|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 1:57 am Naslov sporočila: |
|
|
@program_er: na kratko, torej za CNC uporabljaš Krokotov software.
Sedaj pa, kaj je to za tebe zmogljiv računalnik in kakšen software imaš, da ga mašina na kateri imaš oskubljen Win 2003 server ne zmore obdelat? Da bi gledal preko kamere, kaj mi dela CNC .
Drugače pa, mislim, da večina nima takih problemov okoli programske opreme, kakor ti to imenuješ. Velikokrat pride do kakšnega problema pri krmiljenju CNCja, s to tvojo "rešitvijo" lahko dodatno nastane kar nekaj problemov, ki pa niso neposredno povezani s krmiljenjem! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 2:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
@program_er: na kratko, torej za CNC uporabljaš Krokotov software. |
Res je. Z mojo dodatno razlago pa sem hotel utemeljiti in še razširiti Darkotovo izjavo:
VolkD je napisal/a: |
To je problem, le če poskušaš krmiliti gonilnike motorjev preko USB-ja v realnem času.
Kontroler od Krokota rešuje natančno ta problem. No pa ne samo tega. |
Delni offtopic:
Sedaj pa, kaj je to za tebe zmogljiv računalnik in kakšen software imaš, da ga mašina na kateri imaš oskubljen Win 2003 server ne zmore obdelat? |
Nisem prepričan kar se tiče specifikacij računalnika pri CNCju (bom jutri pogledal in popravil post). Vem, da mi je prekipelo, ko mi je .gcode datoteko za 3D tisk 20x20x20mm kocke odpiralo/nalagalo 11 minut.
Da bi gledal preko kamere, kaj mi dela CNC  |
Če se da CNCju delat kako obsežnejše delo, ga ponavadi pustim delati in nisem non-stop zraven (recimo čez noč). Ampak, ker se vseeno spodobi, da se stanje pri CNCju redno preverja (če bi se res pripetil [nevemkak] primer motnje), sem si to uredil preko kamere, da ne rabim vsakih nekaj minut skakati v zgornje nadstropje. Seveda pa je to zgolj "grob" ogled situacije, če me kaj podrobneje zanima/mi je sumljivo, grem seveda k njemu pogledat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni