www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prenosnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.08
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če notesnik nima com porta, bo torej ta pretvornik imel naslov COM1, kar je najbolj pogosto oz. ga vsi koristijo.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.17
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je sicer lepo in prav - problemi se pojavljajo s programi, ki so pisani za DOS. Le ti teh gonilnikov USB-> com ne poznajo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

???Kdo še uporablja programe za DOS in katere?

Lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.17
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz na primer ... zelo veliko diagnostičnega orodja za razne testerje, adapterje... nap software za programiranje siemensovih krmilnikov itd itd ... Kraljev sofware za programiranje prof. alarmnih central je skoraj sigurno za DOS... da o ostalih aplikacijah ne govorimo ... vrjetno 50% poslovnih aplikacij za razne privatnike... glavna knjiga, skladišče ... so pisani v Clipperju .... Dos je še vedno ZAKON!
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tako kot je zapisal Silvo. V dos-u programiram 80% vseh central , ki jih imam po objektih. Nekaj enostavnih profesionalnih central sploh ni potrebno programirati z PC-jem ampak kar preko tipkovnice. Nekaj pa je tudi central ki se programirajo v okolju WIN.

l.p. Wink

iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.38
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam Silvo , pa dela in ne zafrkava , če pa kaj ne dela je sigurno kaj s hardwerom narobe Embarassed ima pa to slabo lastnost , da se ne moreš zgovarjat na štroncarije od "Mikrosofta" Wink , če kaj ne funkcionira kot bi moralo Confused
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem nazadnje v DOS-u uporabljal Turbo Pascal, Borland C++ in HI-TECH C prof. za PIC-e. Zanima me, katere WIN uporabljate, da DOS ne podpira teh gonilnikov?

Lp
Nazaj na vrh
Lincolin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 21:28
Aktiv.: 0.33

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 11:35 pm    Naslov sporočila:  Prenosnik priključen na cigaretni vtikač! Odgovori s citatom

Pozdravljeni, zanima me če bi se dalo prenosnik priklopiti kar na cigaretni vtič v avtomobilu? Bi se to dalo s samogradnjo?
micho
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Nov 2005 11:18
Aktiv.: 0.08
Kraj: radlje ob dravi

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2005 9:08 pm    Naslov sporočila:  Re: Prenosnik priključen na cigaretni vtikač! Odgovori s citatom

Lincolin je napisal/a:
Pozdravljeni, zanima me če bi se dalo prenosnik priklopiti kar na cigaretni vtič v avtomobilu? Bi se to dalo s samogradnjo?

mislim da to ne bi šlo

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.92
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2005 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda se da narediti, že predebatirano TUKAJ

LP, Peter

Nazadnje urejal/a PPG78 Sob Nov 26, 2005 10:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2005 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre, vendar moraš vmes imeti še step up konverter oz. pretvornik navzgor, ki ti iz cca. 12V naredi napetost, ki jo prenosnik potrebuje za napajanje.
Lp
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.10
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 4:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni Toshiba Satellite 4090XCDT deluje direkt na 12v iz avta ... res pa pri 12,5v samo napaja in ne polne baterij - pri 13,4v (med delovanjem motorja) pa tudi polni.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2005 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Strobos,

za serijski port se dobi PCMCIA kartica za Notebook. Je pa tudi tu vprašanje, ali bodo DOS aplikacoije delovale preko tega ali ne. Jaz tega še nisem preizkusil, sem pa že videl, ko je eno podjetje instaliralo napravo preko RS232. Kartica je sorazmerno draga. Če pa delaš na Windows(2000-XP) aplikacijah, pa zadostuje USB/RS232 konverter, ki ga dobiš že za 3000-4000 SIT.

Se pa strinjam s Silvotom, da je DOS še vedno zakon za mnoge rešitve.

Ko sem iskal prenosni računalnik, je bil serjiski port eden izmed glavnih zahtev. Žal pa je ta funkcionalnost sedaj pri prenosnih računalnikih prava redkost.

LP Matjaž

strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2005 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

smatjaz, poglej malo datum tiste moje objave...
Lp
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2005 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ups,

bral sem ga pod sveže diskusije, datuma pa res nisem preverjal.

LP Matjaž

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni