|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
polhar Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 4:45 pm Naslov sporočila: Partkeepr |
|
|
Želim ustvariti bazo komponent, ki jih imam doma
Naletel sem na tole http://partkeepr.org/
Ko sem želel to "namestiti" na web server sem prišel do problema. Javlja mi da nimam nameščenega DoctrineORM, ki je potreben da ta koda deluje.
Ali že kdo to uporablja in bi mi lahko pomagal pri tem DoctrineORM.
O web serverjih, php, ... ne vem nič.
Zadevo želim postaviti na windows xp, za server uporabljam xampp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rabiš tole:
http://www.doctrine-project.org/projects/orm.html
Pa še tole: http://getcomposer.org/
Da ne boš mislil, da vem kako zadeva deluje.
Glede na to kakšne zahteve ima zadeva, bi si raje omislil kaj drugega. Xampp ti je namestil mysql bazo, ki je za tvoje potrebe verjetno zadosti. Nauči se uporabljati Mysql pa bo.
Za začetek v brskalnik vpiši 127.0.0.1 pa bi moral zagledati stran strežnika. Običajno je tam en kup povezav. Pa malo razišči. (To velja, če ti Xampp deluje) _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
@polhar: V pripravi je in nekaj je tudi že narejenega, projekt, ki bo omogočal med ostalim tudi vodenje elektro materiala, pa še kaj drugega. Osnovni namen je sicer narediti bazo materiala, ki je lahko med člani dostopen zelo hitro. Bodo pa seveda tudi opcije vodenja samo svojega lastnega materiala. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MvE Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2009 12:24 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.73 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko takih stvari se ne pravi prehitro naokoli ker je pretezko cakat da pridejo ven Lahko kaj vec poves o tem? Zanima me bolj natancen opis, kako je prislo do tega, zakaj in pa predvsem kdaj bo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
No seveda jaz ne utegnem vsega. Ampak zato pa imamo ljudi, ki radi pomagajo. Upam, da se bo Urosg oglasil, pa povedal kaj več o tem. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej na hitro, se je pri meni tudi pojavila potreba po vodenju materiala in ko sva z Darkom, ob mojem prvem obisku pri njem, debatirala tudi o tem, sem predlagal, da razširim zadevo tudi za uporabo med člani društva, zadeva je v sklepni fazi razvoja, žal mi malo primanjkuje časa, da bi lahko na hitro zaključil, vendar upam, da bom v kratkem našel en vikend, da zadevo zaključim.
V osnovi pa zadeva omogoča vnos komponent po sklopih in podsklopih z dodatnimi osebnimi oznakami, pripenjanje slik, datasheet-ov itd.
Ko bo za beta testiranje, bom sporočil in poprosil še koga, da zadevo malo stestira. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polhar Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nad partkeepr sem obupal
Sem pa med iskanjem naletel na sledeče:
Parts List
ecDB
zParts
trenutno sem se odločil za Parts List, ker avtomatsko poišče podatke datasheet, cene pri trgovcih,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
urosg je napisal/a: |
Torej na hitro, se je pri meni tudi pojavila potreba po vodenju materiala in ko sva z Darkom, ob mojem prvem obisku pri njem, debatirala tudi o tem, sem predlagal, da razširim zadevo tudi za uporabo med člani društva, zadeva je v sklepni fazi razvoja, žal mi malo primanjkuje časa, da bi lahko na hitro zaključil, vendar upam, da bom v kratkem našel en vikend, da zadevo zaključim.
V osnovi pa zadeva omogoča vnos komponent po sklopih in podsklopih z dodatnimi osebnimi oznakami, pripenjanje slik, datasheet-ov itd.
Ko bo za beta testiranje, bom sporočil in poprosil še koga, da zadevo malo stestira. |
Prehitevaš,....
Najprej bom dodal še jaz en kup zahtev  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Najprej bom dodal še jaz en kup zahtev  |
V to ne dvomim Itak boš pa ti prvi beta tester  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko bo alfa, nekaj že.  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MvE Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2009 12:24 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.73 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD, urosg, mene muči firbec. Kako daleč je?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni