|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:32 pm Naslov sporočila: MPLAB simulator + USART |
|
|
Pozdravljeni!
v Microchipovem MPLABu (verzija 7.40) poskušam simulirati delovanje USARTa na PICu 16F628A. Podatki, ki jih PIC odda so lepo vidni (recimo v OUTPUT oknu; View->Output), imam pa problem z Rx pinom. Določil sem datoteko iz katere bi naj bil sprejem podatkov v Možnostih (Debbuger->Settings->UART1 IO). Datoteka je tipa .txt v njej pa sem samo za test vpisal samo en znak. Simulator mi avtomatsko ne sprejme vnosa, mogoče tudi zaradi zanke ki jo imam v programu :
Citiram: |
ZANKA
btfss PIR1, RCIF
goto ZANKA ;ce se ni prejel znaka
;če prejmemo znak gremo sem
|
Da bi se program lahko nadaljeval sem ročno setiral RCIF bit(5. bit) v registru PIR1. Vendar program ne dovoli spremembe. Poskusil sem tudi tako, da najprej vpišem kr ročno vrednost sprejetega znaka v RCREG pa se zgodi isto . Mi lahko kdo, če se je sam kaj ukvarjal z USART v simulatorju, pove kako je to naredil.
Lp, hvala za pomoč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se prav spomnim je ta stvar opisana na microchipovem forumu: http://forum.microchip.com/ . Subforum za UART ali subforum za mplab simulator.
Točno kje ne vem. Če drugega ne, bo pisalo, da se to ne da.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

|
Objavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že porihtal! Sem pozabil vklopit sprejemanje :
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez tega zares ne bo delalo.
Zaradi takih stvari je vedno priložiti na ogled vso kodo, ne samo nekaj vrstic. Če bi bil viden cel program, bi se hitro videlo, da pomembna vrstica manjka.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
950 Bytov |
Pogledana: |
3651 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

|
Objavljeno: Tor Avg 22, 2006 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za opozorilo!
Naslednjič
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni