|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cube je napisal/a: |
Vidim, da nekateri niste najbolje razumeli vprašanja. Zanima ma, katero masko naj nabavim, kakšne so razlike med njimi, na kaj moram biti pozoren pri nakupu itd. Kakšna je naprimer razlika med masko HOBBY ES BALDER in SQ913 - SmarTIGer Standard BALDER? |
1. na baterije ali brez? Tiste brez naj bi se pred uporabo malce "osončile", tiste z pa rabijo dodatno skrb.
2. na koliko gumbov? Dejansko rabiš le za stopnjo zatemnjevanja, hitrosti reagiranja in popuščanja pa rabiš ko se razvadiš. Ajde, za TIG recimo da je fajn imet hitrost reagiranja nastavljivo.
3. do katere stopnje zatemnitve rabiš? Za TIG spet ni slabo kakšno stopničko višje.
4. vidno polje, eni imajo večja okna kot drugi. A ker je različna tudi oddaljenost okna od glave, za občasno varjenje to niti ni pomembno, razliko pa najbolje vidiš ob primerjavi v živo.
5. estetika in funkcionalnost ter splošna kvaliteta izdelave: za male denarčke lahko izbiraš kvečjemu kateri tropski ptici bo maska najbolj podobna.
6. garancija?
7. ...
Skratka, za hobi se ne splača kaj preveč komplicirat, če bi bil pa profesionalni varilec bi pa že vedel, da je pod 500EUR bolj ali manj vse isti čmok.
Konkretno razliko med točno določenima modeloma ti bo pa iz prve roke zelo težko kdo razložil, razen pošten prodajalec+serviser+varilec v eni osebi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
zok je napisal/a: |
ule je napisal/a: |
Edini problem ki je nastal potem pri varjenju, je da en čas ni vedel kaj bi s prosto roko |
jaz sem za "rocno" masko kupil kar avtomatsko "steklo", ker je pac bilo 40 eur ceneje - napaka. Vcasih si rocaj vtaknem v ovratnik, ko je potrebno kaj "pripikati".  |
Ti zrihtam naglavno z navadno šipo zelo poceni, nato pa samo zamenjaš šipco za avtomatsko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.51
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma išči tako s čim krajšim reakcijskim časom zatemnitve. Ne vem sicer kakšne so trenutno na trgu, ampak ene 10 let nazaj se je močno poznalo ali je bil to Speedglas ali pa kak poceni šrot. Oči so hitro povedale razliko Je pa pomembno tudi kolikšna je stopnja zatemnitve, velikost vidnega polja skozi steklo (ene imajo zelo majhno površino), pa lega na glavi tudi ni nepomembna (poleg skupne mase), še zlasti če jo boš dalj časa zdržema uporabljal. Fino bi bilo če jo pred nakupom lahko v praksi poizkusiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerjur Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.49 Kraj: Žiri
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razlika pri maskah je v hitrosti zatemnitve.
Če ne boš varil inox ali aluminija je vseeno kaj kupiš drugače pa ne šparat. Oči imaš samo en par.
L.P. _________________ Avtomatika je zakon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavka Član

Pridružen-a: Pet 08 Feb 2008 11:06 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: sk. loka
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 7:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi tista merkurjeva (no name) sploh ni slaba. Dve leti že služi namenu brez problema. Ima nastavljivo zakasnitev in zatemnitev (potenciometer tudi na zunanji strani)
LP Gorazd |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Ti zrihtam naglavno z navadno šipo zelo poceni, nato pa samo zamenjaš šipco za avtomatsko. |
Sem ze nabavil TOLE . Ima enak LCD modul kot ta, ki jo ze imam. Kljub smesni ceni zelo dobro opravlja svoje delo - po 12 urah neprestanega varjenja v kletnih prostorih (zanic osvetlitev) z vsega skupaj pol ure pavze, so moje oci bile taksne kot da sploh ne bi varil - cesar pa za moj kriz ne bi mogel trditi.
Varil sem pa zelezo na 2,5 mm elektrode pri 100 A. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo....če prebiram negativne odzive pri prodajalcu, bi prisegel, da ne dela. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa obraz te nič ne peče sedaj? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.04
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je lepo posončen _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eh, ko se pa ne spoznate na švasarijo. To je potapljaška varilska maska, za švasat naftne platforme v severnem ledenem morju!  _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kaj malega bo ze ok. Tistih 12 ur pa sem uporabljal full-face, na rocaj - ampak z enakim modulom. In prav lepo deluje..  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni