|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 2:07 pm Naslov sporočila: Beleženje poti Garmin |
|
|
Mene pa zanima, če slučajno obstaja kakšen dodatke recimo za Nuvi 1300, da ti beleži prevoženo pot, hitrost, višino,... V bistvu kot GPS tracker, le da nebi rabil kupovati še ene naprave. Nekaj sem brskal, a razen namenskih naprav nisem našel ničesar.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blond Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2012 14:16 Prispevkov: 54 Aktiv.: 0.35 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem sicer točno za Nuvi 1300 vem pa da večina Garminov beleži pot, hitrost, višino in ostale podatke.
Ker je pa že nekaj časa od tega ti na pamet težko povem.
V eno od map si shranjuje datoteke zgodovine in potem te datoteke lahko izvoziš in uvoziš v željen program. Ali garminov ali katerikoli drug, tudi google maps.
Ker pa sem o tem že pred časom pisal ne nekem drugem forumu bom se potrudil poiskat podrobnosti.
LP
Blond
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha no super najlepša hvala.
To, da se da v sami napravi pogledat prevoženo pot, povprečje,... to vsekakor, mene pa zanima točno tisto, kar si napisal.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
BaseCamp si naloži in poglej, če je kaj zabeležil...
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blond Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2012 14:16 Prispevkov: 54 Aktiv.: 0.35 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
kolikor sem zasledil so to GPX datoteke.
Preglej po kartici oz. napravi.
Mislim pa da je potrebno tudi v napravi vklopiti, da zapisuje sled.
Nimam pa sedaj garmina pri roki, da bi pogledal.
LP
Blond
P.S. na brzino pa sem našel tole
http://www.easygps.com/gps-receivers/Garmin-nuvi-1300.asp
s tem programčkom pa izvoziš točke in sledi in jih potem lahko uvoziš kamorkoli želiš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naložil sem BaseCamp, ko prenesem podatke iz naprave pa pač izriše le naložene zemljevide. Če povečam do konca ni vidnih nobenih poti, razen tistih na zemljevidu, pa še te so okrnjene.
Če pa uporabim program EasyGPS pa mi prenese le moje priljubjene točke drugega pa nič, tudi če je vse okljukano.
Na Garminu lahko pogledam, prevožene kolometre..., tako da to je notri in ni počiščeno.
Razen, če je na Garminu kaka nastavitev, pa je jaz ne najdem. Dnevnik potovanja imam nastavlejn na skrit, če ga omogočim mi pač pokaže na karti, kje sem se peljal.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
No odkril sem, da se podatki shranjujejo v mapo GPX na napravi sami.
Če jih recimo prekopiram na računalnik jih Easy GPS odpre, vendar kaj veliko z free različico ne morem početi. Našel sem neke spletne zadeve, ki izrišejo tudi višinske razlike in podobno, ampak ker so datoteke kar velike to kar traja.
Zanima me kateri program bi mi priporočali, da bi lahko gledal višini, hitrosti..., v glavnem zadeve, ki človeka zanimajo po končanem kolesarjenju?
Na kakšen način pa Garmin sploh beleži te poti. Namreč notri je current.gpx, ki je ne morem odpreti, potem so pa v mapi archive še ostale datoteke, ki jih lahko odpiram. Ni mi jasno le po kakšni logiki on odpira novo datoteko. Se to beleži brez, da te vodi do neke točke?
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Dnevnik potovanja imam nastavlejn na skrit, če ga omogočim mi pač pokaže na karti, kje sem se peljal. |
To imej vklopljeno, da bo za sigurno beležil pot.
Current.gpx je ta prava datoteka - v njej so zadnji podatki. Prenesi na PC in obdeluj naprej.
Programov za ogled in urejanje GPX datotek pa je ko smetja. Eden bo že pravi zate.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ker je končno spodobno vreme, sem šel danes malce s kolesom poslikat poplavljeno Planinsko polje še iz kakih drugih krajev. Garmin na krmilu beleženje opravlja odlično.
Kot najboljši "program" pa se je po preizkusu izkazala kar spletna stran GPSVisualizer.com.
Za izgled prilagam še višine in hitrosti današnjega izletka. Se vidi, da je šlo bolj za slikanje kot za kolesarjenje.
PS: Še enkrat najlepša hvala.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
23.42 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
22.64 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Večraj se mi je pojavil zanimiv problem, ki sem ga reševal več ur in še vedno nisem prišel do enostavne rešitve.
Torej med dvema kolesarskima turama sem pozabil v napravi pobrisati moje, podatke-pobriše log iz gpx, priljubljene pa ostanejo.
Potem se je seveda zgodilo, da sta bile dve poti zabeleženi v eni gpx datoteki. Prvo sem hotel enostavno pobrisat. To sem storil v programu MapSource ter nato za test še v programu GarminBaseCamp in v obeh se je zgodilo enako. Če sem rezultat vstavil v GPSVisualizer so bile hitrosti mnogo prevelike, višine pa ok. Če pa pogledam po točkah historsti v MapSorce-u so pa ok. Preizkusil sem tudi nekaj drugih programov pa je bilo enako. Če pa sem neobdelano datoteko vstavil v GPSVisualizer je bila seveda prikazana še tista predzadnja pot, hitrosti pa so bile ok.
Potem sem poizkusil še z programom GPX Editor, ko datoteko obdelano z njim vstavim v GPSVisualizer je vse ok, ampak MapSource je pa noče odpreti.
Spletni XML pregledovalnik ugotovi določene sintaktične napake, ki jih pa jaz po vsem tuhtanju, tabuliranju značk in konteksta ne najdem.
Zadevo sem potem, ko sem bil že zelo jezen rešil v Notepad++ tako, da sem pobrisal vse povezano s prvim logom, kar pa je seveda zelo nerodno.
Torej v čem bi lahko bil problem in kakšna je rešitev, oziroma program ki pravilno deluje?
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni