www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri 32" TV?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.31
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem kupil 32pfl3517h/12. Tudi pri meni je trenutno 32" za sedaj max zaradi prostora.
Nisem še vse naštudiral a se za sedaj dobro obnese. Tudi cena je primerna
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.87
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bivši goldstar oziroma lucky goldstar po novem life's good ne bi kupoval ker imam občutek da so pokvarljive še bol kot samsung. Lahko pa da se motim. Včasih je bil pa goldstar majka, moja mama ima še vedno goldstar televizijo staro 23 let in dela kot nova.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70612.35

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
anze90
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težka bo, sicer zna biti pa kasneje problematično ko bo še več postaj oddajalo 16:9 boš imel pa črne robove na vrhu pa spodaj oziroma nesimetrično sliko. Pa pri filmih tudi...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Philips ''smart tv'' imajo v glavnem zanič računalnik , izredno počasen in neprilagodljiv , brez flasha , domače omrežje prečesava počasi , občasno izgubi stik in podnapise hoče imeti v svojih fontih

- nikoli več

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, kot je že bilo rečeno: 30 let super pozabi. Tudi 10 let pozabi. Žal...
vem pa, kako je če si omejen s prostorom. Moj prvi je bil 32 col rano zaradi tega. Zdaj sem tiste omare vrgel ven in je prostora za 100 colsko samo na lotu še zadanem Doubt
Sicer je odvisno od tega, kako daleč boš gledal in kako dobro vidiš Mr. Green načeloma se LCD-ji gledajo z razdalje 2-3 kratna diagonala. To je menda izračunano da podlagi ločljivosti LCD-ja in očesa.
Ne vem, ali si do sedaj imel CRT... če JA, potem bodi pripravljen na manjše razočaranje: slika navadne ločljivosti bo na LCD-ju izgledala SLABŠE kot na CRT-ju! LCD zna predvajat SD, je pa narejen za HD in to se kar konkretno vidi.

EDIT: lucca--> se ne morem bolj strinjati. Kot sem rekel, slika je zelo lepa, ampak procesor za meni je pa Z80 ali slabši. S podnapisi je malce čudno, ja Pa preko mreže (media server) jih ne bere. če so posebej v mapi, medtem ko jih z USB-ja bere.
Kupil sem preko T2 akcije, sicer ne bi...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
načeloma se LCD-ji gledajo z razdalje 2-3 kratna diagonala. To je menda izračunano da podlagi ločljivosti LCD-ja in očesa.

Včasih je bila razdalja bistveno večja in vsi smo vse videli in bili zadovoljni.
Ampak tržna niša je večji (dražji) TV in "standardi" se hitro spremenijo Evil or Very Mad
Midva imava 22" TV in na njemu vidim prav vse, kar vidiš ti na 46". Edino kar je razlika jaz ne občutim tako slabe kvalitete slike SD (klasični zemeljski oddajniki) Wink

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
Philips ''smart tv'' imajo v glavnem zanič računalnik , izredno počasen in neprilagodljiv , brez flasha , domače omrežje prečesava počasi , občasno izgubi stik in podnapise hoče imeti v svojih fontih

- nikoli več

Ja se strinjam. Imam dva. Eden dražji 3d serija 7000 ter lowcost varianto serije 3000.

Na slednjega sicer nimam pripomb.

Dražji je obupno počasen že pri nalaganju. Prav tako počasi preklaplja med kanali. Kljub x (ne)uporabnih možnosti nima možnosti postavitve ure na zaslon Shocked (poceni varinata to ima)
++ je edino ambilight. (tole bi želel imeti, če bi televizor še enkrat kupoval)
Sicer nekih drugih težav z njim ni.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri razdalji mislim da trg nima veze. Poanta bližjega gledanja je v pikslih. ČE gledaš s prevelike razdalje oko ne zazna dveh sosednjih pikslov in posledično HD izgubi pomen. Čista fizika.
Se pa strinjam da gledanja SD z večje razdalje pripomore k "boljši" sliki.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70612.35

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upoštevati moraš da je še vedno kar nekaj programov, ki NE oddajajo v 16:9. Sicer ne vem, kako ti gledaš, ampak jaz sovražim raztegnjene obraze ter posledično take oddaje gledam v privzetem formatu, kar pomeni levo in desno črn rob, s tem pa se diagonala konkretno zmanjša (ni več 80cm, ampak bolj 60).
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.09
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Philips 32pfl3807h/12 ima na daljincu tipko za izbiro formata prikaza. Teh je 8 in med njimi je "Auto zoom", ki prikaže sliko v originalnem formatu.

Nazadnje urejal/a borber Pon Jun 03, 2013 3:51 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
anze90
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je pri mojemu samsungu(ue40es5500) posebej všeč, ker zna predvajati poleg dolby digital zvoka tudi dts, in pa seveda podnapise preko mreže dlna. Na mreži pa imam asusov router rt-n16, na katrega imam obešen disk in mi ponoči downloada filme, nato pa jaz samo tv pržgem in preko dlna že gledam film in to z podnapisi. Ni lepšega kot se vležti v posteljo in že gledaš, ne rabiš niti računalnika pržgati. Včasih samo dodam podnapise kar z telefonom na mrežni disk. Balzam Cool
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 04, 2013 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker vidim, da dobro poznate novejše televizorje (jaz imam še 55cm crt), bom kar tu vprašal.
Iščem cca 32" tv. Rabil bi ga za vrtenje reklam. Slike ali pps iz usb naprimer. Še najpomembneje bi bilo, da bi imel timer za vklop in izklop ter samodejno začetek predvajanje ob vklopu. Tv bi bil lociran na drugi lokaciji, kjer redno nebi bilo nobenega, da bi tv vklapljal in izklapljal, saj je želja, da bi tv delal tudi izven urnika.
Ali je kdo od vas zasledil takšne funkcije?
Lahko je tudi monitor, to ne predstavlja nobene ovire.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
anze90
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 04, 2013 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja tv(beri post pred tabo) ima timer za vklop oziroma izklop, moram pa probati če bi znala predvajati video iz ključka ob samodejnem vklopu. Če ne pa poglej za eno lcd televizijo, ki ima rs232 komunikacijo in nato narediš z kakšnim krmilnikom ali pa z mikrokontrolerjem... Recimo naša sharp led lcd ima rs232 in v navodilih opisano komunikacijo čisto enastavno in podobno kot at komande pri gsm.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni