www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iščem UZ odganjalec polhov in kun

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 9:38 am    Naslov sporočila:  Iščem UZ odganjalec polhov in kun Odgovori s citatom

Torej iščem ultrazvočni odganjalec polhov in kun.

Sicer je te robe dosti, me pa zanima, če ima kdo dobre izkušnje s kakim konkretnim izdelkom. Najraje bi takega, da ima možnost priklopa dodatnega zvočnika ter po možnosti "sweep" funkcijo, torej da kriči po nekem frekvenčnem območju, ne samo na eni frekvenci. Napajanje mora biti 9 ali 12V.

Namestil bi ga v zračni kanal od strehe, na vsako krilo en zvočnik. Te sicer prikupne živalice so mi uničile vso paropropustno folijo. Posledica - potrebno je razkriti celo streho, zamenjati folijo. Nekaj dni dela in par 100 eur škode.

Ker se gre za vikend, kjer je večinoma mir in tišina, mi je to edini način, da se rešim vsiljivcev. Pasti in kemije raje nebi, naj živalce živijo, sam ne v moji strehi.

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samoizgradnja ne pride v poštev?
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam bolj slabe izkušnje s takšnimi odganjalci, zato sedaj uporabljam kar mini analogen radio z aktivnimi PC zvočniki in časovno uro.
Zaenkrat (zadnje tri zime) izgleda, da morebitni obiskovalci ne marajo glazbe in jih nisem več zasledil na podstrešju.

Pred tem pa so veselo trgali izolacijo...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samogradnja ne pride v poštev, ker je že obnova bajte sama po sebi samogradnja, in nimam časa.

Tudi jaz sem imel radio, pa sem jim naštimal program ARS (če bi dal Veseljaka ali Srako, bi polhi celo žlahto privlekli, pa meli zimske veselice). No ne vem, če je radio kaj pomagal, ker to škodo so mi nardili v 7 letih, radio je pa špilal samo 1 zimo.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni