|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
iggy Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 13:38 Prispevkov: 247 Aktiv.: 1.04 Kraj: LJ/ng
|
Objavljeno: Sob Avg 19, 2006 8:01 pm Naslov sporočila: Velike štromarske/programerske firme v SLO |
|
|
Pozdravljeni. Zanima me koliko velikih (in dobrih) štromarskih/programerskih firm je v SLO. Fajn bi bilo, če bi tak seznam bil permanentno objavljen. _________________ LP
Iggy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
www.marand.si
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iggy Član

|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, seveda, kaj predstavlja dobro...to bi moral že prej napisat.
Dobro:
- plača nad povprečjem v stroki
- oprema nad povprečjem v stroki
- dela se tudi na eksotičnih projektih
- razvit R&D sektor z več kakor 5imi člani
- firma teče efikasno. Denar se ne služi skozi vrata in zapravlja skozi okno iste sobe
- imajo določeno mero fleksibilnosti (recimo do delavcev, ki imajo mlade družine etc., lahko delaš tudi ponoči, če te je volja)
- dobro ravnajo z vsemi svojimi delavci (od 0 do neskončno )
- dobra firma mora biti urejena: v ozadju ni nekih mutnih vod, ne prihaja do pojava, da nekaj ni urejeno (dorečeno), ker nekomu paše, da ni urejeno (dorečeno) _________________ LP
Iggy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mar isces sluzbo? Take firme ni, vsaj v Sloveniji ne. Nastete zahteve eliminirajo res vse. Min. 5 ljudi v R&D je mala firma, sori. Ce mene vprasas jih mora biti najmanj 4x toliko, da uspesno tecejo tekoci projekti, se "dogaja" tudi na novih in sploh, da se ukvarja z eksotiko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iggy Član

|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Mar isces sluzbo? Take firme ni, vsaj v Sloveniji ne. Nastete zahteve eliminirajo res vse. Min. 5 ljudi v R&D je mala firma, sori. Ce mene vprasas jih mora biti najmanj 4x toliko, da uspesno tecejo tekoci projekti, se "dogaja" tudi na novih in sploh, da se ukvarja z eksotiko. |
Ja, no, počasi bo treba zamenjat to sranje v katero sem padel. Slabše firme si nebi mogel izbrati. Pač nisem izkušen v iskanju zaposlitev + bil sem naiven.
Kar se tiče R&D: Tudi jaz menim da bi blo lepo delati v skupini 20 razvojnikov, ampak se mi zdi to nerealno za SLO. Ni cenjeno. Zanimivost: sem že slišal [slovenščina je zame španska vas] ki je prbil, da išče 5 vrhunskih ing. za razvoj, ker hoče narest firmo za vodilno v svetu. To ti prbije direktor. Šef razvoja (ki je do nedavnega bil verjetno edini v razvoju) pa sedi zraven pa modro molči. In ne, to ni ta firma kjer delam. V tej je še 3x slabše.
Če bi vedel da bo v SLO tako sranje bi šel študirat kam v tujino. _________________ LP
Iggy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da nismo nasteli tvoje firme... pa srecno pri iskanju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iggy Član

|
Objavljeno: Pet Avg 25, 2006 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, niste, moja je taka, bolj obskurna.  _________________ LP
Iggy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Avg 25, 2006 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
iggy je napisal/a: |
Ne, niste, moja je taka, bolj obskurna.  |
To pa mi je dalo idejo za novo anketo
Sicer pa si napisal res take pogoje, ki bi bili res zelo prijetni kot delovno okolje, vendar vprašanje, koliko se lahko temu približamo.
Tvoje zahteve me precej spominjajo na utis, ki sem ga dobil, ko sem bil en dan na tečaju v Texas Instruments v Muenchnu. Kot so mi podjetje predstavili, je zgledalo res vse tako lepo, kot si si ti zaželel v pogojih. Je pa res, da si v enem dnevu ne moreš narediti vtisa prave situacije, tako da verjamem da ni vse tako rožnato, kot je zgledalo.
Sicer pa so iskali tudi tuje inženirje za razvoj analognih integriranih vezij, tako da se lahko še vedno prijaviš.
Kar se tiče slovenskih firm, pa se mi zdi "na zunaj" v redu npr. Atech
Nazadnje urejal/a egomez Pet Avg 25, 2006 11:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Pet Avg 25, 2006 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://portal.abak.si
Da malo sprovociram našo družinsko firmo
Išče se programerje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni