|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.53
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 7:27 am Naslov sporočila: Nova služba=plača? |
|
|
Po kar nekaj letih brcam nekam drugam.
Pred kratkim sem bil na razgovoru.
Izmed vsen neustreznih sem jaz se najbolj ustrezen.
Zaželeli so si multipraktika. (meša,seklja,riba,pasira) ali drugače rečeno:
-skrbi za mrežo
-skrbi za serverje
-uči neuke sodelavce uporabo računalnika
-pomaga pri bolj zahtevnih zagonih naprav (aparaat za kavo )
-programira mikrokotrolerje
-pise programe
-......
-......
Seveda se pa vse začne in konča pri denarju.
Recimo kakšno plačo naj predlagam?
V kakšnem rangu?
lp
SMART
Nazadnje urejal/a smartgsm Čet Avg 17, 2006 8:41 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 7:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm... dvomim da bos docakal resen iskren odgovor. Vsaj javno ne.
Ti je placa, ki jo imas sedaj OK? No, sedaj pa se malce stehtaj se "delo", ki ga opravljas (in kar sodi zraven). Nato se premislis kaj bi prinesla zamenjava. Skupaj nanese denar, za katerega si pripravljen it drugam.
Potem pa zines cifro. And the winner is...
(torej, kdaj prides k nam?)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Po moje, če menjaš službo, mora biti nova dosti boljša (če ne, se ne splača menjat). Tole boljša ni nujno, da se vedno meri v denarju.
Zame so pomembni faktorji (niso v nekem vrstnem redu):
- sigurnost službe (oz. kako stoji firma, ali si lahko siguren, da boš lahko tam še vsaj 10 let, ali lahko jutri propade)
- plača
- možnost napredovanja
- oddaljenost od doma
- delo (zanimivo, nezanimivo itd.) ter delovni pogoji
- notranja organiziranost (ali bi imel točno definirano delo, ali pa bi npr. ti delal svoj in še posel nekoga drugega, ki samo blefira)
- delovni čas, ali je delo na terenu ali v delavnici
- ostale bonitete
- odnosi v kolektivu
... pa še kaj bi se našlo
Seveda pa je to vse odvisno od tvoje starosti, znanja, formalne izobrazbe, sposobnosti pogajanja, potreb in stanja nove firme.
Jaz bi si na tvojem mestu naredil tabelo, kjer bi si vpisal zgornje točke (pa še dodal kako) in primerjal obe službe. Če imaš že sedaj dobro službo, ti je mogoče to tudi pripomoček za pogajanje.
Glede višine plač pa nebi vedel, ker sem s province, tu pa je (baje) malo drugače kot pa v centru.
Upam, da se čimbolje spogajaš  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako ugotoviš za polovico naštetih točk (faktorjev) kakšno je dejansko stanje v novi službi? En kup stvari je takih, da boš ugotovil, šele ko boš tam, oziroma prepozno. Če firme išče nove ljudi ne govorijo vedno resnice.
...Zanesljivost (sigurnost) razen v državnih službah ni garantirana (pa še tam ni povsem).
...Delo se spreminja po potrebi. Delovni pogoji in zanimivost tudi.
...Notranja organiziranost: vedno se dela namesto bleferjev.
...Bonitet je vedno manj.
...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.53
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Do sedaj sem se pogovarjal samo z zaposlitvenim strokovnjakom.
Ki ga je samo zanimalo za kolko denarja bi prišel delat.
pa zlo malo o tem kaj znam, kdo sem.
No čez par dni imam drugi rok.
Baje razgovor s samim direktojem.
Bomo pa vidl.
Se strinjam , da vse ni v denarju. To sem tudi jaz mislil. Dokler nisem začel graditi hiše. od takrat menim , da je vse v denarju.
lp
SMART |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, poskusi si pridobit še kake insajderske informacije (če npr. poznaš koga, ki dela tam). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 9:22 am Naslov sporočila: Oprosti, radoveden sem |
|
|
Tole se bere kot zanimiva zgodba. No, ne kot kriminalka, ampak zanimivo bi vseeno bilo, kako se bo razpletlo.
Zato te prosim, čisto iz radovednosti, da na koncu objaviš, kako si se odločil, in kako si zadovoljen.
Želim ti, da bi se odločil dobro! Svetovati pa ne znam nič več kot že napisano.
Pozdrav! _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Še enega faktorja niste omenili:
Kolikor se boš ovrednotil toliko boš vreden !
Lahko da boš zaradi previsokega vrednotenja on to službo, a prej ko selj boš našel mesto, kjer bo to nekomu ustrezalo.
Lahko si ob službo tudi zaradi podvrednotenja.
Če ti je opisana služba všeč in bi jo čisto zares rad imel imaš še eno možnost. Greš se o tem pogovoriš ter postaviš dokaj visoko vrednost. Potem pa razložiš še dodatno, da se svojega nivoja zavedaš, da razumeš tudi njih kot delodajalca. Zato predlagaš za začetno obdobje pol leta 10 % manj. Če bodo s storjenim zadovoljni potem je čez pol leta 10 % višja plača zagotovljena. ( to mora biti v pogodbi).
Sam absoluten znesek je odvisen od mnogo faktorjev. Od ciljev firme, od dejavnosti s katero se ukvarja, od lokacije,...
Situacija v kateri moraš ti predlagati neko številko je pravzaprav, čeprav ni tako videti, zate zelo ugodna. le izkoristiti jo moraš !
Kakorkoli, dogajanja okrog višine plače so navadna barantanja. Zna se zgoditi, da bodo tiste tri minute pogovora, tvoje tri najbolje plačane minute v vseh preteklih in prihodnjih letih. Dobro se torej pripravi !
Vso srečo ti želim ..
Darko. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker sem bil v zadnjem obdobju tudi sam v podobni situaciji (sicer nisem menjal ampak sem ostal brez dolgoletne stalne službe zaradi poslovnih razlogov) lahko povem zelo pogosto izkušnjo ki sem jo doživel 3x zapored. Prav tako kot @smartgsm sem z 25 letno prakso primeren za multipraktika v kakšni proizvodnji.
Na 1. razgovoru v kadrovski je bilo vse v redu ... na 2. razgovoru z vodjem in tehničnim direktorjem sem po ogledu proizvodnje in razgovoru o tekočih problemih in možnih posodobitvah ter izboljšavah pustil po besedah sogovornikov vtis idealnega kandidata - točno takšnega kot so želeli v proizvodnji ... in na koncu je ostal samo še direktor za dealing plače - lastniki privatiziranih ne ravno majhnih proizvodenj. Pri njih pa so se stvari hitro končale. Ni jih zanimalo niti mnenje kadrovske niti pozitvna mnenja vodij in tehničnega direktorja - samo keš ... mene pa tudi ... in ker mi doma ob fušu ni nobene sile čakam dalje ...
In da ne bo kdo mislil da sem postavil bajno vsoto ... 30% nad SLO povprečno plačo.
Zato se mi zdi da tista tema o izumiranju elektronikov v SLO ni brca v temo ampak vredna temeljitega premisleka.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Elektroniki v SLO ne bodo izumrli. Ker podjetja zavračajo ljudi, ki hočejo malo več denarja, očitno lahko dobijo elektronike, ki bodo delali po nižji ceni. Če bi elektronikov primanjkovalo, bi bile plače dobre.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem pri delodajalcih je ta, da se prvo suče vse okoli tvojega znanja kaj obvladaš in kje jim boš vse koristil . ( od fate dalje.......)
Sledi plača in največkrat jim moraš sam postaviti za koliko pa bi delal pri njih.
Najraje pa bi imeli ,da jim ti pri plači nakažeš 1/2 nazaj , kasneje ko si že dolgo v firmi pa si tako ali tako omara katero morajo plačati ,da stoji.
Sem bil na nekaj razgovorih in povsod je bila ista pesem ali pa podobna.
Ker je že vprašanje za univerzalca si zbori začetnih 250.000 Sit in v 2 letih na 300.000 Sit.
Drugače fantje pa bo potrebno plunt v roke in začeti za sebe, delodajalci pa naj imajo kader plačan pod 150.000SIt ,ki nič ne zna in ga naj učijo med tem časom pa bi mi delali.
Predlagam ustanovitev firme maxi-elektronik d.o.o. Dela je dovolj, samo pravi ljudje morajo stopit skupaj, pa bomo potem vidli kdo ima najbolše in ali kvalitetnega kadra primankuje v Sloveniji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem sicer kako so ravno mene našli ... prejle sem na yahoo mailu dobil tole, če koga zanima. Meni je malo predaleč ...
Citiram: |
Hi,
My Client hiring OBD Services Engineer for 12 (twelve positions) full time permanent requirement in Columbus Indiana.
Position: OBD Services Engineer
Type: full time permanent
Salary: Open/ Depends on Experience
Start Date: ASAP
No of positions: 12 Positions
Experience Level: 1-2 +Years in OBD
Project Brief:
* Work with subsystem and engine development groups§ to clarify requirements.
* Coordinate across project teams to develop common§ approaches.
* Develop on board diagnostics.
* Work with functional development groups to develop diagnostic concepts.
* Design diagnostic algorithms
* Document algorithms in appropriate format.
* Develop calibration development procedures using Six Sigma principles including DOE.
* Lead cross-functional reviews of the procedures.
* Perform analysis and testing to validate algorithm and identify "good" and "bad" system performance.
* Lead and support various reviews and submit§ required documentation.
* Develop validation plans for OBD§ system/algorithms.
* Lead development and publication of t
Technology/ Skills:
* Engineering knowledge of thermodynamics and fluid mechanics as applied to internal combustion engines.
* Control algorithm development experience with MATLAB/SIMULINK.
* Experience with engine performance testing and modeling.
* Understanding of engine subsystems and their interaction as it impacts engine performance and emissions.
* Ability to design experiments and analyze resulting data to identify relationships between sensed parameters and system health/performance.
* Experience with test cell operating systems.
* Familiarity with DO
Kindly send me your updated resume immediately with mentioning below asked details:
If you are not available, not interested or may be want to refer any of your friends who might be also interested in these positions, as there are twelve positions. For every position closed through your reference, we will give you referral fee of $ 500.
Full Name:
Current Location/State:
Willing to relocate:
Contact#:
Best time to call:
Availability:
Expected Salary:
VISA status:
(For H1B VISA)
Validity:
Open to H1 transfer (YES/NO):
Thanks and regards,
Brook Technologies Inc.| San Jose CA 95136
408-361-8179 (Direct)| Fax # - 408-521-0270
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
1500 EUR+ _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, enako ponudbo sem jaz dobil na Gmail!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Omenjena firma (Brook Technologies Inc.| San Jose CA 95136 408-361-8179 (Direct)| Fax # - 408-521-0270) obstoja. Verjetno se jim je vsaj en računalnik okužil, pa je začel dopise pošiljati kot spam po celem svetu.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni