|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:03 pm Naslov sporočila: CAM program za pripravo PCB panelov |
|
|
Zanima me s katerim programom pripraviti gerber datoteke za izdelavo panela.
Poskusil sem z CAMtastic-om, pa me nekako ne uboga najbolj, oziroma se mi zdi precej neroden. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
poskusi s CAM350. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70611.44
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rišem v licenčnem P-CADu 2004. P-CAD-u je bil priložena tudi oskubljena verzija Altium designerja v kateri deluje CAMtastic. Verjetno ima tudi novi Altium za panelizacijo integriran CAMtastic.
CAMtastic mi dela drugačen razpored če npr vezje rotiram za 90°.
Ali je to pravilen postopek pri CAMtasticu za izdelavo panela ?
File->New->CAM document
Steps->Add Step->pcb1
File->Import->Quick Load->Select dir-> pcb1_gerber->OK
Steps->Add Step->pcb2
File->Import->Quick Load->Select dir-> pcb2_gerber->OK
Tools->Panelize PCB->Select pcb1->desni klik->set panel size->ODB++ step->OK
campanel->Add insert->pcb2 -> posX, posY, Rows nr,Cols nr, Rot 90°->OK
Če naredim explode izgleda OK, sicer pa so generirani gerberji čudno razmetani.
Volkd, ali je CAM350 enostavnejši za uporabo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tozir Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 19:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 0.89 Kraj: Celje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2012 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem nekako uredil.
Na koncu sem naredil "Explode" vseh tiskanin in sedaj je vse na pravih pozicijah in v okvirju panela.
Dokler Explode ni bil narejen je nekatere tiskanine (tiste ki so bile rotirane za 90°) na generiranem gerberju premaknil kar nekam po svoje, vse skupaj pa je bilo tudi izven okvirja panela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.40 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Ned Maj 05, 2013 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
poskusi s CAM350. |
Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka?
Hvala in lep pozdrav, D _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Maj 05, 2013 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Desso je napisal/a: |
Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka? |
Saj se hecaš, a ne ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Maj 05, 2013 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka.... |
Ne vem sicer od kje si hotel DL CAM350, kakorkoli, Google najde tukaj preizkusno različico 10.0.1.312, ki ne vsebuje nobenega virusa!
In kaj ti bo CAM350.exe oz. od kje ti ideja, da mora biti CAM350.exe? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

|
Objavljeno: Pon Maj 06, 2013 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Poskusil sem ga DL pa mi protivirusni program AVAST sporoča da naj prekinem povezavo, ker je prg. okužen z virusom win32: SPrtector-A (PUP) in NSIS: SPrtector-B (PUP). Je še kakšna pot za DL ali link ali celo CAM350.exe datoteka.... |
Ne vem sicer od kje si hotel DL CAM350, kakorkoli, Google najde tukaj preizkusno različico 10.0.1.312, ki ne vsebuje nobenega virusa!
In kaj ti bo CAM350.exe oz. od kje ti ideja, da mora biti CAM350.exe? |
No, brez panike. Izrazil sem se preveč na kratko. Mislil sem, če mi nekdo, ki je prg. že dl lahko pošlje mapo s prg. setup.exe in pripadajočimi datotekami. Verjetno si tudi ti razumel.
Do strani sem prišel tako, da sem v naslovno vrstico vpisal cam350. Sedaj ne vem več kje je to bilo, ker sem potem zaradi virusov računalnik nekajkrat ponovno zagnal. Avast je delal 90 minut, potem pa še Spybot 2 uri. Med dl so se sami naložili še trije programi (neki downloaderji, dlhelperji...)
Lp, D _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Maj 06, 2013 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Vojc, panike ni pri meni nobene in tudi težav nimam z downloaderji, dlhelperji in podobno nesnago .
In seveda nisem razumel, kaj si mislil s CAM350.exe, kajti marsikatera stran ti to ponuja, vendar to ni to, ampak je običajno nesnaga, ki zelo rada šari po registru in še kje, seveda, ko na njo klikneš .
Taki supertruper AV programi, ki jih uporabljaš, bi te pa ja morali opozoriti, da si zašel na čudno stran , toda kljub temu, brez, da bi karkoli kliknil, se je vse naložilo, je pa prekleto čudno!
Kakorkoli, povezavo, ki sem ti jo dal, je bila na Googlu na prvi strani in za DL ne potrebuješ nikakršnih dodatnih downloaderjev, ki ti jih kot po pravilu razno razne strani ponujajo.
OT. V ponedeljek 13. prideš? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

|
Objavljeno: Pon Maj 06, 2013 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
13. - za enkrat ni videti črnih oblakov.
Lp, D _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni