|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 2:04 am Naslov sporočila: Kitajska Ebay |
|
|
Pozdravljeni,
obračam se na vas z vprašanjem kako ste kaj naravnani pri večjih nakupih. Namreč če gledam naše trgovine je cena kar zasoljena (PIC,MAX, itd) direktno od proizvajalcev sicer nimam izkušenj z nakupi kot fizična oseba. Me pa zanima če je kateri izmed vas kaj nakupoval iz Kitajske (Ebay) za določene stvari so cene smešno nizke glede na količino. Nagibam se k nakupu cca 50 PIC16x (še nevem kateri) 50 kristalov xxMhz, 50 RS485 Drajverjev (Najverjetneje MAX485) ter večje količino naprav one wire (termometri, tipala itd...)
Vaše mnenje ?
PS.Prosim administratorja da prestavi temo v ustrezno skupino (če le ta ni prava). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naroči več manjših paketov, do skupne cene paketa 22€ ali 28$.
Bo trajalo več časa ampak bo ceneje. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri čipariji se zna zgoditi da ne ustrezajo vsem zahtevam. Ali pa dobiš namesti MCU samo kos plastike z nogicami. Večina jih pa deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.71 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zgodi se, da prodajajo izmet iz tovarn. Zadeva lahko celo deluje ampak ne dosega deklariranih parametrov ali pa pol čipovja deluje, pol pa ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 3:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupil AtTiny13A. Na vseh je pisalo AtTiny13A. Programator mi nobenega ni prepoznal, dokler nisem rocno nastavil na AtTiny13 brez A. Ce sem imel nastavljenega za AtTiny13A, ni slo programirat.
Vseeno - za moje potrebe so ok. Le kako uro sem izgubil preden sem nagruntal vse finte kako in kaj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sebastijan82 Neznanec

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2013 21:22 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ste to kupovali na alibabi ali imajo prav svoj ebay kitajci ? _________________ Sebastijan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če lahko živiš s tem, da bo samo 50% kosov dobrih ali pa še to ne, potem kupi. Ker roba je lahko zelo sumljivega izvora.
Če rabiš malo bolj zanesljivo delovanje, kupi direkt pri proizvajalcu ali v trgovini. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam kar precej naročam iz Ebay-a. Do sedaj pri elektronskih komponentah še nisem imel težav. Iz Kitajske sem večinoma naročal razne napetostne stabilizatorje, diode in tranzistorje. Navadno ne naročam komponet, ki jih proizvaja samo 1 proizvajalec, ali imajo visoko ceno (verjetno se jih ne splača ponarejat).
Pred nakupm poleg izdelka poglej tudi kakšen je prodajalec (koliko časa je registriran, "power seller" status, "feedback score", %, kaj je motilo kupce, ki so mu dali - feedback, ter prodajalčev odziv). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Veliko je takih, da dobiš od njih slabo robo. V zameno, da jim daš pozitivni feedback ti ali pošljejo novi komad ali vrnejo denar.
Tudi ni vse v feedbackih, se pa iz njih marsikaj razbere. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Phantom Član

Pridružen-a: Pon 21 Jan 2013 13:23 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem že marsikaj naročil in do sedaj še z ničemer ni bilo težav, vključno z AVRji in drugimi komponentami. Naročam pa sedaj ponavadi od določenih prodajalcev, s katerimi imam dobre izkušnje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem že kar nekaj STM32 čipov naročil od kitajcev pa moram reči da so do sedaj kar dobro delujoči imam pa pri kakšnem tudi občutek da ni čisto 100%, tako da bi se skoraj strinjal da so to kakšni izmeti iz tovarn, kjer jim čez njihove teste ne gre 100%. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Če dobim slabo robo, se malo pregovarjamo in običajno dobim ves denar nazaj. No, za prijaznost dam pozitive feedback, vendar v komentar napišem, da je šlo za pokvarjen izdelek in da je prodajalec pošteno uredil.
Težave sem imel in jih še vedno imam, ko naročam LM338K, ebay je poln ponaredkov tega regulatorja... imam že lepo zbirko macro fotografij s katerimi pritiskam nanje. Enega sem toliko časa mrcvaril, da je poslal novega, kupil sem še dodatno in vedno znova ista slaba roba, oziroma ponaredki, dokler mu nisem napopal en fajn negative feedback, on pa mene na black listo, da ne morem kupovat od njega tudi tisto, kar ima dobro robo in ugodno ceno tukaj sem ga usral pri feedbacku, čeprav sem ravnal pošteno, on pa ne, ker po enem letu še vedno prodaja ponaredke ebay pa kljub prijavi nič ne naredi
Ko dobim dobavitelja z originalno robo priznanih proizvajalcev, se ga držim kot klop, res je material dražji, je pa original in "prve klase". Ja, med mnogimi prodajalci je kar velika umetnost dobiti pravega. Ko pri nekaterih naročam kar redno, se kasneje da zmenit za še nižjo ceno, sicer ne veliko, nekaj pa, ker ne gre za zelo velike količine, saj bi to zaradi davka podražilo nakup. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cule Član

Pridružen-a: Sob 28 Maj 2011 14:50 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.67 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Ko pri nekaterih naročam kar redno, se kasneje da zmenit za še nižjo ceno, sicer ne veliko, nekaj pa, ker ne gre za zelo velike količine, saj bi to zaradi davka podražilo nakup. |
Kako to izvedeta? Da ti kupiš po takšni ceni kot je, on pa ti potem nekaj kupnine vrne ali kako? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Težave sem imel in jih še vedno imam, ko naročam LM338K, ebay je poln ponaredkov tega regulatorja... |
A ti je 2€ za ST v redu cena? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko kupujem po nižji ceni kot je redna na ebay, gre to običajno mimo ebaya, ceneje za prodajalca, ker ebay ne pobere provizije in ceneje zame, ker dobim nižjo ceno in po potrebi se plača 2x (1x na predračun, ki je namenjen carini in še 1x razliko do prave cene). _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni