www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem pri programiranju MCU tiny2313
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.65
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 8:18 pm    Naslov sporočila:  Problem pri programiranju MCU tiny2313 Odgovori s citatom

Spet imam problem: ko hočem sprogramirati MCU (tiny2313) mi ven vrže nakaj čudnega (slika1) kar koli naredim mi pa vrže ven (slika2). Nikakor ne morem sprogramirati, upam da mi bo lahko kdo pomagal ker sem že skoraj obupal nad programiranjem.

Ps. progamiram z mk2

Hvala za pomoč

oP24DTB.png
 Opis:
slika 2
 Velikost datoteke:  7.22 KB
 Pogledana:  14532 krat

oP24DTB.png

FpWfPR1.png
 Opis:
slika 1
 Velikost datoteke:  13.34 KB
 Pogledana:  14532 krat

FpWfPR1.png

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pa si poskusil nadgraditi firmware, kar zahteva?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da vendar ga noče upgradat.

Ps. Kliknil sem samo upgrade bi moral mogoče še kaj storiti?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm..dobro vprašanje. Imaš originalni programator? Če ja, poskusi prebrati kakšna navodila, če kaj piše, kako se posodablja FW. Če programator ni original, je lahko bolj problem. V tem primeru poskusi najti FW na strani prodajalca ali proizvajalca programatorja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En programator je tisti od Darkota dugega mi je pa dal profesor v šoli in oba mi prepozna kot mkII zato predvidevam da je problem v avrstudu(6). Think
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, kot kaže da. Potem v temi od tega programatorja najdi driver (gotovo je nekje omenjen), v upravitelju naprav najdi in odstrani programator in driverje (desni klik, odstrani napravo - tudi gonilnike!) ter namesti gonilnike za ta programator.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, Skalpel, opravičujem se!

Popolnoma sem pozabil nate! Morda je krivo to, da doma ležim z vročino, ampak vseeno.

Na TEJ strani, čisto spodaj je .hex, katero sem zapekel s pomočjo FLIPa na Darkotov programator in od tam naprej mi zadeva deluje izredno dobro v AVR Studio 6.

Še enkrat sorry!

LPG

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RGorazd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda ne bo škodilo niti, če si prebereš tudi TOLE .

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Uh, Skalpel, opravičujem se!

Popolnoma sem pozabil nate! Morda je krivo to, da doma ležim z vročino, ampak vseeno.

Na TEJ strani, čisto spodaj je .hex, katero sem zapekel s pomočjo FLIPa na Darkotov programator in od tam naprej mi zadeva deluje izredno dobro v AVR Studio 6.

Še enkrat sorry!

LPG

Ni problema, pa čim prej se pozdravi Wink

In kako naj spravim ta .hex na programator? Think
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 22, 2013 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FLIP

LP G

._|
Nazaj na vrh
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 22, 2013 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
FLIP

LP G

To inštaleram na PC, potem pa samo vtaknem programator notri in zapečem tisti .hex gor?
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 22, 2013 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podrobnosti o programiranju in nalaganju hex-a imaš opisane v reviji, mislim da številka 18.

LP G

._|
Nazaj na vrh
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 22, 2013 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo imam FLIP, vendar mi ne zazna programatorja, sem pa tudi povezal R9 pa še vedno nič Brick wall
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 22, 2013 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta problem sem imel jaz - izi neznanegq rloga mi je zbrisalo bootloader. Potrebno je bilo mego sprogramirati na klasičen način. Seveda imaš tukaj problem, ker moraš sprogramirati napravo, s katero bi sprogramiral napravo Brick wall
Če imaš kak delujoč programator, mego sprogramiraj preko ISP.
Nazaj na vrh
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 22, 2013 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimam nobenega delujočega Sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni