www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napihnjena baterija mobilca
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Buick
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Nov 2012 12:50
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 11:56 pm    Naslov sporočila:  Napihnjena baterija mobilca Odgovori s citatom

Živjo!
Upam da mi lahko pomagate

Danes zjutraj, ko sem se zbudil, sem opazil precej napihnjeno baterijo mobilnika Nokia E-61.
Ohišje se je napihnilo za cca.1cm in ni več v liniji kot bi moralo biti ter komaj skupaj drži.
Jasno,sem odprl ohišje in videl, da tudi baterija ne drži več,temveč izpada iz ležišča.
Ko je pa zadeva zaprta pa dela kot mora.

V čem mislite da bi lahko bil vzrok napihnjenosti ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prenapolnjenost baterije mogoče. Je bil telefon priklopljen na polnilec ali ?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zavrži baterijo, da ne bo ognja v stehi. Po vsej verjetnosti je šla zaščitna elektronika rakom žvižgat in ne opravlja svoje funkcije, kot je treba, zato je prišlo do preizpraznitve/prenapolnjenja baterije. Tako napihnjene baterije ob nadalnji uporabi rade zagorijo, saj je v njih prišlo do neželjene kemične reakcije.
Nazaj na vrh
Buick
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
Prenapolnjenost baterije mogoče. Je bil telefon priklopljen na polnilec ali ?

Telefon ni bil priklopljen na polnilec.

Matej79, se je to tebi zgodilo ?
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem se je preveč spraznila. Vrzi čimprej stran, iz hiše!!!
Lahko zagori.

Buick
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Polnim jo redno, te dni pa je bil telefon zelo dolgo v mirovanju in se je to pojavilo.

ro-bi, kako naj bi se popolnoma izpraznila baterija ?
Kdaj pride do tega ?
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slaba baterija.
Naceloma se vzgati ne bi smela, ampak vseeno kar robija poslusaj ... Ali se bolje, preluknjat z zebljem, za kak dan, dva v slano vodo in nato v smeti.

Lp, g

jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi eno tako slabo iz Nokie 5800, ki se je napihnila. Baterijo je sicer naredil Samsung.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Buick
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes zjutraj pa sem opazil, da se na ekranu pojavlja prikaz nerednega oziroma neenakega stanja baterije > enkrat kaže da je polna, enkrat kaže da je čisto prazna, ipd...
Ko sem prejel danes dopoldan veliko število SMS sporočil mi je tudi vmes enkrat ugasnil in sem ga moral polniti.
Po cca.10minutah se je napolnil in do konca in sedaj ne popušča.
Edino klic hitro prekine in je potrebno ponovno polnjenje.
A je možno da ima spominski efekt ?
Nazaj na vrh
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.88
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma kakšen spominski efekt, batarija se je preveč spraznila ali pa napolnila. Baterijo čimprej zavrzi! Sicer so ti pa že vse razložili Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Buick
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opazil sem tudi, da ura oziroma njen prikaz zaostaja in da je večino funkcij vrglo v privzeto stanje.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Buick je napisal/a:
Opazil sem tudi, da ura oziroma njen prikaz zaostaja in da je večino funkcij vrglo v privzeto stanje.

Ti TO kaj pomeni?
Meni bi. Kaj? So ti pa že drugi povedali. Kar trmari. Pa 112 pokliči in povej naslov, da ne bodo predolgo iskali požara. Pa še vzrok povej. Napihnjena baterija!

Butlu lahko 100x poveš da je butelj. Pa ne bo verjel.

Pa naj izkusi. Jaz ne bom plačal. Tudi če prosi NE.

Bili ste opozorjeni! VEČKRAT.

Najprej varno vrzi baterijo stran, potem odgovori.

Lahko pa ti ga "biksa" regulacija polnjenja. Jaz bi kontroliral polnjenje z novo baterijo. Za vsak slučaj.

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://youtu.be/YCWdnjLqVWw Whistle

Sicer je na posnetku prenapolnjenost ampak ...

Tudi naši mladi modelarji so Lipote puščali polniti na mizi z tapisonom in jih včasih pustili tam čez noč na poceni polnilcih - dokler ... Whistle

Ja - dokler nisem reskiral ene stare baterije in jo pred klubom skuril na podoben način, kot je na posnetku

Buick
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans, a misliš, da ga premalo polni ?
So vzrok tisti trije bakreni zatiči?

In 3,7V /1800mAh naj bi se tako vžgalo ?

Danes sem začel opažati tudi, da mi ob sprejetju klica prekine, če nimam priklopljenega na polnilec.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spominjaš me na bivšega sodelavca Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni