|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Kaj kupiti HP ali Lenovo |
HP EliteBook 8570p 2,9 GHz |
|
29% |
[ 9 ] |
Lenovo ThinkPad T530 2,4 GHz |
|
70% |
[ 22 ] |
|
Skupaj glasov : 31 |
|
Avtor |
Sporočilo |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.49 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 1:39 pm Naslov sporočila: Kaj kupiti HP ali Lenovo |
|
|
Kot že naslov pove sem v dilemi kaj kupiti.
Sicer se mi zdi, da bi bilo bolje vzeti manjši disk pa ta 256GB SSD kot klasični 1TB čeprav je tudi procesor ''malo'' švohnejši.
Za prenosnikom bo standardno ''pisarniško'' delo, nekaj grafične obdelave CorelDraw + občasno CAD (SolidWorks ali AutoCAD) - ni pa prvenstveno za delo z CAD programi.
Je zaželeno da je baterija dalj časa v kondiciji (tu mi je poznano da 9 celična pri lenovo dolgo drži)
Link specifikacije na mimovrste.com klik
_________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.01 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si res v dilemi, ti dam še trilemo. Poglej še Sony Vaio S serijo. Primerljiva cena in karakteristike, dual grafika, IPS zaslon, baterija se tudi drži kar dobro.
_________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cimer Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07 Prispevkov: 122 Aktiv.: 0.53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne moreš primerjat računalnika s SSD diskom in klasičnega. Ko enkrat okusiš hitrost SSD diska, je vse ostalo ....
Take so moje izkušnje, poleg tega pa imam s HP prenosniki same dobre izkušnje.
_________________ Lep pozdrav!
Marko S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.61
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat imam tudi jaz same dobre izkušnje z HP-ji
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.13 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno imam T530, sem zelo zadovoljen z njim. Sam sem dal DVDROM ven, vgradil Samsungov SSD 256 GB. Zaenkrat ga imam približno 2 meseca in mi je všeč. Kupil sem pa tudi dock station, da mi ni treba odklapljat en šop kablov ko kam grem. Če boš vzel T530, naj te opozorim na tipko za desni klik. Namreč pri novih ThinkPad modelih so to tipko dali ven in namesto nje namestili Print Screen.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.49 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer sem pričakoval da bo lenovo bolje ocenjen - ima le 4 jedra napram HP 2 jedra.
Ker imam doma HP ProBook sem opazil da mi določena priklopna postaja podpira tako ProBook kot EliteBook - Bi vseeno raje 4 jedernika - cena je tam tam par evrov razlike - če vzamem še licenčne WIN.
V + gre HP da si lahko omislim priklopno postajo, ki jo lahko uporabim za oba prenosnika... (Ogledujem si za službenega) - v + Lenovi gre pa, da imajo vi ostali pri nas Lenovo.
Kaj sedaj izbrati - Bistvena razlika je samo v spominu. Ostalo je tam-tam - pa s svojim ProBookom sem zelo zadovoljen.
link [url]http://www.mimovrste.com/katalog/compare.php?mode=select&product_id1=2750519736&product_id2=2750540225 [/url]
Slike pa so posnetki košarice.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
133.55 KB |
Pogledana: |
31 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
111.54 KB |
Pogledana: |
30 krat |

|
_________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Elitebook imam jaz. SIcer oznaka 8740w ampak je zelo podoben. Odlilčno dela. Jaz sem dal notri disk Seagate Momentus XT 500GB, ki je hibrid. Prenosnik je trpežen, v alu ohišju. Presedlal sem na open source, tako da imam na njem Linux Mint x64. Dela odlično. Edino SSD diski porabijo malo več energije kot navadni, zato mi baterija od menjave naprej manj zdrži (ravno toliko da opazim, ni pa kritično). Moj glas je torej za HP.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
webmouse je napisal/a: |
Sicer sem pričakoval da bo lenovo bolje ocenjen - ima le 4 jedra napram HP 2 jedra.................. |
In kako si to oceno izračunal. O večjedrnih in enojedrnih procesorjih je že tekla debata. Tudi slučajno ni nujno, da bo večjedrni delal bolje in hitreje od enojedrnega oz. v tvojem primeru dvojedrnega.
To je približno tako, kot da bi kupil avto, ki gre 400km/h toda nikjer ni ceste, po kateri bi lahko vozil tako hitro, če pa je, jo je pa samo par km.
Da se ruzumeva, tudi slučajno ne navijam za enega od tvojih kandidatov!
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2751 Aktiv.: 13.23 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi vzel lenovo, ne nujno ta model. HP bi se izoibal. Lahko pa ti na ZS povem še en argument za Lenovo, po moje bo tehnica šla na stran lenova, ko boš to izvedel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.57 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povej tukaj, mene tudi zanima.
_________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Jaz bi vzel lenovo, ne nujno ta model. HP bi se izoibal. Lahko pa ti na ZS povem še en argument za Lenovo, po moje bo tehnica šla na stran lenova, ko boš to izvedel. |
Ali prodaš ta argument?
Res me firbec matra, plačam!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 9:16 pm Naslov sporočila: Re: Kaj kupiti HP ali Lenovo |
|
|
Dotična modela sicer ne poznam, sem pa instaliral kar nekaj različnih modelov obeh firm. Pri HP-ju me je zmotilo njegovo prekomerno segrevanje, ko je stal prenosnik na stekleni mizi, se je le ta nenormalno segrela (na levi strani prenosnika, kjer piha iz njega) in sem najprej pomislil, da je kaj hudo narobe, pozneje ko sem prejel še druge modele HP-ja sem ugotovil, da je to pri vseh enako, vsaj pri takšnih s 17" ekranom in podobnim procesorjem kot tvoj zgoraj navedeni, torej moj glas gre za Lenovo.
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2751 Aktiv.: 13.23 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka, Sibici sem napisal, tebi pa ne bom, ker imaš aroganten odnos, tudi če plačaš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 10:39 pm Naslov sporočila: Re: Kaj kupiti HP ali Lenovo |
|
|
robertos je napisal/a: |
druge modele HP-ja sem ugotovil, da je to pri vseh enako, vsaj pri takšnih s 17" ekranom in podobnim procesorjem kot tvoj zgoraj navedeni..... |
iz tega sledi, da je podatek, ki je zelo pomemben za segrevanje HP računalnika, 17" panel in dvojedrni procesor.
In kakšno je to segrevanje 30, 40, 80 C, ali je to po občutku ali izmerjeno?
Ko sem kupil svojega prvega HPja pred osmimi leti, mi je moj sin rekel, to si pa zanič kupil, ker se mašina preveč segreva (češ, sem prebral na Netu).
No ta mašina se že kakšna štiri leta še malenkost bolj segreva, ker notri ni več P4 mobile ampak P4 in dodaten disk, pred vsakoletnim čiščenjem pa sploh.
A glej ga zlomka, še kar dela, kljub temu, da iz njega piha (trenutno) zrak 45 C, kar očitno ni veliko, saj se ventilator komaj vrti.
In sin je medtem svojo mašinerijo že kar nekajkrat zamenjal, ker je bilo na vsakem nekaj, kar ni bilo tako kot naj bi bilo ali ko je prebral kakšen bombonček, ki ga kakšen "poznavalec" plasira na kakšnem forumu.
@qwertz: jaz pa na prvo vejo, Lego kocke v roke in jokat .
Tudi če bi napisal, da bo Lenovo kupil HP, to tudi slučajno ni razlog, ki bi prevagal!
Kakorkoli, kot smo že napisali, skoraj vseeno katera znamka, še najbolje noname, ker ne plačaš znamke, bistvena je garancija, cena, namen uporabe in kaj lahko najbolje v tem okviru dobiš.
Nobenega filozofiranja v smislu, bom samo tebi povedal, zakaj ne kupit tega in tega in ne govorit naprej .
Uf, mašina je že na 46C, ali mislite, da bi jo moral ugasnit ?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 13, 2013 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
qwertz prosim, če lahko tudi meni napišeš kakšne podatke več imaš, ki odtehtajo za Lenovo
Sicer sam se tudi bolj nagibam za Lenovo, vendar ga bom verjetno kupil v tujini. Pri nas se mi še vedno ne zdi ponudba primerljiva s tujino, vsaj glede na ceno
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni