|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.46 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tele predalnike sem videl v Merkator tehnika (tudi te nizke z 8 predali). Tudi Celjsko podjetje Inpos jih je imel, ko sem nazadnje bil tam.
_________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zastopnik je Metalka, vendar jim stran ne dela. Slišati je, da so pri dobavi teh predalnikov skrajno neresni, pri poizkusu direktnega nakupa, pa pravijo, da imamo v Sloveniji zastopnika.
p.s. Zadnje čase, opažam, da določena dobra podjetja v tujini, imajo skrajno neresne zastopnike v Sloveniji, dolgi dobavni roki itd.
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Merkur več nima tega? |
Ne, očitno se je komerciala tako odločila (po izjavi prodajalca), da kupci ne moremo izbirati med Marsom in temi, za katere sem dal povezavo. Primerjata se lahko v ceni, kovinskem ohišju, po predalčkih pa nikoli.
Mars je svetlobna leta pred njimi, kljub temu, da na njihovih piše "Made in Germany".
Tudi nemški Conrad jih ima, slovenski ima v ponudbi visoke samo s 60 predalčki, nima pa v ponudbi teh, kar pa ni problem, ker lahko naročijo.
Je pa zanimiva cena v Nemčiji in pri nas. Očitno imamo Slovenci večjo kupno moč .
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.28 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Komerciali je pomemben le biznis "uturiti nekaj ološa"... kupcem pa ni v interesu vlačiti kramo domov.
Zgleda da je dobra roba na "podjarmljenih" ozemljih EU s strani špekulativnega kapitala prepovedana oz. nedopustna
Lp.
Darko
_________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da pokomentiram predalnike iz Merkurja ...
- ohišje nima "vodil" za predalnike in se ti obračajo levo in desno takoj ko en predal vzameš ven (Mars ima tukaj lepo vodila na kovinskem ohišju)
- predalniki so manjši (krajši); Merkur: 115x51x35; Mars: 138x51x35
- predalniki imajo le eno pregradno mesto (Mars 3)
Merkur je Marsove predalnike nehal prodajati ker "naj bi imeli en kup polomljenih zaradi trde plastike, novi pa so iz mehke plastike". Lep izgovor ki pa ne drži, saj imam doma tudi Marsove z mehkimi predalčki; to se lepo vidi v "MARS storage cabinets brochure.pdf" na strani 8.
Jaz sem Marsove nazadnje kupil kar v Conradu, saj jih v Justu nikoli niso imeli, poleg tega pa je bil povsod problem z razdelilnimi stenami.
Rešitev vidim le v tem da se najde ena Češka (beri: tuja) spletna trgovina ali pa en špediter ki je tedensko na liniji Slovenija - Češka.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo primerjal ceno med nemškim conrad-om in voelkner-jem , a imajo isto ceno.
Ne vem sicer kakšen je strošek naročanja iz prvega, iz druge štacune je malo pod 10 eur, in običajno pri naročanju dobiš še par evrov popusta če si prekopiraš katero izmed kod.
Ja, so pa marsovi predalčniki res trpežni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je Just za Marsa dražji?
Lp, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 16, 2013 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam tri točno te predalnike iz Conrada, le da takrat so bili nekoliko cenejši. Enkrat pripeljal enega iz Avstrije dva pa naročil pri nas. Navdušen nad kvaliteto že leta, predalčki ne sprhnijo, plastika je resnično obstojna, tako "sem se zaklel" da drugega ne kupim kot enake temu. Me pa čudi trenutna cena, da so tako podražili.
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.28 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sre Apr 17, 2013 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Jaz sem opazil da se je pojavljala tudi 2. klasa MARS-predalnikov tako da je treba pred nakupom pogledati.
1. klasa ima vse predalnike cele in enako debelino plastike.
Ena serija iz Just-a je bila poceni a slaba - sem imel veliko počenih predalnikov.
Najbolje bi bilo kontaktirati MARS-svratka in povprašati, če lahko napakirajo celo paleto predalnikov različnih izvedb po naročilu
za morebiten skupinski nakup v kolikor jih nebi bilo možno nikjer več dobiti.
Lp.
Darko
_________________ --
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno iskana roba
Lp.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
253.77 KB |
Pogledana: |
26 krat |

|
_________________ --
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.93 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Je pa zanimiva cena v Nemčiji in pri nas. Očitno imamo Slovenci večjo kupno moč . |
Ker verjetno ne veš ... vprašaj direkt proizvajalca zakaj nemškim prodajalcem dobavlja robo tudi po 30% ceneje kot "auslanderjem"
Kot kaže pa bo še slabše ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Ker verjetno ne veš ... vprašaj direkt proizvajalca zakaj nemškim prodajalcem dobavlja robo tudi po 30% ceneje kot "auslanderjem"
Kot kaže pa bo še slabše ...  |
Primerjavo sem dal med nemškim in slovenskim Conradom in nisem omenjal drugih nemških proizvajalcev!!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Primerjavo sem dal med nemškim in slovenskim Conradom in nisem omenjal drugih nemških proizvajalcev!! |
Nabavno ceno določa proizvajalec glede na to kam pošlje. Conrad mu največkrat določi samo lokacijo dostave, ker večine artiklov Conrad nima v lastni zalogi.
Verjetno ne veš tudi tega, da je treba za DE kupca zadevo največkrat samo vzet iz skladišča in mu jo postavit na pult. Preden se to zgodi v SLO je treba iz istega DE skladišča robo dvojno zapakirat in paket sortirat na paleto in pripravit dokumentacijo za drugo tržišče in drugačne dajatve. To paleto je potem treba dat na šleper, ki jo dostavi v avstrijo in gre tam v vmesno skladišče. Tja SLO trgovina pošlje svoj pogodbeni kamion katerega je treba spet naložit - peljat v SLO in tudi razložit, razpakirat paleto in paket ter šele potem postavit pred SLO kupca.
Je na podlagi tega kakšna razlika v količini dela, stroškov embaliranja in potrebnih delavcev, ki vse to ne morejo delat zastonj? In vse to za isti artikel ...
Dokler sem delal izključno štromarska dela si tudi jaz nisem predstavljal kaj pomeni mednarodna trgovina in kakšne stroške vse ima taka veriga. Zato sem bil istega mnenja kot ti in sem sev slučaju večjega nakupa vsedel v avto in zapeljal do Münchna kjer sem dobil ceneje pa še malo švercal ...
Sedaj pa še švercat ne rabiš in se samo zapelješ ter kupiš tam kjer je ceneje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Iztok: ah no, a čmo začet o ceni delovne sile in trgovinskih maržah v Sloveniji?
In seveda v Nemčiji pridejo te stvari same na police, odpakirane. In seveda to pakiranje vam Conrad De zaračuna.
Te pravljice pripoveduj svojim otrokom!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sob Apr 27, 2013 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se mi ne da več razlagat ker smo to že enkrat počeli. Lahko samo ponovim, da pač kupuj tam kjer je ceneje in se ne boš žrl za par € pa jih boš raje namenil svojim otrokom in vnukom za kakšen priboljšek ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni