www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje postaviti spletno stran?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takoj vidim, da ste potrdili, kar sumim že nekaj časa - namreč da je hitrost med dražjimi... Vprašanje je le, zakaj... Oba izmed teh zgoraj sta kar konkretno cenejša. Sic se mi enoletno plačilo izteče avgusta, torej imam še nekaj časa. Ravno zato sem raje prej začel z iskanjem...
Sicer se malo nagibam tudi proti joomli, mogoče se odločim in si z njo naredim spletno stran...edino paket mora to podpirati. Moj trenutni ne omogoča joomle, recimo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.68
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hostkov cpanel ti joomlo instalira samo z enim klikom, pripravi bazo in vse. tudi update-i delujejo samodejno. Tudi wordpress,drupal,...

LP

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za manjše spletne strani je mogoče uporabiti tudi gostovanje pri ponudniku interneta. Je v bistvu "zastonj". Mogoče je tudi urediti domeno. Za več prostora pa niso tako poceni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale hostko res izgleda obetaven. Kot kaže omogoča joomlo tudi na najmanjšem paketu.
Qwertz--pri T2 imam 10M, kar je premalo. Poleg tega sovražim tiste domene s vsemogočimi priponami...pa še mail imam nastavljen pri hitrost.com
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matejcek81
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz furam mail iz gmail-a. Imam domeno linkano na google apps. Ni spama, ni junk-a,...
Je pa res, da sem google apps začel uporabljati takrat, ko je bil zastonj. Zdaj je cena 5$/account/mesec.

Hostko ti v osnovi ponuja webmail dostop in seveda pop/imap.

Verjetno je pri večini ponudnikov tako. Ne zagovarjam host-ka kot edinega dobrega. Je pa eden izmed redkih, ki je na telefon dosegljiv 24/7. V primeru bilo kakšnega problema so rešili brezplačno.

LP

tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.63
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matejcek81 je napisal/a:
Jaz furam mail iz gmail-a. Imam domeno linkano na google apps. Ni spama, ni junk-a,... LP

Ni potrebno (na srečo) imeti Google apps računa, če imaš gmail privzeti mail. Če tvoja domena (recimo google.com) podpira pošto (in s tem POP3/IMAP strežnik) lahko račun "importaš" v Gmail (Nastavitve -> Računi in uvoz).

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 1:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da je kar nekaj takih, ki imate ponudnika zunaj. Se to dobro obnese? Namreč, moje (laično) mišljenje bi bilo da je z domačimi manj težav, ker naj bi bili strežniki doma, torej odpadejo težave na mednarodnih povezavah...
Jaz namreč nisem ravno profi v teh stvareh in v bistvu niti ne vem točno, kaj rabim. Vem da za joomlo rabim mysql (ker tam piše Doubt )...
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da če izbereš hosting v evropi, recimo Avstrija, Nemčija itn verjetno ne boš občutil razlike v hitrosti odpiranju strani in tudi redundance so običajno dobro urejene.
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Hostgator - 9.95 USD na mesec...

To je slabih 120$ na leto. Za lokalno društvo se to ne izplača...

LP

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je res...kot sem omenil, zdaj skupaj z domeno pride cca 50 evrov letno. S tem da seveda vse financiram sam, ne društvo Very Happy oni imajo že tako dovolj stroškov, poleg tega sem se tega sam domislil, saj je lažje in ceneje tako fotografije prenesti do vseh kot pa vedno delati fotke ali cdje.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Hostgator - 9.95 USD na mesec, neomejen prostor (če ne zlorabljaš) obilo aplikacij, php, mysql, f*p dostop...
Ni da ni - izredno zadovoljen.

Saj to je nekako standarden cenik za večino tujih, ki imajo neomejen prostor. Če imaš resne namene se splača zakupiti za par let, potem ti pade cena za nekje 4 dolarje na mesec. Pri Brainhostu že vem, da imajo nakak tako.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70612.52

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 07, 2013 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dosti ljudi mi zelo pohvali Hosterdam (http://www.hosterdam.com/product/hosting/), verjetno bolj primerno, ce imate vec kot eno spletno mesto (npr. za 5 domen 60EUR).

Sam sem zaenkrat na Spletni sobi (http://spletnasoba.si/), nimam pripomb, a se bom verjetno prestavil na Hosterdam, ker nameravam v kratkem imeti vec strani.

LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni