|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zajec1 Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Apr 2013 15:37 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 4:18 pm Naslov sporočila: Katero GSM anteno izbrati? |
|
|
Pozdravljeni!
Sam sem bolj domač v programiranju, kot v elektrotehniki. Sedaj imam težavo katero anteno izbrati za GSM modul.
Rabim majhno anteno, ker bo napravica za merjenje temperature majhna. Ima kdo kaj literature o antenah? Da se malo poučim.
Ali naj za gsm anteno uporabim kar žico 1/4 valovne dolžine. Kako naj rešim ker ima dva frekvenčna območja?
Potem sem videl, da lahko anteno narišeš kar na PCB ampak so to slabše antene?
kaj pa keramične antene?
http://www.taoglas.com/antennas/Cellular-GSM/Internal_GSM-Cellular_SMT_Antennas/
Ta PA.700.A. mi je padla v oči. Mi zna kdo povedati ali je ta antena bolša kot kos žice?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
25.52 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zajec1 Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Apr 2013 15:37 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 14, 2013 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm.. Mi lahko kdo pove, če je navadn kablček dober za GSM anteno?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Apr 14, 2013 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
Vse je odvisno od tega kakšne so tvoje zahteve.
GSM anten je ogromno - in za vse namene.
Risanje lastne antene na PCB je problem - sploh če ne poznaš vseh lastnosti laminata, ter nimaš izkušenj z RF področjem.
Najlažje je, da na vezju (predvidevam da nekje pri modemu), predvidiš konektor (UFL, SMA,...) ter na njega priklopiš kupljeno anteno (PCB, whip antena,...) Kakšna antena bo najboljša za tvojo aplikacijo pa je odvisno od zahtev (ohišje, domet,...).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni