|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
maki Član

Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 8:02 Prispevkov: 319 Aktiv.: 1.50 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 8:35 am Naslov sporočila: PIC 16f628 vprasanje |
|
|
Iščem že dalj časa termostat, ki bi ustrezal mojim zahtevam. Na netu sem našel kar nekaj shem, sedaj me pa zanima ali je možno implementiratii v ta pic tudi denimo timer, ki bi bil nastavljiv recimo po urah (bi bilo dovolj natančno) in bi se po odštevanju izključil. Prosim ne me mučiti s kodo, ker o tem nimam pojma.
Hvala za vse predloge oz. odgovore.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno tvojim zahtevam ustreza cca 80-90% MCUjev na tržišču.
Če nočeš sam pisati programa potem išči naprej na netu dokler ne najdeš zadeve, ki ti ustreza. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maki Član

|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala to sem domneval, vendar po cca tednu brskanja po netu nisem našel ničesar. Največ je izvedb s tem dotičnim čipom, so sicer še druge izvedbe vendar nobena s timerjem. Ali je samo timer ali pa samo termostat. Največkrat je za regulacijo centralne kurjave, kar mi ustreza samo delno.
Kakšen konkreten predlog kje iskati oz. shema, itd.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gargamel Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.60 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se m za nek podoben projekt uporabil kar digitalno stikalno uro, z manjšimi modifikacijami po mojih potrebah. Glede na to da se bojiš kode, je mogoče to najlažja in razmeroma poceni rešitev. _________________ LP Luka S53LM |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot omenjeno je opcija tudi bolj "mehanske" narave.
Potrebuješ poglavitna 2 sestavna dela:
1. termostat, po možnosti sobni mehanski.
2. časovni rele nekaj v smislu ETI CRM-93H
Termostat vežeš zaporedno z enim od kontaktov časovnega releja. Na časovni rele tudi vežeš tipko. Ob pritisku tipke časovni rele sklene termostat in ga drži dokler ne poteče nastavljen čas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne imet preveč strahu pred kodo. Na dolgi rok boš profitiral.
Moraš se samo odločiti, da se to greš. Kupi kakšno knjigo. Tako sem začel sam.
Kupil dve knjigi Programirajmo PIC mikrokontrolerje od AX elektronike pa še eno podobno v angleščini.
V asemblerju z 16F84 in MPlab-om. Nekaj programov za PIC-e sem nato spisal z Mikrobasic-om, Prejšnji četrtek pa sem uspešno zagnal SHT75 čipek, ki je priključen na LPC1343F. Program pa napisan v C-ju. S C-jem bom verjetno še nadaljeval, ker je "Univerzalni", čeprav ima za različne platforme različne okuse, ker so osnove na nivoju strojne opreme čipov pač različne.
Moraš se naučiti brati datasheete za procesorje, malo težiš tule po forumu pa gre.
Stvari pač nimajo tendence, da bi se sestavile same . _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maki Član

|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore, vendar je moja želja še vedno izdelati nekaj digitalnega za upravljanje z mojo pečjo.
Za mehanske zadeve nisem zainteresiran, čeprav so do neke mere bolj enostavne in verjetno cenejše (sploh če vmes proizvajam še kakšne dimne signale).
Na žalost nisem elektronik in vsako matematično preračunavanje in podobne zadeve mi niso v užitek. Mi je pa v veliko veselje izdelati nekaj po nekem načrtu, čeprav me včasih zadeva muči dalj časa se potrudim da deluje.
Skratka iščem nekaj že obstoječega za izdelavo (ali pa mogoče neko modifikacijo) neke aplikacije. Vesel bom vsakega predloga.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni