www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Blu ray predvajalniki
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sabbath
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Feb 2013 13:37
Aktiv.: 0.44
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 7:47 pm    Naslov sporočila:  Blu ray predvajalniki Odgovori s citatom

Zdravo! Zanima me kateri blu ray player ima 5.1 izhod (činč izhodi) za priklop na hišni kino?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sabbath
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne obstaja ali kaj?
Nazaj na vrh
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V kakšnem cenovnem razredu?
Lp,
Peter
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da bo najhitrejša, če ne edina varianta da greš v trgovino in začneš gledati priključke zadaj. Namreč, poceni predvajalniki največkrat nimajo kaj dosti podatkov, tako. Da boš moral kar videti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sabbath
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No dobro pa če ma stereo izhod in ga priklopiš na hišni kino je potem dolby soround?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nope. Lahko je samo neke sorte virtualni surround - če ima hišni kino tako možnost. Čeprav je to bolj tako-tako. Pač laganje, nimaš kaj.
Če imaš doma že hišni kino preveri, katere vhode ima: optični, ali SPDIF ( činč digital audio) ima skoraj gotovo. Blurayi imajo moje vsi vsaj digital audio (činč) izhod, če že ne optiko.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.87
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem nastane, ko kakšni ceneni 5.1 aktivni PC zvočniki nimajo digitalnega vhoda saj nimajo internega dekoderja(dolby digital, dts...) Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sabbath
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mam oni Genius hišni kino za skoraj 200 eurov!Ima pa samo činč vhode!
Nazaj na vrh
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.87
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da so včasih obstajali ceneni dvd playerji kateri so imeli 5.1 chinch analogne izhode, samo nevem kako je tisto kaj dekodiralo dolby oz. dts. Pomoje je bilo rešeno z programskim dekodiranjem.

Pri blueray playerjih zna biti podobno, če ima kateri sploh še analogne 5.1 izhode.

Na kvalitetno dekodiranje z playerjem pa kar pozabi. Če hočeš vsaj malo kvalitete rabiš receiver ki zna dekodirati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sabbath
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi da narod naplahtajo z tem hišnim kinom ko rečejo priklopte gor dvd player pa bote meli kino zvok!?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, naplahtajo...ja in ne. Dejstvo je, da se kvaliteten AV receiver ( samo dekoder z ojačavalci, brez zvočnikov!) začne pri 300 do 500 evrov nekje. Potem rabiš še 5 zvočnikov in subwoofer...torej lahko pošteno rečemo da za ta denar dobiš to. Jaz imam npr. doma star DVD recorder no-name, ki ima 5.1 analogni izhod in zadeva deluje kar spoodobno. Ni nujno da je programsko rešeno, saj namenski čipi obstajajo in če ni zahteve po super kvaliteti so poceni.
Ena izmed možnosti je nakup komplet novega hišnega kina, ki ima v eni škatli vse : player, dekoder in končne stopnje. Za več denarja pa po komponentah...ampak tam pa jurja ni veliko...
Imel sem doma ene genius 5.1 zvočnike z analognimi vhodi. Če to misliš, to ni kino, to so 5.1 računalniški zvočniki, kar je razlika.
Nazaj na vrh
sabbath
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja in kaki zvok potem dajo če imaš priklopljen DVD(Dvokanalno in pet kanalno)Tv,sat receiver...?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S temi geniusi (vsaj če so podobni mojih bivšim) je tako: če imaš priklopljeno gor 5.1, predvaja 5.1, če imaš samo stereo (dva kanala) potem sem jaz na enem vhodu imel možnost neke razširitve, kar je povzročilo da je bilo stereo spredaj in zadaj, sredina pa je igrala kombinacijo obeh. Za to je bila ena tipka. če si to izklopil je špilalo samo spredaj levo in desno ter subwoof. Nobenega dekodiranja. Če imaš dekoder vgrajen, potem mora obvezno biti vsaj en digitalen vhod - ali SPDIF ali optika.
Po moje obtaja kakšen player, ki ima analogne izhode. Sicer kvaliteta ne bo HiFi, ampak za ta denar bo to to. Če nisi preveč zahteven, bo čisto OK.
Dejstvo je da karkoli dvokanalnega ne moreš v realnosti prekodirati na petkanalno. Vse to je potem samo virtualizacija - umetno ustvarjen 5 kanalni zvok, ki sicer ni nujno grd... TV vsaj pri nas noben nima več kot stereo, tuje moraš pa pko satelita lovit da dobiš dolby, če ga oddajajo. Torej ti petkanalno ostane DVD ali BluRay. Ter preko PC-ja predvajani filmi.
Nazaj na vrh
sabbath
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je Genius SW-HF5.1 6000,5.1 wood surround system!
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je novejša ( in malo močnejša) verzija, ja. Moji še niso imeli LCD - ja, z daljincem sem lahko samo reguliral jakost in on/off.
Za moje pojme špilajo zelo zadovoljivo. Žal pa nimajo dekoderja, kot sem rekel. Torej res rabiš player z analognimi izhodi, žal.
Sosed ima neke Logiteche, ki menda imajo tak dekoder, ampak mislim da je dal preko 500 evrov zanje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni