|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nejc_b Član

Pridružen-a: Tor 03 Maj 2011 15:02 Prispevkov: 207 Aktiv.: 1.20 Kraj: radeče
|
Objavljeno: Sob Mar 16, 2013 9:19 am Naslov sporočila: pnevmatske škarje |
|
|
Glede na to, da sem na teh straneh nasel ogrooomno podatkov in resitev, ter se najdejo posamezniki, ki zelo veliko vedo o svoji stroki, me zanima, ali mi lahko kdo pomaga. Imam skarje na lesno-obdelovalnem stroju, ki so namenjene rezanju robnega traku. Ampak delajo prepočasi in ob rezanju zamaknejo obdelovanec. Ima kdo kaksno idejo, kako stvar popraviti? Probali smo ze zamenjati pnevmatsko-krmilni ventil za taksnega z vec pretoka, in se vedno ista zgodba. Je kaksna bolj elegantna in lažja rešitev?
hvala
Nazadnje urejal/a nejc_b Ned Mar 17, 2013 8:46 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sob Mar 16, 2013 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
A imas to robno, za iveral?
Hitrost dodajanja traku lahko spreminjas?
Dela tako ze od novega, ali sele sedaj?
Mogoce kaksna slika stroja ali pa filmcek, za lazjo predstavo? _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejc_b Član

|
Objavljeno: Sob Mar 16, 2013 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
robno za iveral ja...gre za staro izvedbo za masivne nalimke, predelano za abs brez koncnega odreza in rondomata. Hitrosti podajanja NI mogoce regulirati(gre za starejso masino), razen da podrem mašino in spremenim zobniško razmerje, kar me pa nima najbolj. Skarje cist lepo odrezejo folijo (0,5mm) pri abs-u pa so prepočasne. Slike ni na zalost,filmcek pa bi teoreticno lahko bil naslednjic ko jo bomo zalaufal.
Drugace ni kaj prevec razumet, samo skarje prepocasi odrezejo in abs za trenutek cukne obdelovanec, ki se obrne za par mm in potem r2 rezkar odleti spredaj po komadu, zadaj pa mimo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Mar 16, 2013 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težka bo. Stroj Homag ali kaj podobega? Škarje so običajno namenjene rezanju cpl folije oz furnirja v kolutu.Za nalimke debelejše od 2mm bo problem. Ne bo pomagal niti večji cilinder na škarjah niti večji ventil. Mi smo take nalimke prej narezali ter jih podajali ročno. (delavec je vlagal v magacin enega po enega - kot se podaja furnir) Tako je šlo najbolj tekoče. Stroj je sicer omogočal samodejno podajanje debelih nalimkov a je šlo v magacin le par deset nalimkov. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejc_b Član

|
Objavljeno: Ned Mar 17, 2013 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
silvo: Ott mašina je, zelo podobna zadeva. Da ročno gre brez vsakega pretiranega problema, samo mi bi to radi resili na mehanski način, tak kot mora delat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni