|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hocancan Član

Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.13
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nichrome? Ali je to neka vrsta uporovne žice? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hocancan Član

Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.13
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gucekm Član

Pridružen-a: Sob 31 Mar 2012 7:38 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.09 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 6:34 pm Naslov sporočila: Re: Microsoft objavil podporo za MakerBot v win 8.1 |
|
|
Kot sem slišal je windows 8 malo preveč zakompliciral inštalacijo driverjev, ki niso podpisani s strani microsofta do te točke, da moraš restartat računalnik in it v poseben način za instalacijo le teh.
Open source comunity je kar močno lobiral za to, da se to uredi kaj se je izcimilo iz tega pa nisem več spremljal.
Bi mogel nekdo ki ima win8 na računalniku povedat ali mu arduino plate in FTDI čipi delajo out of the box. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz lahko recimo potrdim da Krokotovega CNC krmilnika ni mogoče naložiti na osmico brez tega, da greš v posebni reboot. To so res za=bali, da naprave, če gonilniki niso podpisani enostavno NE namesti BREZ kakršnegakoli opozorila ali obvestila. Enostavno se prikaže "nameščanje naprave"....potem se to okno skrije in to je to. Da ni nameščen vidiš šele če greš v upravitelja naprav, kjer je vprašaj...
Obstaja možnost, da trajno onemogočiš preverjanje, ampak v tem primeru windows misli da je v testnem načinu in so določene stvari onemogočene, tako da ta rešitev ne more biti trajna.
Arduinota nimam, tako da ne morem reči,za FTDI čip pa tudi težko rečem, ker sem skoraj sigurno v teh letih (sedmica od začetka, zdaj je osmica nadgradnje sedmice) imel gor priključen Darkotov programator, ki se prav lepo namesti.. bi moral imeti svežo namestitev osmice... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je finta samo v kasiranju, kaj pa drugega. Gotovo ne gredo testirat vsakega driverja, za katerega dobijo denar, saj nenazadnje oni nimajo podpore, ampak avtor le-tega.
Se strinjam, to je zelo podlo. Sicer je to obstajalo že prej, ampak prej si vsaj enostavno imel možnost prekočit preverjanje.
Sicer sem tvoj primer omenil zgolj zato, ker je bil to moj prvi problem potem, ko sem v delavnici namestil osmico in nisem vedel, zakaj vraga ne vidi mašine...
Da ne bi slučajno mislil da se kaj pritožujem...nikakor!
Sicer sem jaz tako na splošno zelo zadovoljen z osmico (seveda z izjemo nekaterih stvari). deluje hitreje od sedmice, ima par uporabnih dodatnih funkcij, sesuva se ne (vsaj meni se še ni, razen če sem bil res sam kriv). Upam, da je v 8.1 ne bodo pokvarili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gucekm Član

|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tole z driverji je res packarija. Se pa nekateri 3D printerji dejansko predstavijo kot običajni Generic text only tiskalniki priklopljeni na USB. Za pošiljanje G-code ali podobnega je to dovolj. Seveda v tem primeru vse breme krmiljenja prevzame elektronika printerja. Točnega modela printerja se ne spomnim več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gucekm Član

|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2013 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor se spomnim je bila finta v tem, da bila g-coda iz CAM poslana na 3d printer kot običajno besedilo prek generic printer driverja. Lahko bi jo tudi shranil na SD kartico in jo vtaknil v printer. Pri kablu odpade pretikanje kartice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2013 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še daleč najboljša ideja pa je raspberry pi dodat 3D printerju, pa je lahko tudi krmiljen preko WiFija, klasične mreže, zraven pa še daš webcam da vidiš kakšenje napredek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gucekm Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni