www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MPLAB simulator + USART

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KRAPman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35
Aktiv.: 0.49
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:32 pm    Naslov sporočila:  MPLAB simulator + USART Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

v Microchipovem MPLABu (verzija 7.40) poskušam simulirati delovanje USARTa na PICu 16F628A. Podatki, ki jih PIC odda so lepo vidni (recimo v OUTPUT oknu; View->Output), imam pa problem z Rx pinom. Določil sem datoteko iz katere bi naj bil sprejem podatkov v Možnostih (Debbuger->Settings->UART1 IO). Datoteka je tipa .txt v njej pa sem samo za test vpisal samo en znak. Simulator mi avtomatsko ne sprejme vnosa, mogoče tudi zaradi zanke ki jo imam v programu :
Citiram:

ZANKA
btfss PIR1, RCIF
goto ZANKA ;ce se ni prejel znaka

;če prejmemo znak gremo sem

Da bi se program lahko nadaljeval sem ročno setiral RCIF bit(5. bit) v registru PIR1. Vendar program ne dovoli spremembe. Poskusil sem tudi tako, da najprej vpišem kr ročno vrednost sprejetega znaka v RCREG pa se zgodi isto Rolling Eyes . Mi lahko kdo, če se je sam kaj ukvarjal z USART v simulatorju, pove kako je to naredil.

Lp, hvala za pomoč
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se prav spomnim je ta stvar opisana na microchipovem forumu: http://forum.microchip.com/ . Subforum za UART ali subforum za mplab simulator.
Točno kje ne vem. Če drugega ne, bo pisalo, da se to ne da. Very Happy

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KRAPman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že porihtal! Laughing Sem pozabil vklopit sprejemanje Brick wall :
Citiram:

bsf RCSTA,CREN

Lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 22, 2006 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez tega zares ne bo delalo.
Zaradi takih stvari je vedno priložiti na ogled vso kodo, ne samo nekaj vrstic. Če bi bil viden cel program, bi se hitro videlo, da pomembna vrstica manjka.

Jur

smile_pic.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  950 Bytov
 Pogledana:  3651 krat

smile_pic.gif

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KRAPman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 22, 2006 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za opozorilo!
Naslednjič Wink

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni