www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

18650 Li-ion
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 17, 2013 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ima kdo slučajno takšen holder za 18650 celice, bi prosil za točne dimenzije okvirja in tistih dveh lukenj. Potrebujem za izris enega pcbja, ki bo v velikosti holderja, in pritrjen preko tistih dveh lukenj. Pray
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 17, 2013 6:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mere

76mmx41mm

Luknji
38mm x 10mm od roba.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 17, 2013 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, če kdo potrebuje 3D model za altium;

Scr2013-06-17 14 07 06.png
 Opis:
holder
 Velikost datoteke:  58.63 KB
 Pogledana:  2 krat

Scr2013-06-17 14 07 06.png

18650 holder x2.rar
 Opis:
Step AP214

Download
 Ime datoteke:  18650 holder x2.rar
 Velikost datoteke:  45.5 KB
 Downloadano:  3 krat

mi69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Jul 2013 11:34
Aktiv.: 0.30
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2013 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam nekaj ustvarjam za baterije 18650 Pa me zanima če lahko polnim 6 X 1S - vzporedno z balancerjem brez posebne prevezave ali morajo biti vezani zaporedno ?
V drugem primeru moram polniti vse na enkrat, V prvem pa bi lahko vsako celico posebej

Lp
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2013 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi69 je napisal/a:
Tudi sam nekaj ustvarjam za baterije 18650 Pa me zanima če lahko polnim 6 X 1S - vzporedno z balancerjem brez posebne prevezave ali morajo biti vezani zaporedno ?
V drugem primeru moram polniti vse na enkrat, V prvem pa bi lahko vsako celico posebej

Lp

Kolikor je meni znano, za vzporedno vezavo ne rabiš balancerja- saj so vendar vse celice na isti napetosti.

mi69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2013 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to je to je, kaj pa če celice zelo odstopajo po kapaciteti ali napolnjenosti , Zato sprašujem če je to sploh mogoče

Lp
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2013 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno moraš uporabiti enake celice, enakega proizvajalca, kapacitete, serije...in potem pri vzporedni vezavi brez dodatkov ne boš imel težav.

Sploh pa vzporedno vezanih celic ne moreš balansirat.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mi69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2013 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem mi je boljše narediti zaporedno vezavo in ko ne rabim polniti toliko celic enostavno prebrikam kontakte in polnim manj celic.
Hvala za enkrat , ko obtičim ali končam se slišimo

LPM
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, da malce nadaljujem temo. Tole so zagotovo originali? Glede na Panasonic je stvar zelo ugodna, vendar vseeno nebi rad stran metal denarja.

Slučajno kdo ve kje lahko kupim omenjene celice v paketu po 1 ali 3 kose, seveda da so original. Namreč zaenkrat bi kupil en komplet in ker uporabljam tri celice pa nočem, da mi ena stoji v predalu kljub temu, da bi jo slej ko prej vtaknil v kak projekt.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 12:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te s FastTech-a so skoraj 100% original. Vzami 4, pa zraven še eno žepno svetilko, pa boš hitro imel še četrto kam vtaknit. Kolikor vem se bolj ali manj povsod prodajajo v paru, ne vem, če sem kje zasledil, da bi se prodajale posamično. Pa glede na ceno se tako ali tako ne splača gledat na to, da bo ena viška.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 23, 2013 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo danes sem dobil Sanyo iz Fasttech-a. Zanima me, če je tisti prozorni plastični ovoj le del embalaže ali je ovoj baterije. Namreč prvič vidim tako zavite, pa še priključka sta zunaj folije?

Kaj več o kapaciteti pa povem, ko se podam v kakšno "luknjo".

Matej79
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 23, 2013 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So z zaščito ali brez? Če so z zaščito, je to normalno, da imajo prozoren ovoj preko, saj ta ščiti pozitivno vez med baterijo in zaščitnim PCB, drugače pa so moje bile brez zaščite in brez prozornega ovoja. Roza ovoj je na otip dokaj "gumijast". Sicer pa slika, pa se bo dalo najlažje povedat.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 23, 2013 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tisti roza ovoj je spodaj, čez pa je prozorna folija, ki ne prekriva terminalov.
Bom jutri poslikal.

Matej79
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Torej, da malce nadaljujem temo. Tole so zagotovo originali?

Ti sprašuješ slučajno o teh dotičnih celicah?

Matej79 je napisal/a:
So z zaščito ali brez? Če so z zaščito, je to normalno, da imajo prozoren ovoj preko, saj ta ščiti pozitivno vez med baterijo in zaščitnim PCB
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je natančneje o 2800mAh z zaščito. Sem malce pozabil na zadevo, bom poslikal.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 5 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni