www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

IP Nr
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 12, 2013 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ej, ravno sem hotel napisati, da ga verjetno daje preganjavica, podobno kot enega mojega kolega...
Ta moj kolega občasno trdi, da mu poskuša sosedova mularija vdret v računalnik preko ne vem česa, interneta, wlan itak nima... heh Razz no, nič od teg ani res, sosedove smrklje nimajo pojma od računalnika, samo na FBju visijo in podobnih zadevah, mislim, da bi veliko prej vdrl njim, kot pa mojemu boječemu kolegu, ker niti slučajno ne bo klikal po neznanih linkih.

Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na svetovnem spletu nisi varen, to se moraš zavedati.
Vendar si nihče s tvojim IPjem ne bo veliko pomagal. Kot je bilo že rečeno, tvoje osebne podatke na podlagi IPja lahko dobi samo policija na podlagi sodnega naloga...

Vsak pa ve toliko o tebi, kot pustiš osebnih podatkov in vsega skupaj na forumih in podobnih spletnih mestih...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.76
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No da malo sprostim svojo paranojo.
Ravno sem hotel vprašati kdo me lahko najde če nekaj "bleknem" preko predsednika tukajšnjega okrožnega-okrajnega sodišča na portalu pomurje.si!?
Ker z njimi ravno ne bi rad češnje zobal- seveda ne v mojo korist!

reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svoboda govora Wink in če bi rad na forumu pisal in blejal anonimno, se to lahko stori preko raznih web proxy strežnikov ali pa raznih free VPN povezav in tako prevzameš tuj IP naslov. Če izbereš VPN strežnik v državi, kjer se požvižgajo na tuje policije, sploh na evropsko, si zmagal, tudi če se dela log na tistem strežniku, se od vaših skorumpiranih predsednikov (čez katere želiš blejat) nihče ne bo dokopal do podatkov, sicer pa se lahko s prenosnikom priklopiš na kakšen free hot spot wifi ali karkoli, internetn caffe, mnogo lokalov ima free wifi in podobno.

Torej, možnosti je veliko in za take male lumparije, kot je lajanje in blejanje po forumih, si z malce spretnosti lahko neizsledljiv... pa ne pozabi imeti popolnoma anonimen e-mail, registriran anonimno, s katerim se boš na novo registriral na forum in ne pozabi, s tistim anonimnim vzdevkom se NIKOLI ne prijavi od doma Exclamation

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laura že sreba kavo s prenosnikom v kafiču. Wink Mr. Green

Nazadnje urejal/a PZUFIC Sre Mar 13, 2013 3:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Administrator strani lahko vidi e-naslov s katerim si prijavljen in registriran. Včasih je že to dovolj, če je tvoj e-naslov ime.priimek@nekaj.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Svoboda govora Wink in če bi rad na forumu pisal in blejal anonimno, se to lahko stori preko raznih web proxy strežnikov ali pa raznih free VPN povezav in tako prevzameš tuj IP naslov. Če izbereš VPN strežnik v državi, kjer se požvižgajo na tuje policije, sploh na evropsko, si zmagal, tudi če se dela log na tistem strežniku, se od vaših skorumpiranih predsednikov (čez katere želiš blejat) nihče ne bo dokopal do podatkov, sicer pa se lahko s prenosnikom priklopiš na kakšen free hot spot wifi ali karkoli, internetn caffe, mnogo lokalov ima free wifi in podobno.

Torej, možnosti je veliko in za take male lumparije, kot je lajanje in blejanje po forumih, si z malce spretnosti lahko neizsledljiv... pa ne pozabi imeti popolnoma anonimen e-mail, registriran anonimno, s katerim se boš na novo registriral na forum in ne pozabi, s tistim anonimnim vzdevkom se NIKOLI ne prijavi od doma Exclamation

Slab nasvet. Vsaj 3 poti za sledljivost tega so še ostale odprte. No verjetno še več, jaz znam poiskati tri.

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej boljše za "moje zdravje" da bom tiho!?
Sem v pričakovanju odgovora šel na strani XXX-tam upam da ni nevarnosti kakega pregona Mr. Green

Nazadnje urejal/a laura Sre Mar 13, 2013 3:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Torej boljše za "moje zdravje" da bom tiho!?

Ti se kar izkašljaj.
Do sedaj še nisem slišal, da bi zaradi ne vem kakih neumnosti napisanih na forum, kdo toliko pritisnil na lastnika foruma (sodni nalog), da bi ta potem zaradi tega dal naprej podatke (IP številko), ki bi jih kasneje uporabili (torej dobili ime/naslov od providerja). Navsezadnje je potem treba dokazati še, da se ne gre za morebitno zlorabo IP številke, kar spet ni tako enostavno.
Če se ne gre za umor, grožnjo kakemu politiku po življenju ali celo za orožje za množično uničevanje, potem ne bo nihče niti riti dvignil.

Povsem nekaj drugega pa je, če je lastnik foruma tak, ki mu ne gre zaupati.

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mhmm, a se spomniš pred nekaj leti ko je dečko iz G.Radgone poslal kao neko grozilno pismo predsedniku ZDA?
Mislim da je bilo za Busha.
Pa jasno da so ga izsledili saj na CIA,FBI ali kje že niso tako neumni.
Sodili so mu na sodišču v M.S.

reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Slab nasvet. Vsaj 3 poti za sledljivost tega so še ostale odprte. No verjetno še več, jaz znam poiskati tri.

Nisem vsega napisal (ekstra računalnik izključno za neumnosti, piškotki, MAC, ...) Wink tako da, na forumu ni šans, da izslediš, se beleži premalo podatkov.

Poglej, nabaviš si en prenosnik, uporabljaš ga recimo samo za sumljive dejavnosti na internetu in nikoli od doma, načeloma bi ga lahko uporabil le 1x in potem uničil. Z njim si ustvariš mail popolnoma anonimno in se lahko registriraš nekje na forum, spet popolnoma anonimno. So metode, lahko izslediš nekaj, ampak napačno osebo. Lumpe se da izslediti, če delajo napake (vzorec in povezava z drugimi lumparijami), sicer ne ali pa zelo težko.

Sicer pa res, nihče se od naših politikarjev in policije ne bo šel ukvarjat z nekom, ki ima predolg jezik. No, pri američanih je to drugače Rolling Eyes so pač želeli pokazati, da z njimi se pa ni za za=bavat.

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No dobro, če bom šel v čuzo zaradi mojega prispevka bom imel vsaj soborce Mr. Green
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi če nič narobe ne delaš sta dodatka AddBlock in DoNotTrackMe osnova, da preprečiš, da ti vsa spletne strani ne sledijo. Vsaj dokler pride to v veljavo http://www.bbc.co.uk/news/technology-16677370, če pride.
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.60

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 13, 2013 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
VolkD je napisal/a:

Nisem vsega napisal (ekstra računalnik izključno za neumnosti, piškotki, MAC, ...) Wink tako da, na forumu ni šans, da izslediš, se beleži premalo podatkov.

Poglej, nabaviš si en prenosnik, uporabljaš ga recimo samo za sumljive dejavnosti na internetu in nikoli od doma, načeloma bi ga lahko uporabil le 1x in potem uničil.

Ne potrebuješ drugega računalnika, dovolj je že en OS na usb-ju s persistenco. Mimogrede, MAC addresso se da prav tako spremeniti (na linux distribucijah lahko to preprosto narediš z macchanger-jem). Ampak če bi šlo za resno zadeva se da še vedno slediti (dokler dostopaš iz domačega omrežja), drugače pa uporabljaj tor in vsakič odpri novo sejo v brskalniku Wink
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
Tudi če nič narobe ne delaš sta dodatka AddBlock in DoNotTrackMe osnova, da preprečiš, da ti vsa spletne strani ne sledijo. Vsaj dokler pride to v veljavo http://www.bbc.co.uk/news/technology-16677370, če pride.

Kje in kako se pa to dobi?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni