|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
XOR World Član

Pridružen-a: Ned 07 Avg 2011 14:09 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.06 Kraj: Litija
|
Objavljeno: Tor Apr 23, 2013 5:38 pm Naslov sporočila: Stikalo na upravljalnik |
|
|
Pozdravljeni!
Sem čisti začetnik v elektroniki (beri: Vse kar vem je snov iz srednje šole ter tudi nekaj malega, kar sem se sam naučil + naredil sem že par stvari na podlagi shem (aka voltmeter, vezal ledice)...).
Izdelal bi preprosto on/off stikalo na upravljalnik, ki se ob pritisku na gumb preklopi iz ON na OFF oz. iz OFF na ON. Ta stikalo bi rad montiral nekam v avtomobil, zato bi rad da je majhne dimenzije in da ima doseg do recimo 10m. Priporočeno je, da stikalo prenaša dokaj velike toke.
Vprašal bi, ali se že kaj takšnega dobi v kompletu ali pa če se dobi kakšna simple shema oz. če obstajajo kakšne alternative?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Apr 24, 2013 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Kompletov za to je na spletu kolikor hočeš.
Primer
Tudi Velleman ima nekaj na to temo. Najdeš tule .
Alternativa, pa so raznorazne vtičnice z daljinskimi upravljalniki.
Primer
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
XOR World Član

|
Objavljeno: Sre Apr 24, 2013 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor! Bi mi lahko kdo dal nasvet, kateri komplet bi v Conradu dobil najceneje in da opravlja svoje delo?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
XOR World Član

|
Objavljeno: Pet Apr 26, 2013 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni še enkrat!
Oproščam se za double-post, vendar me zanima če bi lahko predelal brezžični hišni zvonec s stikalom tako, da bi vezal rele po sprejemniku v zvoncu. Problem je v tem, da se rele izklopi ko pač melodija odpoje... Ali se morda dobi kakšno vezje oz. IC da bi nekako predelal zvonec, da bi tekel signal dokler še enkrat ne pritistnem tipke na oddajniku?
Lep pozdrav še naprej!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 28, 2013 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabiš lahko t.i. bistabilni rele. Vsakokrat, ko boš pritisnil tipko, bo preklopil in ostal v trenutnem položaju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni