|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Hja, če dvakrat zaporedoma objavim ime bo zvenelo kot reklama, kar pa nočem...nimam nič s tisto trgovino... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.50 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Ojej, sem spregledal! Površnost!
Kaj pa ebay trgovine? Čakat mi ni problem. Kaj so cene precej nižje? Mogoče kak link na kitajske trgovine (sem imel bolj to v mislih)?
Lp
Ps. Vem da je bila že bila razprava na to temo, ampak jo ne dobim! _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za soseda vzel kar tole. Zaenkrat je zadovoljen.
Zase sem vzel ene druge (mislim da je bila enaka cena) ki niso bile v silikonskem ovoju, ampak so bile kar zalite s silikonsko (?) maso. Sem se bolj zadovoljen kot sosed.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.50 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha, mamljivo.
Kaj pa napajalnike za trakove? Tudi pri isti trgovini ali kje drugje? _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj (TomTop) imajo vse zivo, tudi napajalnike sem ze pri njih kupoval, za ta projekt pa sem uporabil en switcher ki sem ga imel na zalogi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odlično! Mogoče samo še 1 vprašanje. Glede na to da prihaja to iz Kitajske, pa da paket postane že malo večji, a si imel kdaj kake probleme s carino? Dolge čakalne dobe, doplačilo, itd...? _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je iz tretjih dežel se ponavadi kar čaka od 2 do 4 tedne. Za neplačilo davka bodi pozoren, da naročilo ne presega 22€ s poštnino vred, za carino je pa meja cca. 150€.
Če imaš namen naročit večjo količino, naroči v presledkih enega do dveh dni, toliko da je prvi paket že odposlal, tako bo v mejah 22€. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo. Hvala za namig! _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta iz linka sem kupil dva naenkrat, in je bilo s paypalovim menjalnim tecajem ravno pod mejo (mislim da 19,80 eur). Od carine sem 2-3 tedne kasneje dobil poziv naj dostavim racun, poslal sem link do oglasa in screenshot iz paypal.com, pa sem dobil paket v roku dveh dni dostavljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer off topic, ampak vseeno.
Ugotovil sem, da carina uporablja tečajno listo za komitente, za preračun tistih 22 €.
http://www.bsi.si/podatki/tec-kom-BS.asp?MapaId=1232
Uporablja prodajni tečaj, ki je bil prvega v mesecu za cel mesec.
Paypal si pa nastavi, da preračuna banka, saj ima bolj ugoden tečaj, kot paypal.
Navodila:
Profile
My money
My preapproved payments - update
Set Available Funding Sources
To te potem pripelje na stran:
Manage Funding Sources
Tam imaš izpisano svojo kreditno in zraven Conversion Options, kjer lahko potem izbereš kako naj preračunava, izberi drugo možnost, ne paypal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, zanimivo. Kaj vse se lahko "člowk" še nauči
@zok:
Ugotovil sem, da bi mi ustrezale točno take kot si mi jih poslal. Tudi za osvetlitev kuhinjskega pulta. Sem na isti strani dobil tudi swičer zanje.
Kaj ti si trak prilimal direktno na les omare, ali si uporabil kak ALU profil? Kako je pa z gretjem tega trku?
Tvoj izdelek pa izgleda zelo lepo in lično  _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Čet Jun 06, 2013 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Paypal si pa nastavi, da preračuna banka, saj ima bolj ugoden tečaj, kot paypal. |
Tole je pa super nasvet, ki sem ga ze uposteval - hvala!
kornjace je napisal/a: |
Ugotovil sem, da bi mi ustrezale točno take kot si mi jih poslal. |
Sam sem uporabil podobne, le da so zalite s prozorno maso - kot lahko vidis na sliki spodaj: KLIK. So malo drazje, ampak ne bistveno.
Pritrdil sem jih direktno na les, na koncih in na nekaj mestih v sredini sem dodal kapljico CA lepila, da je bolj sigurno.
Greje se ne - vsaj po kaki uri delovanja na otip ni cutiti temperaturne razlike med trakom in ostalimi deli pohistva.
Pri temu prodajalcu sem kupil 16 V 2 A switcher za napajanje monitorja na steni. Vgrajen je v steno (brez prezracevanja), greje se kar krepko, ampak po dobrem letu delovanja enostavno noce in noce odpovedat. Ampak za teh nekaj evrov se ne smem pritozevati zaradi gretja - samo da dela..  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Čet Jun 06, 2013 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha, vidim ja. Tiste prejšnje imajo bolj mat silikon. A to pomeni da je svetloba najbž bolj razpršena!?
No, po slikah sodeč je osvetlitev zelo v redu, pa če praviš da se ti zdijo tvoje boljše kot od soseda (kar je presenetljivo, glede na to, da je od soseda vedno vse boljše!). Bom najbrž kar s temi poskusil.
Hvala za nasvete
Lp, Jure _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danger_zone Član

Pridružen-a: Tor 04 Okt 2011 10:14 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.36 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jun 06, 2013 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
[slovenščina je zame španska vas] bi zaradi lepšega izgleda uporabil alu profile z pleksi steklom pa me zanima če veste kje bi se dalo to dobiti po pravi ceni? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Jun 06, 2013 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Paypal si pa nastavi, da preračuna banka, saj ima bolj ugoden tečaj, kot paypal.
|
Hvala!  _________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni