|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.37 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Avg 14, 2006 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo pomote. Seveda mi ni všeč, da se kakšna napaka pojavi tudi tukaj na forumu. Je pa vseeno nekaj razlike med tem forumom in poslovanjem neke banke.
Reber malo si zgrešil rdečo nit tele teme. Verjemi mi, da me eno figo briga, ali ti na bankomatu dviguješ gotovino ali ne.
Kar sem hotel povedati je, da banka (mimogrede za tole ji mastno plačujem-o) daje od sebe skropucalo, kakršnega si ne bi smela privoščiti.
Malo si seštejte plačane prispevke, kot je strošek vodenja računa, strošek elektronskega bančništva, provizija za vsako plačano položnico (ki jo v končni fazi sam "obdelam"), provizija za dvig na bankomatu, ... Tega se nabere po par jurjev mesečno - v zameno pa dobim ... zgoraj prikazano.
Vem sicer v čem je pravzaprav problem - aktivni so še nekateri bankomati, ki so opremljeni z matričnimi tiskalniki, programska oprema pa je bila šlampasto popravljena za uporabo termalnih. Vendar pa to ne opravičuje tovrstnega zmazka. V naslednji fazi bodo šumnike ukinili - saj nikogar ne moti, če jih ni - pa strošek lokalizacije odpade. Pa naprej? V končni fazi je pa tudi vseeno, če so še sporočila na zaslonu v angleščini (ali pa kitajskih pismenkah kjer je verjetno reč spravljena skupaj), ...
Namen prispevka je bil pokazati na nekaj, kar po moje ni prav. In VolkD strinjam se, mislim, da služi svojemu namenu.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Avg 14, 2006 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah, narobe ste me razumeli. Če sem omenil, da ne dvigujem denarja na bankomatu, sem želel samo pojasniti, da pač manjkajočih šumnikov nisem opazil, tudi mene eno figo briga, ali šumniki so, ali jih ni, saj se iz listka da brez težav razbrati informacijo, ki je na listku. Res je malomarno, pa kljub temu služi svojemu namenu. Sicer pa to ni bila zgrešena nit, bolj je bila zgrešena nit, ko sem omenil da na forumu nekaj ne dela.
Kar se pa tiče zastonj foruma ... manjkajoči šumniki v emailu poslanem preko foruma, so pa zelo moteči, moteči tako močno, da je sporočilo skoraj neberljivo. Če je zastonj še ne pomeni, da ne smem kritizirat. Sicer pa, tudi bankomati so zastonj ... nisem opazil, da bi mi trgali 80sit ob dvigu gotovine.
In če kdo misli, da 80sit plača za tisti listek, naj listka pač ne vzame. No, 80 sit mu bodo vseeno trgali.
Mimogrede, kaj pa stroški vodenja računa, pri kateri banki so najnižji? verjetno pri bankah ki trgajo po 80sit vodenje računa ni najcenejši ? ali pač ?
Malomarnost pri listkih in trganje 80sit ni ednina nategancija bank. Kaj pa visoke provizije za položnice, stroški za vodenje računa? namesto da bi bili veseli, da imam račun ravno pri x banki, mi za povrh še jemljejo denar. Pa ne da imajo take hude stroške. Glede na to, koliko denarja se pretoči skozi banke in vseh teh provizijah, jim gre očitno zelo za nohte ali pa so požrti do konca.
Pa še to: res da imajo banke cel kup provizij, ampak par jurjev mesečno se nabere samo tistemu, ki položnice plačuje na bančnem okencu in ne preko elektronskega bančništva ali pa imaš 100 položnic na mesec.
Mimogrede, pri SKB imajo vodenje računa po 420sit na mesec, SKB NET je 100sit na mesec, provizija za položnice in plačilne naloge pa 50sit. Drugih provizij ni, tako da, pri povprečno 8 položnicah ne znese niti jurja. No, jurja je že veliko, če gledamo letno, ker je to 12 jurjev in to za nekaj, kar opravimo sami. Tako kot je Frenki napisal, pri plačilu položnic preko interneta vse opravimo sami.
Ampak banke morajo plačat zaposlene, banke morajo imeti lepo pohištvo in marmor v svojih poslovalnicah, direktorji morajo imeti visoke plače, tako da brez provizij ne gre, čeprav so visoke in bi za nas uporabnike lahko bile nižje.
Sicer pa, če plačujemo na bančnem okencu je čisto jasno, da je provizija višja, saj mora nekdo biti zaposlen za to in delat namesto nas. Najbolj pa nastradajo stare mamce in ateki, pa tisti, ki nimajo računalnika in zato plačujejo položnice na banki ali pošti. Že tako imajo nekateri nizke dohodke, potem jih pa še za položnice molzejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 1:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm ...reber, jaz imam povprečno 15 položnic..
No ni point v tem. Celoten problem je čisto drugje.
Mogoče boš dojel, če ti povem tole:
Če dobim pismo, pošiljko ali kaj podobnega, ki je naslovljeno na
VOVK DARKO
KACICE 15
6215 DIVACA
jo gladko zavrnem s pripombo - naslovnik nepoznan.
In to neglede na to ali je pošiljka iz Slovenije ali iz tujine. Moj priimek je namreč VOLK !
VOLK DARKO
KACICE 15
6215 DIVACA
Če je moj naslov takle in je pošiljatel iz Slovenije zavrnem tudi tako pošto. V Sloveniji uporabljamo čžš in ne boste verjeli imamo dvojino !!
Na vse to sem ponosen.
Od človeka, ki ne zmore spoštovati mojega priimka in imena mojega kraja, ne potrebujem ničesar !
To je poanta teh nesrečnih bančnih lističev.
Če se je dogajalo, da so v preteklosti ljudje zaradi spoštovanja do svojega jezika umirali, bodimo dandanes vsaj malo spoštljivi do tega kako se naše besede pišejo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 3:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Močno tole stališče o jeziku ni kaj. Sam si pa uporabil besedo point pa še pregovor imaš v angleščini.
Problem s slikami v priponkah je bil v nastavitvi firewalla. Uporabljam Zone Alarm in je treba www.elektronik.si spustiti skozi brez nekaterih omejitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Močno tole stališče o jeziku ni kaj. Sam si pa uporabil besedo point pa še pregovor imaš v angleščini. |
Je mogoče narobe napisana ?
Uporaba tujih jezikov še ne pomeni nespoštovanja svojega ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni