www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Osciloskop ARM Nano DS0201

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 31, 2013 2:18 pm    Naslov sporočila:  Osciloskop ARM Nano DS0201 Odgovori s citatom

Zanimam se za doticni osciloskop. Potrebujem nekaj kar je poceni, majhno, in ima vgrajeno baterijo. Smile

Potreboval bi ga predvsem za avtoelektriko, en kanal bo dovolj, pa tudi signali frekvenc vec kot nekaj kHz me ne zanimajo, amplituda v 99,9% nikoli visja od 15 V, ce pa ze, pa do 85 V (piezo injektorji). Neke hude natancnosti in resolucije ne potrebujem. Smile

Ima kdo izkusnje s cim takim?

Mnenje? Se splaca investirati v tako igraco?

V delavnici imam analogni osciloskop, ampak mi ga je skoda za vsako nositi ven in priklapljati podaljske, pa tudi spominske funkcije nima... Anxious
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 31, 2013 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri teh kitajskih osciloskopih me moti, da so ohišja od MP4 predvajalnikov ali kaj jaz vem od česa. Tipke so naprej, nazaj, pavza, stop... Brick wall
Če te to ne moti, si ga nabavi. Za indikacijo signala bo zadostoval.

Drugače, bi ti jaz raje priporočal PC scope, če res potrebuješ prenosno zadevo. Je pa res, da boš s prenosnikom in PC scopom bolj neroden na terenu, kot pa s tisto pocket nano zadevo.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 31, 2013 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto na tvojem linku je res igrača.
Če želiš poceni prenosen DSO potem kupi vsaj UNI-T tip UTD1025CL
katerega dobiš iz Anglije za 237 GBP.

LP

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 31, 2013 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa za ta denar je to to ... Sem imel svoj čas tistega iz kit kompleta, pa se je dalo z njim presenetljivo veliko stvari narediti ... Glede na tvoje potrebe (in če nisi preveč izbirčen glede ohišja) bo po mojem povsem ok.

Moraš pa se zavedati slabosti teh kitajčkov, ki so največkrat slabo ohišje in slabi konektorji; slednji so zelo hinavski, saj ko odkrivaš kakšno napako misliš, da je problem na "pacientu", po nekaj urah pa ugotoviš, da te konektor jeb ... (been there done that). Ampak ja - če se tega zavedaš, potem bo verjetno zadeva za ta denar povsem ok.

UNI-T je že precej višje - tako kvalitetno kot cenovno (v tem rangu je še metex - sam ga ne morem ravno pripročiti, sem delal z njim, pa se mi nikakor ni dopadel), še korak naprej pa kak Fluke 123, ki pa ga na nemškem ebayu tudi že dobiš (rabljenega, mogoče s slabimi baterijami - a niso problem za zamenjat) že tudi za 300 EUR (aukcije). Ta slednji je že res top [slovenščina je zame španska vas] zadeva in praktično neuničljiv - takorekoč standard za resno delo na terenu.

Lp, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni