|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Apr 15, 2013 12:08 pm Naslov sporočila: EasyAVR6 vs. EasyAVR7 spremembe |
|
|
Veliko vas ve (iz oglasa), da sem zamenjal omenjeno razvojno ploščo in prodajam EasAVR6 (še vedno). Čez vikend sem spet malce "čaral" in ugotovil zelo neprijetno spremembo v verziji 7: sprememba priključnih pinov LCD-ja in GLCD-ja. Če je bil na šetici LCD na portu D in GLCD na portih C in D, je na sedmici vse pomešano: priključki so razdeljeni na porte A, C in D
Sledi seveda najmanj to, da recimo LCD ne moremo priklopiti pri uporabi mege 88, 168, 328...saj te mege NIMAJO porta A! Poleg tega sledi zoprnija za tiste, ki razvijamo v Bascomu, saj le-ta po mojem znanju ne podpira control potra na različnih portih (data port mora biti eden, control port drugi).
OK; problem z mego168 je mogoče rešiti s čarovnijo - brikom iz porta A na tisti pin, ki ga pač uporabimo v razvoju. Težje je rešljiv problem GLCD-ja, tam ostane samo adapter kabel in ročni priklop na ustrezne porte.
Odgovor njihove tehnične podpore je: To je bila odločitev razvojnikov in prepričani smo, da so imeli tehtne razloge (ja, zaroto proti megam168 recimo). Potem hitro konča in začne hvalit da ima plošča druge nove bonbončke...blabla...
Jajčka, v glavnem. In to dvakrat prežgana. OK; plošča ima 3.3V podporo, tipke so res boljše razporejene, ampak pri LCDjih je pa strel v prazno.
Toliko. Sem hotel nekje stresti jezo. Če bi prej to opazil (itak - moja krivda), bi še enkrat premislil.
Če bi finance dovoljevale, potem šestice sploh ne bi prodajal. Če sem pošten, nisem prepričan, katero bi raje obdržal in katero prodal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ivan16 Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2008 0:36 Prispevkov: 215 Aktiv.: 1.07 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Apr 15, 2013 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa hitiš z nakupi, preden premisliš.
Saj si menda pravi Gorenc.
Pa brez zamere. _________________ Ni ga čez zdravo pamet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni