www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predavanje o Distribuciji električne energije
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

maxipin je napisal/a:
Tudi jaz si želim še več takih dogodkov, predvsem bi si res želel obiskati NEK Wink.
Če bo dovolj zanimanja, lahko organiziram.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da če odpreš novo temo za prijave za ogled NEK, bo takoj polna zasedenost Smile
Sem že en kandidat.

JTratar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 21:17
Aktiv.: 1.15
Kraj: ivančna gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz se pridružujem zahvali organizatorjem in predavateljema.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
horus
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 11 Jan 2013 18:57
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pohvale organizatorjem tudi z moje strani. nekaj neprecenljivih izkušenj za nas študente energetike.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede ogleda NEK sem kandidat. Je pa Robi, ki je predaval v drugem delu rekel da se tam ne da dosti videt. Rekel pa je, da bi lahko organiziral ogled TEŠ. Tam se baje da videt precej več stvari. Omenil je tudi možnost ogleda muzeja. Žal se nisem zapomnil točno kje. Za ogled TEŠ bi mu morali sporočiti vsaj mesec dni prej.
IzidorM
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Jan 2011 17:54
Aktiv.: 0.61
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, ce se prav spomnim je muzej v Laskem :)

Jaz sem tudi kandidat za ogled TEŠ.

Poleg tega bi se pridruzil zahvali za organizacijo dogodka. Zelo fina zadeva!

Lp,I

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.87
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi s kolegom se zahvaljujema za odlično izpeljan ogled! Poleg same opreme in teoretskega ozadja, so mi bili najbolj zanimivi predvsem realni primeri iz prakse.
Nazaj na vrh
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.89

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me, koliko kV je dalnovod, ki gre čez Tinjan v Koper?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej sliko
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako sem lahko tole preležal z vročino v postelji.. grrr - fouš sem vam Drool
Tole bi bilo zanimivo za prešnofljat s termo kamero Smile Hm, sicer pa je podobno stikališče (400/110 kV) za celotno gorenjsko tule za mojim blokom, pa skočim en dan tja pogledat, kar skozi ograjo Smile
Naslednjič pa sem vsekakor zraven.

p.s.
A so predavanja slučajno posneta ? Question

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 1:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
A so predavanja slučajno posneta ? Question

So, pa ne slučajno. Smile Vsa predavanja morajo bit posneta Smile

transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.13
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 05, 2013 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi vas zanimal obisk RTP Divača, bi nas tam po vnaprejšnjem dogovoru z veseljem sprejeli. Ogledali bi si edini slovenski prečni transformator (phase shifting transformer) moči 1200 MVA, s katerim držijo na vajetih moč na 400 kV daljnovodu proti Italiji. Transformator sestavljata dve impozantni Siemensovi enoti po 600 MVA. Prvi poskusni zagon smo izvedli ob koncu leta 2010, od leta 2011 pa je uradno v pogonu.

Poleg tega imajo v Divači sinhronski kompenzator proizvajalca Sécheron (Ženeva), ki je tam od leta 1963 in torej letos praznuje 50. obletnico zagona. V nekdanji Jugoslaviji je bilo več takšnih Sécheronovih kompenzatorjev, divaški pa je poslednji preživeli in še vedno deluje. Nekaj zanimivosti: kompenzator obratuje v vodikovi atmosferi za hlajenje rotorja in ima brezkrtačni vzbujalnik z rotirajočimi diodami - oboje srečamo denimo tudi na generatorju v naši edini nuklearni elektrarni.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

transalp je napisal/a:
Če bi vas zanimal obisk RTP Divača

Pray

snow
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Aktiv.: 1.44
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

transalp je tako dobro opisal RTP Divača, da sem definitivno za ogled. In upam, da takrat ne pozabim fotoaparata.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni