www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali mi lahko za free odstopite vaše delo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pri meni je situacija podobna - enostavno ne najdem tistega odvecnega drobiza za clanarino. Januarja sem si za sveto obljubil da se bom vclanil, pa sem raje placal zadnja dva obroka kredita naenkrat, pa da sem resen tega financnega sranja ki me je spremljalo zadnja tri leta. Ta mesec mi je pa na avtu zaradi puscajoce servo crpalke razplastilo in razcefralo mikrojermen, ga navilo okrog glavne jermenice, mikrojermen je preskocil, obenem se odbilo jermenico vodni crpalki, v mojem vnetem poizkusanju verglanja sem se poskodoval zaganjac. Hvala bogu da sem toliko mehanika da sem se k zadevi spravil sam, a materjal je vseeno potrebno kupiti. Ker mi je zabilo se sito za zajem olja sem moral se sneti karter, obenem menjati ojnicne lezaje (ki so ze ribali), pa seveda novo olje in oljni filter. Drugo servo crpalko se cakam. Evo, pa je slo spet 6 ali 8 clanarin v avto katerega sploh ne mislim imeti do poletja.

In ce potrebujem kako vezje, ga prav tako dam delat strojno. Imam to sreco, da delam na solskem centru, kateri ima tudi elektro solo - ta pa ima CNC stroj za izdelavo vezij in celnih plosc.

V prebiranju prvega posta bi se skoraj da lahko nasel v opisu uporabnika - le da se jaz s SMD ne ukvarjam (sem premalo natancen, pa niti orodja in znanja nimam pravega), in pa tega da hocem vsako vezje izrisati sam - cisto iz prakticnih razlogov, zaradi lazjega poznavanja in troubleshootinga.

Kaj hocem povedati - morda pa ni vse tako crno. Smile

p.s.: Marca pa se 100% vclanim. Ce ne bo spet kaj crknilo na totem renoju. Pa ce me tiktakanje ventila ki je "fasal" ne bo (vec) motilo. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A lahko prosim pišeš s strešicami? A je to res tako težko? Prav mučil sem se, ko sem bral.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žeči je napisal/a:
A lahko prosim pišeš s strešicami? A je to res tako težko? Prav mučil sem se, ko sem bral.

Če bi napisal s šumniki, bi te tudi jaz razumel kaj si hotel povedat !

Lp, stursc
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem tudi sam enkrat poskusil nekaj nabavit pri društvu, ko sem bil nov na forumu pa sem ugotovil, da je to društvo še stare šole in da to ne gre.
Pri društvu pa zato, ker zadeva preverjeno deluje in imaš tudi vso podporo, ko se ti kaj zatakne.
Sicer bi se mogoče dalo po sistemu donacij, da nekaj prispevaš društvu pa zato nekaj dobiš. Kot pri gasilcih nihče ne kupi koledarja.
Samo razmišljam ne me narobe razumet. Think
Pa zakaj še nisem član, enostavno sem na "sončni upravi" in časa imam ogromno, če pa mi slučajno kak višek pade z drevesa mogoče kaj skup scopram in ne načrtujem projektov v naprej.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.80

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas vsi kupijo koledar gasilcev....ker ga po hišah nosijo zastonj in pobirajo samo prostovoljne prispevke. Jaz jim vsako leto dam več, kot je koledar vreden. Vsak rad da nekaj evrov, ker ve, da bo v primeru nesreče dobil nazaj tisočkratno. Torej je z vašimi gasilci nekaj narobe, če noben noče dati. Pri nas se odzovejo hitreje kot poklicni.

Glede društva te pa ne razumem čisto, kaj si hotel povedati. Lahko pa rečem da marsikdo ne razume, kako deluje sistem. Darko je že miljonkrat povedal, da se NEčlanom ne sme prodajati, ker so društva neprofitna organizacija in kazni za prekrške so hude. Ne vem, kaj je tukaj tako gromozansko kompliciranega, da se ne razume? To je daleč stran od "stare šole". Je zgolj dejstvo, oziroma posledica našega pravnega sistema. O tem pa drugič...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70828.46

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj sem vedel nesporazum.
Gasilci koledarjev nikoli ne prodajajo! Samo hodijo voščit po hišah in delijo koledarje.
Če jim pa kdo kaj da iz hvaležnosti so pa seveda veseli. Pa ti prispevki so ponavadi kar zavidanja vredni.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.80

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gotovo so. Enako kot je zavidanja vredno, če pridejo pravočasno in rešijo, kar se rešiti da...vedeti je treba da prostovoljna društva to delajo zastonj, se zgodi da kdo vzame celo lasten dopust za to...
Boris --> odlično opisan sistem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni lepšega kot offtopic debata.......

Ampak jaz sem žlehtnoba, žlehna, pa vam tega veselja ne dam !

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni