|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
RobicM Neznanec

Pridružen-a: Tor 02 Apr 2013 22:24 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 10:58 pm Naslov sporočila: Obnova lesenega higrometra, tlakomerea in termometra |
|
|
Fantje, se opravičujem, verjetno čisto zgrešen forum, tema, itd.
Če pa me pravilno usmerite, na pravo stran, drug forum, karkoli bom
Sem ljubiteljski tišlar, ki obnavlja stare zadeve, kar pač pride pod roko (v glavnem igrače in pohištvo) in tako mi je pod roke prišel star lesen (seveda analogen) higormeter, termometer in tlakomer. Obnova lesenih delov mi ni problem, zanima pa me, kako se lotim notranjosti (ali naj jo raje pustim pri miru), pa se samo umeri, ali nesem vse skup komu drugemu.
Za vsako informacijo, hvala.
Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobicM Neznanec

|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče elektronike, sem res iz Butal.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če deluje, pusti kot je. Oksidacije in razne druge stvari speri z alkoholom, očisti s čopičem,...itd. Na koncu lahko polakiraš s Plastik sprejem. Pazi na kakšne potenciometre, kontakte.
Mogoče bi lahko malo poslikal, kaj je zate elektronskega tukaj. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobicM Neznanec

|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 1:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Elektronskega ni nič. Saj pravim, da verjetno nisem v ta pravem forumu/temi. Se opravičujem za smetenje.
Dela že, samo narobe kaže, npr. temp. 28 st. c namesto 24, tlak je skoz enak, higrometer pa tud po svoje kaže. Če kdo ve, kje se pogleda, kako te zadeve delujejo in se umerjajo /popravljajo ma pir v dobrem.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 3:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Za čiščenje uporabi Ultra-zvočni čistilnik.
Na plastik sprej pa pozabi, ker potem vlagomer in barometer ne bosta več delovala pravilno. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.95
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
RobicM je napisal/a: |
Kar se tiče elektronike, sem res iz Butal.  |
Na vrhu strani klikni na "Tvoj profil" in vpiši svoj kraj - pa ne boš več v Butalah.
Ja, verjetno bo res najbolje, da pustiš notranjost pri miru, ker v primeru nepoznavanja funkcioniranja lahko narediš (nepopravljivo) škodo.
Lahko tu objaviš kako sliko notranjosti, da ne bomo kar na slepo ugibali in komentirali.
Ampak najboljša rešitev bo, da ti stvar pogleda in umeri strokovnjak / poznavalec. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobicM Neznanec

|
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 7:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi, pucanje in štrihanje je moje.
Kje pa najdem strokovnjaka za umerit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobicM Neznanec

|
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 7:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Očitno bodo Butale kar ostale, ker če kliknem na profil, vseeno ne morem spremenit kraja. Ampak ni panike!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobicM Neznanec

|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Evo, temo zaključujem. Čez vikend je bila zadeva razstavljena in nato podarjena otrokom za razmontirat, tako da svoj izlet v svet merilne tehnologije zaključujem. Tako se s tega foruma poslavljam, lepo delajte še naprej! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni