|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Pet Jun 07, 2013 9:19 pm Naslov sporočila: S6 56A - neznana zadeva |
|
|
Zdravo,
odletela mi je zunanja zvočna kartica na Firewire vodilu...zadevo sem razdrl, pregledal za mrzle lote, zamenjal kable ipd...in prišel do sklepa, da je (verjetno) na napajalnem delu nekaj narobe (zadeva se ne "synca" z računalnikom).
Prilagam tudi sliko za lažjo predstavo
Skratka, ti trije elementi (ali gre mogoče za Schottkyje) se grejejo kot hudir, vezane pa so neposredno na + iz Graetza in kondenzatorja.
Ali kdo mogoče ve s čem zamenjati omenjene (predvidevam) diode?
hvala in lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
310.62 KB |
Pogledana: |
23 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Pet Jun 07, 2013 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odlotaj jih dol in pomeri. Moje ugibanje je, da so še dobre. Dvomim, da so to edine komponente, ki se grejejo. Priklopi napajanje s tokovno omejitvijo takoj za diode ali pomeri z multimetrom ali je napajalni del v kratkem stiku.
_________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni