|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
GiovanniTheX Član

Pridružen-a: Čet 29 Nov 2012 19:48 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.98
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za poslano =)
samo nekaj me zanima.. zakaj je potem hladilnik za tda (aluminijasta plošča) brez vsake izolace privijačena na ohišje vezja katero je ozemljeno..?
drugače bom pa naredil.. ker mi je crknila vsaj 15 let stara wellerjeva spajkalna postaja sem danes naročil drugo.. tako da nestrpno pričakujem =)
lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, hladilnik je ozemljen da poenostavi konstrukcijo, hkrati pa tvori del faradayeve kletke - vec kovine okrog elektronike kot je ozemljene, manjsa je moznost za kakrsnekoli motnje. Ker pa je na TDA-jevem tabu negativni potencial, je vmes izolacija - sljudna podlozka (tisti prozorni pravokotni listic med TDA-jem in hladilnim rebrom) in plasticna podlozka pod vijakom, ki skrbi da se vijak in TDA ne dotikata (vijak je prav tako ozemljen!). Na tak nacin je dosezen relativno dober termicni spoj in obenem elektricna izolacija med TDA-jem in hladilnim rebrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GiovanniTheX Član

|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha.. ok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GiovanniTheX Član

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm.. Povsem enaki problemi ostajqjo tudi po menjavi kondenzatorjev er tda čipa.. Ima do kaksno idejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa si sploh priklopil kitaro in preizkusil ce deluje? Ker takle brum (zdajle sem ponovno pogledal video) ima ogromno kitarskih ojacevalcev.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GiovanniTheX Član

|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem poskusil.. ni razlike =) tišina s strani kitare, ropot na zvočniku..  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni