|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 7:20 pm Naslov sporočila: Prijava v mail v tujini |
|
|
Pozdrav,
lani sem se v moj gmail račun prijavil v ZDA. Gmail je to zaznal kot vdor neke druge osebe in ne mene kot imetnika. Tako se je mail zablokiral. Zanima me, kako vi to rešujete oz. kater mail s spletnim vmesnikom ni občutljiv na prijave iz različnih koncev sveta oz. če se da to kje nastaviti?
Hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frke Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41 Prispevkov: 212 Aktiv.: 0.89 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je to zgodilo z paypalom.
Z remote desktopom sem se prijavil na računalnik v Sloveniji in potem je šlo tudi v tujini ok.
Pomaga tudi če vključiš avtentifikacijo s telefonom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
strobos, si poskusil s Tor browser-jem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.40 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 6:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz v tujini uporabljam Outlook. V azijskih državah deluje na pol. Sprejem deluje oddajanje pa ne. Popraviti je treba SMTP naslov. Vpisati je treba SMTP naslov npr. hotelskega ponudnika Internetnih storitev. Če se vključim v neznani Wi-Fi pa uporabljam Web accsess in do sedaj nisem imel težav.
D. _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Menim, da se tole z Gmailom da rešiti z 2 stopenjsko avtentikacijo.
Na telefon namestiš aplikacijo, ki se sinhronizira z gmailom potem pa vsako minuto generira novo geslo. Če se prijaviš z neznanega računalnika odpreš telefon in vpišeš trenutno veljavno geslo in se prijaviš. Seveda imaš možnost računalnik dati v skupino, ki je "varna" in tega ni treba početi. (Recimo domač stacionaren računalnik)
S tem postane Gmail račun tudi precej varnejši proti vdorom in kraji. Tudi če nekje nekdo stakne geslo mu nič ne pomaga, ker nima še enega gesla, ki se vedno spreminja.
2 stopenjsko avtentikacijo vklopiš v nastavitvah na Gmailu.
Ja pa na telefon je potem potrebno pazit!  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz od vedno in povsod ...povezava na Pc doma, potem pa dalje...
Drawback je pa ta, da mora biti domač PC prižgan 24/7 (pri meni že več kot 10 let). _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Drawback je pa ta, da mora biti domač PC prižgan 24/7 |
Raspberry tukaj zelo pride v poštev, ker ima majhno porabo _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Robi, sicer sva OT, a malina ne podpira vsega tega, kar jaz potrebujem . Je pa morda primerna za mail, kot to potrebuja spraševalec v tej temi. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam namensko vklopljeno to zaščito in ko sem na tujem omrežju(bilo katero kjer nisem bil prijavljen že prej) moram računalniku podati še dodatno geslo.
Verjetno se, da pa tudi popolnoma izklopit te zaščite. Vendar jaz imam malo preveč stvari na gmailu(tudi potrdila za spremembo gesel na drugih straneh pridejo sem ). _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam na mojem usmerjevalniku vklopljen VPN. Nanj se lahko povežem od koderkoli in izgleda, kot da sem v domačem omrežju, zato težav s "prepametnimi" varnostnimi funkcijami nimam.
Bonus je še šifriranje mojega podatkovnega prometa v neznanem omrežju, v katerem gostujem (letališče, hotel, neznano odprto omrežje,...). Odjemalec je že vključen v operacijski sistem (Win). Dela brez težav in popolnoma transparentno. Na ta način lahko uporabljam celo Telemachov D3GO na čezoceanski dopustniški lokaciji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno sem v Saudski Arabiji in ni nobenih težav z Gmailom, za T-2 uporabljam Webmail in prav tako dela vse OK. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simon 969 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jun 2012 20:22 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.11 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Gmail se lahko prijaviš ,kjerkoli imajo inernet. z svojim uporabniškim imenom in geslom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Jun 25, 2013 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da še podam moji dve izkušnji:
Po tistem, ko sem spraševal na začetku te teme, sem bil za 1. maja na zahodu ZDA. Imel sem samo gsm, preko katerega sem dostopal do gmaila preko vgrajene aplikacije (odjemalca) in je zadeva delala OK, čeprav sem bil skoraj vsak dan na različnih lokacijah (prijava iz štirih različnih držav v roku 12 dni). Ko sem prišel domov in se logiral v gmail, sem imel opozorilo, da je bil zaznan vdor. Tam sem lahko potrdil, da sem bil jaz. Bi pa bilo še treba dat neko potrdilo za to napravo, s katero sem dostopal do gmaila. Tega potem nisem dal in je stvar delala OK.
Dva tedna kasneje sem šel nazaj v ZDA (Atlanto). Zraven sem imel prenosnik. Sem se lepo povezal na internet, vendar že google talk ni delal, ker se ni mogel prijavit v gmail. Javljalo je, da geslo ni pravilno. Takoj sem vedel, da je spet zaznan poskus vdora. Poklical sem domov in iz domačega računalnika je gmail normalno odprl, prav tako se je dalo potrditi, da je bila prijava izvedena iz moje strani. No, po tem koraku sem se tudi v ZDA lahko prijavil normalno. Bom pa za naslednjič verjetno probal tole dvojno preverjanje.
Hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni