www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Adobe Reader ne odpira .pdf -jev v internetnem brskalniku
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 9:10 am    Naslov sporočila:  Adobe Reader ne odpira .pdf -jev v internetnem brskalniku Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Včeraj sem snel najnovejšo verzijo Adobe Readerja (7.0.8 ) in jo zamenjal s staro šestico. In kot sem že v naslovu napisal, program sedaj noče odpirati .pdf -jev v internetnem brskaliku (Mozilla Firefox 1.5.0.6). Prilagam tudi sliko. Kakšna ideja za rešitev?

Adobe.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  12.12 KB
 Pogledana:  8120 krat

Adobe.JPG

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

www,google,com "Cannot use Adobe Reader to view PDF" izpljune cel kup rešitev. prva med njimi je www,adobe,com (support knowledge base).

Med drugim se ljudje pritožujejo nad firefoxom in acrobatom. Rešitev je:
If you want to keep using Adobe Reader, I suggest getting the Firefox extension PDF Download; opening PDFs outside the browser seems to be relatively problem free. :) https://addons.mozilla.org/firefox/636/

Jur

www,adobe,com (support knowledge base):
Error "Cannot use Adobe Reader to view PDF..." when you open a PDF file in Internet Explorer (Acrobat 6 and 7 on Windows)
Issue

When you attempt to view a PDF in the Internet Explorer web browser, Acrobat or Adobe Reader returns the error, "Cannot use Adobe Reader to view PDF in your web browser. Reader will now exit. Please press the refresh button in your browser to start Acrobat."

Details

You have both Adobe Reader 7.0 and Acrobat 6 Professional or Standard installed on your computer.

Both Acrord32.exe and Acrobat.exe are running in the Windows Task Manager.

During installation of Adobe Reader 7.0, you chose to associate file types to Acrobat 6 rather than Adobe Reader 7.0.

If you attempt to refresh the browser window after you see the error message, you can view the PDF. However, Internet Explorer crashes when you close it. Acrobat.exe remains an active process.

Solution: Install the Adobe Reader 7.0.8 update.

In Acrobat or Adobe Reader, choose Help > Check For Updates Now to install the update.

Alternately, you can download the update from the Adobe website:

-- For Adobe Reader or Acrobat 7.x: Download the 7.0.8 update from the Adobe website at www.adobe.com/support/downloads/ .

-- For Adobe Reader 6.x or earlier: Download the full installation of Adobe Reader 7.0.8 from the Adobe website at www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html . ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.44

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poiskusi inštalirati firefox 2.0 beta, bi moralo delati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, to sem že poizkusil, pa ni nič pomagalo. Mislil sem, da je problem v Readerju, pa je bil problem v Firefoxu. LoLek, hvala!
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70656.53

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale Adobe je zivo sranje od SW! Zmeraj so kaksni problemi.

BTW, ali je kdo opazil nacin odpiranja PDF dokumentov v browserju, ce se uporabi google iskalnik? PDF se mi vedno odpre z dodatnim search oknom za iskanje v samem PDF dokumentu. Fuj fuj... kako se izklopi to?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj naj bi sploh bilo to "dodatno search okno za iskanje" ? Recimo na tej strani je cetrti hit PDF dokument.

Kje je ob prikazu v browserju (v tem primeru preizkuseno z IE) to famozno okno zaradi katerega je Adobe sranje ? Pri meni ga ni videti (razen ce pritisnem Ctrl+F oz. ikono za iskanje).
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Tale Adobe je zivo sranje od SW! Zmeraj so kaksni problemi.

BTW, ali je kdo opazil nacin odpiranja PDF dokumentov v browserju, ce se uporabi google iskalnik? PDF se mi vedno odpre z dodatnim search oknom za iskanje v samem PDF dokumentu. Fuj fuj... kako se izklopi to?

Kje je problem? Če klikneš na PDF na internetu dobiš nekaj takega, kot je v prilogi. Povsem normalno.

Jur

adobe.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  62.01 KB
 Pogledana:  4 krat

adobe.JPG

Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, pri meni pa ne.

Torej (kot sem rekel),problematicen je google. Ampak vseeno mi gre na zive Acrobat, ker to omogoca.

v google vrstico sem vtipkal low power user guide microchip (da bi dobil enak dokument kot ti).

prvi zadetek prikaze:
ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/LowPowerDemo_User_Guide_51512a.pdf

vendar pa, ko grem z misko cez, se v status baru browserja prikaze:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/LowPowerDemo_User_Guide_51512a.pdf#search=%22low%20power%20user%20guide%20microchip%22

Klik na link pa naredi to:

new-2.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  84.72 KB
 Pogledana:  5 krat

new-2.png

Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se ob kliku na ta tvoj link (ww1,microchip,com/downloads/en/DeviceDoc/LowPowerDemo_User_Guide_51512a.pdf) pokaže točno to, kot na sliki v mojem prejšnjem odgovoru, kar je prav. Google pri tem nima nič, internet eksplorer verjetno tudi ne. Moj acrobat je verzija 5.0. Verjetno je bistvo različnega prikaza ravno v tem. Koliko je tvoja verzija? Poizkusi uporabiti starejšo.

Tisti panel (tale te moti?) na desni strani okna lahko izklopiš. edit>preferences ali nekje tu v bližini. Nimam novega akrobata pri roki, da bi pogledal...

Nove verzije akrobata imajo preveč nepotrebnih okraskov in delajo počasneje.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Sre Sep 06, 2006 2:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rolling Eyes

Govoris o ednini, podal sem pa dva linka. Klikni na 2. (daljsega).

pa ponovi postopek kot sem ga opisal (iskanje pdf dokumentov s pomocjo googla), potem pa porocaj.

Isto se zgodi z IE.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, kliknil sem na daljšega (pravzaprav na oba). Enak rezultat. V postu sem po pomoti zapisal kratkega.

Meni se ob kliku na ta tvoj link (http://ww1,microchip,com/downloads/en/DeviceDoc/LowPowerDemo_User_Guide_51512a.pdf#search=%22low%20power%20user%20guide%20microchip%22) pokaže točno to, kot na sliki v mojem prejšnjem odgovoru, kar je prav. Google pri tem nima nič, internet eksplorer verjetno tudi ne. Moj acrobat je verzija 5.0. Verjetno je bistvo različnega prikaza ravno v tem. Koliko je tvoja verzija? Poizkusi uporabiti starejšo.

Tisti panel (tale te moti?) na desni strani okna lahko izklopiš. edit>preferences ali nekje tu v bližini. Nimam novega akrobata pri roki, da bi pogledal...

Nove verzije akrobata imajo preveč nepotrebnih okraskov in delajo počasneje.

Jur
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70656.53

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.44

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa v tem ne vidim problema, k večjemu prednost, saj že avtomatsko poišče ključne besede v dokumentu. Če te pa zelo moti pa tudi ni težko klikniti HIDE. Wink
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur:

Glede na to, da se v statusni vrstici browserja izpise "daljsi" link pomeni, da je kriv google. To, da se pri "daljsem" linku tebi ne odpe okno kot meni in Maretu, pa pomeni da ima prste pri tem tudi Adobe.

LoLeK:

Kaksne kljucne besede v dokumentu neki no. Ce iscem po naslovu dokumenta, mi nima kaj dodatno iskat pa brskat po samem dokumentu. Zelo nazoren primer je recimo iskalni niz tipa 74lvc245. In sedaj naj acrobat isce to besedo znotraj datasheeta? WTF? Iskanje v pdfjih uporabim samo v res redkih primerih pri zelo nepreglednih user manualih ali knjigah.

Stvar precej najeda! Sploh pri pocasnih serverjih, ki posiljajo samo obcasno stran po stran, za server je to OK, ker ponavadi beres in listas po vrsti in pdf se nalaga v ozadju bolj pocasi. Atmel ima tako narejeno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni