|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 1:42 am Naslov sporočila: 401 Unauthorized |
|
|
Pred mesecem se mi je pokvaril dlančnik HP iPAQ 6340. V garanciji so mi zamenjali "motherboard" in ko sem vrnil backup nastavitev je vse delovalo popolnoma normalno razen ene stvari - WiFi prijava v router D-Link 624+.
Ko vtipkam naslov routerja http://192.168.20.10 mi takoj javi 401 Unauthorized brez da bi me vprašal za username in password.
Če brskam po raznih internetnih straneh kjer se moram logirat ta prijava poteka normalno in BP ... razen ta log-on na router. Pred okvaro pa je to delovalo normalno.
Tudi ostala dva "žično" vezana PCja se še naprej normalno lahko logirata na router.
Na routerju imam nastavljen MAC filter za dovoljene dostope na LAN - seveda sem MAC dlančnika po servisu moral vpisat ponovno ker je sedaj drugi. Pobrisal sem tudi piškotke (in moral potem ponovno vtipkat vse ostale avtomatske log-on ) in vso zgodovino. DHCP imam izključen in IPje pravilno nastavljene ... v glavnem vse je enako kot prej samo log-on na router mi zavrača.
Mogoče kakšna ideja kaj bi bil lahko vzrok  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Začni postopma. Najprej poiskusi če lahko pingaš router iz tvojega dlančnika, če se to da potem išči naprej. Lahko poiskusip tudi z DHCP varijanto.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predlog. Če iz PCja ping-am vse prisotne v LANu se preko routerja odzove tudi dlančnik. Ko ping-am iz dlančnika pa s ping-om prav tako dosežem vse na LANu v času od 2 do 4ms.
Ne razumem kako misliš z vklopljenim DHCPjem. Če bom vključil DHCP ne bom mogel vedeti kateri IP ima dlančnik oziroma router in ostali PCji v LANu? Fiksni IPji so mi nujni tudi za ostale programe.
Mislim da tudi če bi bil problem v tej smeri ne bi uspel priti na net niti ne bi delovali ostali programi s katerimi se dlančnik povezuje na PCje. Tak program je npr. GView za video nadzor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, sam sem imel na routerju Low-cost varijanti velike probleme s statičnimi IP -ji, tudi takšne, ki se niso dali nikakor pojasnit. Sicer je v tvojem primeru problem, da je stvar že enkrat delovala. Kar se pa tiče DHCP -ja lahko določiš, da IP -ji never release in prav tako programi normalno funkcionirajo (vsaj morali bi). IP -ji se zamenjajo ob izpadu napajanja na routerju.
Pravkar sem se glede na tvoj opis kako si zaščiten spomnil, da je verjetno v ozadju še kak program, ki ne pusti dlančnika naprej. Poiskusi v routerju še nastavit DMZ enable za IP, ki ga imaš na dlančniku.....težko je malce svetovat...najbolje je imet stvar pri roki .
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem poizkusil tudi z vklopom DMZja na ta IP, pa je isto.
Bom ob priliki naredil totalni hard reset, ki ima isti efekt kot formatiranje PCja in poizkusil vse inštalirat iz nule. Sedaj nimam časa ... pa še gor imam naloženih in nastavljenih nekaj precej pomembnejših stvari od tega ...
@boco, zaenkrat hvala!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
N googlu sem našel sledeče
10.4.2 401 Unauthorized
The request requires user authentication. The response MUST include a WWW-Authenticate header field (section 14.47) containing a challenge applicable to the requested resource. The client MAY repeat the request with a suitable Authorization header field (section 14. . If the request already included Authorization credentials, then the 401 response indicates that authorization has been refused for those credentials. If the 401 response contains the same challenge as the prior response, and the user agent has already attempted authentication at least once, then the user SHOULD be presented the entity that was given in the response, since that entity might include relevant diagnostic information. HTTP access authentication is explained in "HTTP Authentication: Basic and Digest Access Authentication" [43].
Lp
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
boco je napisal/a: |
N googlu sem našel sledeče
10.4.2 401 Unauthorized
The request requires user authentication. The response MUST include a WWW-Authenticate header field (section 14.47) containing a challenge applicable to the requested resource. The client MAY repeat the request with a suitable Authorization header field (section 14. . If the request already included Authorization credentials, then the 401 response indicates that authorization has been refused for those credentials. If the 401 response contains the same challenge as the prior response, and the user agent has already attempted authentication at least once, then the user SHOULD be presented the entity that was given in the response, since that entity might include relevant diagnostic information. HTTP access authentication is explained in "HTTP Authentication: Basic and Digest Access Authentication" [43].
Lp
Boco |
Tole je pa zame že misterija.
Kako naj sploh iščem in ugotavljam razne response, header fielde, relevant diagnostic informacije, itd. ... na revnih PDAjevih WINih?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni