www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DVD-R -ji prazni v bistvu pa so polni
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.56
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Drug DVD pogon v računalniku si probal?

Malo je trajalo da sem priklopil drug dvd v pc in ta bere datoteke. d'oh! Brick wall

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi hitro prekopiral.
carli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to trenutno počnem pa gre zelooo počasi.
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.69
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Ni sonce. Morda malce povečana vlažnost, oz. bolje rečeno kondenz, ko hladnega primeš v roke. Pa morda nisem čisto jasno napisal, niso vsi fuč, večina jih je tudi še dandanes ok, pa so hranjeni praktično skupaj in tudi uporabljani/prekladani po rokah približno enako. Posneti pa na HP 4x IDE, cenovno na 2/3 SCSIja oz. če se ne motim je bilo to takrat cenovno ene 5 2x IDE Mitsumijev. Pa itak nima snemalnik veze, če se odbojni sloj fizično razpade.

V času, ko sem bil "rolal" in tudi snemal CDje so bili mitsui zakon. Tudi kovček z cdji je od takrat in vedno deponiran na suhem. Res, da niso bili ploščki izpostavljeni soncu, grdemu ravnanju, vlagi, itd. Pred kratkim sem nekaj albumov razdelil med družino in so vsi delovali. Tisti CDji, ki pa so bili od takrat v uporabi so pa že zdavnaj na deponiji. Kot si napisal, odstopi zgornji/refletivni sloj, luknje... sumil sem sončno svetlobo. Na vlago niti nisem pomislil.

Za arhiv sem zelo zadovoljen z MITSUI, tudi trpežni so bili zelo.

LP

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Jaz bi hitro prekopiral.

Ni nujno, da je karkoli narobe s Cdji ali DVDji! Kaj pa če je kriva sama enota?
Pri mojem starem čarunalniku se dogaja enako z nasnetimi ploščki, tovarniške bere brez problema. Te iste bereta dva ostala računalnika brez vsakih problemov!
To se dogaja pri ploščkih zelo različnih proizvajalcev, toda kot sem napisal, samo na enem računalniku.
Bom za hec še danes zamenjal enoto in poročam, s tem, da se mi je pred leti zgodilo isto in takrat je bil kriv neki "daemon" (kateri že - teta Roza Brick wall ), ki je v register dodal nek ključ. Kljub zamenjavi enot ni in ni hotel brati.
Po Googlanju in brisanju tega ključa je bilo zopet vse tako kot mora biti!

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je možno, da snemalnik peče v kakšnem čudnem datotečnem sistemu pa ga mogoče tista enota ne prepozna?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
carli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Ni nujno, da je karkoli narobe s Cdji ali DVDji! Kaj pa če je kriva sama enota?

DVD je zapečen pred pol leta v DVD rekorderju, ki ima zgleda star fw ali kaj. Za kopiranje mi je PC napisal 8 ur za 1G podatkov. Whistle
Bo zgleda treba kaseto iz kamere še enkrat kopirat, če še ni presneta. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

carli je napisal/a:
DVD je zapečen pred pol leta v DVD rekorderju, ki ima zgleda star fw ali kaj. Za kopiranje mi je PC napisal 8 ur za 1G podatkov. Whistle
Bo zgleda treba kaseto iz kamere še enkrat kopirat, če še ni presneta. Evil or Very Mad

Ne vem sicer kaj si želel povedat, toda če sem prav ujel, ne, zakaj zdaj FW mešaš, kaj ali misliš, da je dioda večna?
Nisi še nikoli videl, kako začne glasbeni CD preskakovat?

Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekoč sem zasledil, da starejši DVD pogoni (nekateri) niso znali brati DVD-R ali DVD+R. Novejši znajo prebrati ene ali druge ploščke BP...
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V računalniku imam 2 DVD pekača. Prvi je TEAC, še iz časov, ko so bili DVD pekači bolj redkost, kot vsakdanjost, deluje normalno še danes. Drugi je Sony NEC z label flash funkcijo, ki je že pred meseci odpovedal poslušnost, postal je "slep". V soboto sem opravil redni polletni pregled in čiščenje prahu iz računalnika, sem očistil še lečo tega NEC-a in sedaj je videti, da bere tudi nekaj let stare zapečene DVD-je.

Za začetek predlagam čiščenje leče, če optična enota ne bere ploščkov. Očitno se s časom nabere na leči nekakšna umazanija, prah, čeprav to ni videti s prostim očesom. Vatirana palčka in alkohol večinoma pomaga, tudi pri CD playerjih v glasbenih stolpih in podobni elektronski krami.

Starejši DVD pogoni res niso znali brati DVD+R

carli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čudno je to da vsak DVD predvajalnik to brez problema bere, ko daš v PC pa pride do nekašne zamrznitve diska, led za disk neprekinjeno sveti 10-15 min pa nekaj sekund bere in znova Brick wall .
Pekač je skoraj nov, prej res ni delal sem pa sedaj elkote menjal v napajalniku in spet dela.

Nazadnje urejal/a carli Sre Mar 27, 2013 11:21 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpri DVD pogon, očisti lečo in poskusi Wink

.

Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Odpri DVD pogon, očisti lečo in poskusi Wink

.

Po mojih izkušnjah, je to običajno kratkotrajna rešitev. Problem ni samo prah na vrhu leče, večji problem je prah na polprepustnih zrcalih (prizmah), do katerih pa ne prideš na enostaven način
in seveda sama dioda, ki ima svoj vek trajanja, tj s časom delovanja oslabi, potem je tukaj še prah in enostavno elektronika ne more več sfokusirati žarka na sled.

carli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj bi pogledal pa je višja sila in ne gre, pišem še lahko z levo roko fina mehanika pa bo malo počakala (malo bil neroden in dobro strmoglavil).
V tem pogonu še ni bilo 10 DVD-jev.
Je pa z DVD-ji iz tistega snemalnika zamrznilo že več računalnikov pa sem hotel videt kaj bo. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na ceno novih DVD pogonov se ne poglabljam kaj dosti v te zadeve, ker se niti ne splača. Res je problem, če se zamažejo polprepustna zrcala in oslabi laserska dioda, tukaj nimamo kaj storiti.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni