www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri kablu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.13
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 13, 2013 8:32 pm    Naslov sporočila:  Pomoč pri kablu Odgovori s citatom

Pozdravljeni, prijatelj je kupil FPV sistem (prvoosebno letenje za modelarstvo) in ima problem s katerim se je obrnil name in mu tudi sam neznam pomagati pa se obračam na vas.

gre se za problem ki je sledeč, zraven ni dobil nekega keabla ki a je ključen za prenos slike in zvoka.

Govora je o tej stvari ki je na linku, in o edinem kablu ki je na sliki (kot nekakšen razdelilnik) Zanima me ali lahko kdo pomaga s tem kako bi sam povezal konektorje (cinch) za video in avdio in napajanje.

LINK: FPV

Prosim za pomoč.

LP Rok[/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.68
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 13, 2013 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ti pa na sliki lepo piše kateri je video (rumeni), audio(beli) in napajanje 12V..
Ne razumem vprašanja...

koliko pa je stal oddajnik?

LP

papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 13, 2013 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cene oddajnika nevem...
Vidim da sem se nerodno izrazil. Moj problem je ker tistega podaljška /razdelilca ki se priklopi na oddajnik nimam, in bi ga moral narediti. Doma imam dva cinch konektorja in napajalni konektor ki bi jih moral priključiti na oddajnik. ko sem malce "čaral" sem povezal tako, rdeča +12V, črna GND in rumeni kabel-informacija od slike ( sredinski priključek cinch konektorja) in bela oklop cinch konektorja, tako prenaša čisto sliko, toda rad bi prenašal še zvok, pa nevem kako povezat.

Predvidevam pa da sem ga usr*** že s tem ko sem tako zvezal...(nekako mi ne diši priklop za prenos silke na rumeno in belo žico, rumena je za video signal, bela pa za avdio signal...)

Upam da je moj problem sedaj lažje razumljiv in je razvidno v akteri smeri potrebujem pomoč.

LP Rok
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 13, 2013 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzami oddajnik narazen in boš (upam) našel kakšne napise na tiskanem vezju.

Lahko pogledaš tule. Podoben oddajnik.

Jaz si razlagam takole:

rumena + črna = Video (signal rumena, oklop črna)
bela + črna = Audio (signal bela, oklop črna)
rdeča - +12V
črna - skupna masa in minus

Upam, da bo kaj pomagalo.

LP

PS: oddajnik+sprejemnik je cca. 130$ (takšen, kot si ga navedel ti)

papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 14, 2013 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor, tako sem že vezal toda ne dela, pa še video slika se je precej popačila ob taki vezavi. Tako da predvidevam da je oddajnik fuč, no vseeno bomo vsaj sliko prenašali Smile hvala za pomoč in lep pozdrav.

LP Rok
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 14, 2013 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

papagaj93 je napisal/a:
...tako sem že vezal toda ne dela...predvidevam da je oddajnik fuč...

Nekaj ne štima Smile

papagaj93 je napisal/a:
ko sem malce "čaral" sem povezal tako, rdeča +12V, črna GND in rumeni kabel-informacija od slike ( sredinski priključek cinch konektorja) in bela oklop cinch konektorja...

Ali si ga pa ti naredil, da je "fuč" ?

LP

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 14, 2013 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PAL kamera / NTSC oddajnik/sprejemnik? (ali obratno)

Lp, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni