www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomivalni stroj Gorenje GSI 628B
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.94
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 16, 2013 1:37 am    Naslov sporočila:  Pomivalni stroj Gorenje GSI 628B Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Na vas se obračam s prošnjo, če ima kdo načrt, oziroma kje ga najti za zgoraj omenjeni pomivalni stroj.

Že vnaprej hvala

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 1:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda da nima nihče kakega načrta. Zadeva ki me muči pa je sledeča. Stroj vzame vodo in ko jo vzame dovolj začne vrteti brizgalne ročke, istočasno pa začne izčrpavat vodo, ko pade voda pod nivo, zopet črpa vodo in začne vrtet ročke in to se ponavlja. Zaenkrat še nisem našel vzroka. Ima kdo kak nasvet, idejo?

Pa še eno vprašanje. Čemu služi "plovek" na sliki, ki je levo od brizgalne ročke.

Hvala

Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 31, 2013 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno mi nagaja stroj. Težava, ki me muči pa je okoli jemanja vode in izčrpavanja vode. Sam hidrostat (pripeta slika) po moje deluje vredu, vsaj ko ga ročno probam (z vpihom vanj) lepo preklaplja. Ko pa jemlje vodo enostavno ne izklopi (če ga nebi ustavil bi vzel preveč vode). Ko pa izčrpava vodo, hidrostat zopet ne prklopi da bi lahko potem zopet naslednjič vzel vodo. Zgleda kot da se v cevki ustvari vakum, saj če vzamem cevko z njega dol preklopi. Opazil sem da je v čevki voda. Cevi sem pregledal, sčistil filtre. Ne vem več kaj bi lahko bilo. Mogoče ima kdo kako idejo?

Naj povem še da če hidrostat preklapljam "ročno", stroj opere celoten program vredu.

Hvala za pomoč

lp

Nazadnje urejal/a rimci Pet Apr 05, 2013 3:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
jospeti
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14
Aktiv.: 0.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 31, 2013 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,

očisti labirint, ki je na drugi sliki. Voda ti ne sme zalivati presostat.

LP
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 31, 2013 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se zdi da voda ne sme priti v hidrostat. Ampak ta "labirint" se mi ne zdi tako zamašen (vsaj tako je videt), saj voda lepo teče v stroj, polega tega pa ne vem če se ga da "razdreti", da bi ga očistil. Bom ga pa probal vzeti dol in videt kaj se da.

lp
Nazaj na vrh
jospeti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 31, 2013 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razdreti se ga ne da. Z vodo pod pritiskom in kakšno žico se boš moral pomatrati.

LP
Nazaj na vrh
lamela123
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15
Aktiv.: 1.45
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 01, 2013 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem težavo z pralnem stroju, kjer je poknila cevka do hidrostata, in le ta ni izključil elektromagnetnega ventila, ko je bil nivo vode dovolj visok. To je privedlo do RESNE poplave v hiši.
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 01, 2013 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni vredu in ni. Snel sem rezervar vode ga ščistil kolikor se je dalo. Sicer ni bil nikjer popolnoma zamašen. Na zgornjem koncu rezervarja se vidi kot nekakšna gumica, ki ni prehodna in ne vem če mora biti (priložena slika rezervarja za vodo).
Bolj gledam ta stroj bolj se mi zdi da je težava z "odzračenjem" cevke iz hidrostata. Ko vseskupaj sestavim in stroj prvič vzame vodo, nato pere in nato izčrpa vodo, vendar je v vodnem stolpcu tudi po končanju izčrpavanja še vedno ostane voda, zato se hidrostat ne more odzračit in s tem preklopit da bi ponovno vzel vodo. Po moje bi morala, črpalka potegniti vso vodo iz vodnega stolpca, skozi cevko, ki je na dnu vodnega stolpca (slika vodnega stolpca). Ali se motim? Cev je prehodna, stroj vodo vredu črpa, res pa je da na dnu stroja v komori po črpanju ostane malo vode. Skratka ne vem več. Imate še kak predlog oziroma kaj naj še preverim.

lp

Nazaj na vrh
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 01, 2013 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tole. Mogoce ti bo pomagalo:
http://www.youtube.com/watch?v=APdhKLyr7s4

ali tole

http://www.appliancehelponline.com/troubledishwasher.html

To, da na koncu ostane v stroju malo vode je normalno; preprecuje namrec zasusitev tesnil..

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jospeti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 02, 2013 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,

Ko vklopiš stroj se začne izčrpavanje vode (voda, ki je ostala od prješnjega pomivanja - sušenje posode v stroju in posledica kondenz) v odtok. Nato se odpre ventil in stoj vzame svežo vodo. Nivo vode določa nastavitev hidrostata. Če to ni v redu in se ventil ne zapre potem je možno, da ne deluje pravilno hidrostat ali pa pušča cevka ki gre na hidrostat.

LP Jos
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Zadevo z jemanjem in izčrpavanjem vode sem rešil.

webmartin : Hvala za linke, poučno.

jospeti : Tako kot praviš. Najprej izčrpava vodo, potem pa odpre ventil da stroj vzame svežo vodo. Problem pri meni pa je bil v tem da ventil za vodo ni dobil napajanja, ker hidrostat ni preklopil. Hidrostat pa ni preklopil, ker se pri izčrpavanju ni "spraznil" vodni stolpec. Problem je bil v delno zamašeni cevi (nastal je nekakšen valjsti strdek od praška), ki gre iz dna komore do "plovka" (sliko plovka sem pripel v prvem sporočilu). Je pa vse tako na tesno da komaj prideš zraven.

Zanima me pa še kako deluje merilnik nivoja soli v rezervarju. Čeprav je v rezervarju sol lučka sveti kot da je ni. Senzor je magnetno stikalo (slika). Preizkusil sem ga z magnetom in deluje. Kako pa je to v rezervarju izvedeno pa ne vidim, ker ga ni mogoče razdreti, not pa ne vidim. Kako bi naj to delovalo?. Še eno vprašanje, kaj bi naj bila tista rjava zmes v posodi (priložena slika) zraven rezervarja soli?

hvala

lp

Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rimci je napisal/a:

. Še eno vprašanje, kaj bi naj bila tista rjava zmes v posodi (priložena slika) zraven rezervarja soli?

hvala

Tisto je jonska sol, služi pa za mehčanje vode (vsaj mislim).

LP Srečko

jospeti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na notranji strani posode za sol moraš imet plovec na katerea je pritrjen magnet. Ko se gostota vode poveča, ker dodaš sol, se plovec dvigne in preklopi reed kontakt.

Do plovca bi moral priti skozi oddprtino za dodajanje soli.

Slike so iz electroluxovega pomivalnega stroja izvedba enaka.

LP Jos[/img]

notranjost pomivalnega stroja.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.77 MB
 Pogledana:  6 krat

notranjost pomivalnega stroja.JPG

plovec in ohišje v rezervoarju za sol.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  155.74 KB
 Pogledana:  6 krat

plovec in ohišje v rezervoarju za sol.jpg

plovec in ohišje.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  157.65 KB
 Pogledana:  3 krat

plovec in ohišje.jpg

Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Hvala Jos. Samo kako dobiti pri Gorenju ta plovec ven. Nikakor mi ne uspe, preveč na silo pa tudi nebi rad. A imaš kako idejo kao gre ta zadeva ven, oziroma ve kdo drug?

lp

Nazaj na vrh
jospeti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri electroluxovem stroju je samo zataknjeno, morda je tudi pri Gorenju enako.

LP Jos
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni