|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Mar 05, 2013 8:07 pm Naslov sporočila: magnetni konektor za napajanje laptopa |
|
|
Ko mi je dveletni sin že desetič utrgal konektor za laptop mi je dosti tega. Iščem nek magnetni konektor, ki bi ga zalotal na pc ali pa na en kratki adapter, da bi se v primeru večje sile (potega, natega) enostavno razklopil. Upam, da sem jasno napisal, kaj sem si zamislil. Upam, da taka zadeva obstaja.
Napetost 20V, verjetno ene 2-3A toka. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 05, 2013 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ko bi uporabil Applov magnetni power konektor za laptope? Glede toka bi bil verjetno tudi ustrezen.
Ampak z otroki je tako, da hitro najdejo kaj drugega, da lahko še naprej delajo škodo  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Tor Mar 05, 2013 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa saj lahko daš samo en konektorski par aksialne kabelske izvedbe, kateremu vzmetni kontakt primerno modificiraš (zviješ), da dosežeš željeno majhno silo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni