|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Phantom Član

Pridružen-a: Pon 21 Jan 2013 13:23 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 12:29 pm Naslov sporočila: Sony receiver protector |
|
|
Pozdravljeni! Zadnje čase se je začela pojavljat težava s Sonyevim ojačevalcem, ki mi je dolga leta dobro služil.
Gre za model STR DB870 težava je pa sledeča. Občasno oziroma kar pogosto se je začel prižigat "protector". Vedno se to pojavi hitro po vklopu ojačevalca, točno takrat, ko se bi morali vključit zvočniki ali po nekaj sekundah ali maximalno po minuti do dveh delovanja. Kadar se stvar "zalaufa" se tudi protector nikoli ne vključi. Preveril sem že vse povezave zvočnikov in ga odprl, če bi lahko bilo krivo pregrevanje, ampak očitno temu ni tako.
Sumim da bi lahko bilo narobe kaj z elektroniko za vklop zvočnikov oziroma izhodov, ampak ker je verjetno med vami tudi kakšen strokovnjak za te zadeve, bi mogoče lahko bolj natančno vedel kaj naj pregledam. Če je v okolici Maribora/Ptuja kak mojster, bi najraje vse skupaj dal v pregled oziroma popravilo. Verjetno ne gre za kakšno večjo okvaro, ampak glede na to, takšni sistemi niso ravno moje področje...
Tule sem še našel povezavo do ojčaevalca: http://www.amazon.co.uk/Sony-STR-DB870-Super-AV-Receiver/dp/B00005ML2N/ref=cm_cr_pr_product_top
Žal niti na Sonyevi strani nisem našel tega modela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Phantom Član

Pridružen-a: Pon 21 Jan 2013 13:23 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej tukaj ni nobenega poznavalca takšnih sistemov? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na spodnji spletni spodnji strani je service manual za tvoj reciver. Je več verzij (verjetni piše kje na recieverju ali plošči).
http://elektrotanya.com
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni