stroške. Daj pripni link, na kateri lcd konkretno si mislil.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primer za 10$ (dot matrix):

Prvič

za 8$ (dot matrix):

Drugič

In za 20$ (grafični):

Tretjič

Sicer pa če ima kdo kakšen predlog za alternativo pa mi je vseeno. Glavno je da je en 4x20 drugi pa grafični.

Drugič uporabi gumb "Povezava"!

Aha, ok, se oproščam. Bom uporabil gumb povezava drugič

Iggy

Nazadnje urejal/a iggy Ned Avg 13, 2006 7:57 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi bil za prvega (4x20 modri inverzni) ter grafičnega (prav tako modri inverzni).
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje, napišite kaj bi radi, dejte link, ko se zbere dovolj informacij bomo glasovali kaj se bo naročilo. Zatem se bomo dogovorili za plačilo in kdo bo nabiral $ (kot sem omenil lahko tudi jaz). Ko bo vse to zmenjeno se bo šele naročilo.

Damo, a si še za, lahko računamo nate?

Iggy
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgolj v vednost in ravnanje: racunajte na carino (nekaj procentov), DDV (20%) in takse od papiroklogije/poste (priblizno 1000 SIT), ce boste kupovali zunaj EU. Najbrz bo se vedno cenejse, a le nekoliko manj ugodno kot izgleda na prvi pogled.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, ampak primer za recimo 4 LCD po 10$:

izdelek= 4x10$=40$

poštnina= 5$ + 3x1.5$=9,5$

skupno = 49,5$

z davkom = 62$

Po trenutnem $ tečaju = 3100 Sit za 4x20 LCD z osvetlitvijo (blue LCD) BREZ carine. 1000 Sit je še zavarovanje pošiljke če bi imeli večji znesek bi priporočal.

Dejstvo je, da so najugodnejši nakupi direktno iz Hong Konga, carini se verjetno ne bo mogoče izogniti.

Zelo ugoden nakup?

Iggy
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam res lepo zbirko LCD-jev. Več ali manjsem jih nabavil po semnjih. Zadnji tak je bil v Nemčiji v Friederichshafnu.
Grafični LCD enake velikosti sem videl za 7 EUR. Vzel sem 5 kosov in zabje dal 30 eur.
Tako da je krepko za razmisliti. Lahko preko e-bay-a pride preklemano drago !

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivi bi bili tudi VFD-ji:
Primer 1 - 5x7 segmentni (2x16)
Primer 2 - Grafični (128x32) - Datasheet
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primer 3 - 5x7 segmentni (4x20)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LCD:
Grafični - 480x320, brez osvetlitve
Poleg vsakega LCDja je tudi pripadajoči konektor.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj ne iščete po nemškem ebayu www.ebay.de ?
Ravno tako ugodne cene, velika izbira, brez carine in cenejša poštnina.

LP
Nazaj na vrh
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Zakaj ne iščete po nemškem ebayu www.ebay.de ?
Ravno tako ugodne cene, velika izbira, brez carine in cenejša poštnina.

LP

Ista cena. 10$ = 8€
Isti dobavitelji iz Hong Konga - ista poštnina, ista carina.

Volk@ za 7€? To pa že skoraj težko verjamem. Ampak ok. To je bila verjetno one time opportunity.

Iggy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni