|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.46 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Čet Sep 20, 2012 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
To da aceton ne odstrani fluksa pa komaj verjamem... poskusi še navadno nitro razdrečilo. Če ne gre s tem pa triklor.  _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Sep 20, 2012 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam te težave, da sicer raztopi kolofonijo in fluks, vendar se ponavadi zadeva le razmaže po celi plošči in tudi kljub večkratnemu čiščenju ne gre dol. Loti pa potem zgledajo zelo mat.
Mogoče ja pa tista zadeva tole. Bom enkrat kupil in poskusil, če se kaj bolje obnese. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ignis Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38 Prispevkov: 485 Aktiv.: 2.77 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Prvo sem pisal pod temo mali oglasi, pa bom vseeno tu postavil, ni za v novo temo.
Kupim, male količine, učinkovite snovi - sredstva -"žaube", ki olajša spajkanje.
Pri spajkanju se mi zgodi, da se na določene komponente "cin" noče in noče oprijeti,
takrat mi je $%###%%$#, element ali spajkalno mesto je uničeno od pregretja, žica pa se samo topi na konici.
Cinol "ne smem" uporabljati.
Prosim (stare) mačke, ki so mi pripravljeni prodati, kaj tega dodatka za spajkanje, da mi sporočijo kaj in kako, mogoče pa bo kdo na pikniku pripravljen kaj o tem prišepnit.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, bomo tudi na to temo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 1:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kupim, male količine, učinkovite snovi - sredstva -"žaube", ki olajša spajkanje.
Cinol "ne smem" uporabljati. |
v čem je sploh problem ? Zmešaš alkohol in kolofonijo, če želiš imeti pasto, ali nitro razredčilo in kolofonijo, če želiš imeti tekočino. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ignis Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38 Prispevkov: 485 Aktiv.: 2.77 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 6:11 am Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
v čem je sploh problem ? Zmešaš alkohol in kolofonijo, če želiš imeti pasto, ali nitro razredčilo in kolofonijo, če želiš imeti tekočino. |
To temo sem našel, ko sem iskal primerno mesto, kam naj umestim svoj post, prebiral sem jo (bolj detaljno) po tem.
Drži kaj si napisal, vedno sem mislil da je "bav bav" oz neka posebna skrivnost in komplicirano, bom poskusil naredit kot je opisano.
Hvala obema.
lp
P.S. Še eno butasto
Čemu pa je namenjen "fluks"? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni