|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 2:48 pm Naslov sporočila: telefonski imenik |
|
|
Opazil sem,da je čedalje večja zmeda na temo telefonski imenik. Najprej vsak ima prosto izbiro ali je ali ni v imeniku,potem različni telefonski ponudniki (telekom,simobil,itd). Ali je in kje nek imenik,ki zajem večji del uporabnikov telefona ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Google?  _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
Google?  |
Že google,toda kaj naj iščem ? Je to kakšen mix telefonski imenik,kakšen združen telefonski imenik ? Problem torej,če poznamo človeka,ga moremo nujno poklicat,ne vemo pa kje ima telefon. Res je čas prinesel napredek,včasih si pogledal v telekomov imenik pa je bila zadeva rešena. Danes pa naj zadevo iščem na desetih mestih ali več ? Torej neke skupne rešitve ni na vidiku ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj itis.si ima tudi mobilne številke v bazi. Če je tam ne najdeš, je po vsej verjetnosti tudi drugod ne boš, saj ponavadi to pomeni da lastnik noče objave v imeniku. In vedno več je takih (v bistvu večina). Po moje je razlog pretirano klicarjenje vseh mogočih in nemogočih akviziterjev. Če številke ni v imeniku mu lahko zagroziš s tožbo in imaš mir (kje je pa dobil številko?), sicer nimaš kaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo, sem delal na izmenjavi podatkov med operaterji in telekomom.
Torej v telefonskem imeniku slovenije so objavljene številke vseh operaterjev.
Ti morajo po zakonu številke javno objaviti za vse svoje naročnike, ki objavo želijo.
Ker je za operaterje to predrago, ti pošiljajo podatke telekomu.
Ta pa jih (za plačilo) objavlja v telefonskem imeniku (itis.si, CD, knjiga).
Če iskane številke ne najdeš ni objavljena, ali pa je napaka pri vpisu podatkov.
lp, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
95% ljudi, ki sklepa nove naročnine se ne odloči imeti objavljene številke!
To je to...  _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
robert je napisal/a: |
Sicer pa se ogromno ljudi odloči za neobjavo - še tako te hitro dobijo "reklamarji", ki dobijo številko od tašče,sosedov,...  |
Pa ne samo to. Občasno me zamika, da bi odprl sp. Na mesec bi priklopil kar nekaj peči, pa še kakšno tuškabino montiral, stranke pa seveda zagotovljene.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.62 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Da, reklamarji oziroma prodajalci vsemogoče čudežne krame ter anketarji so tisti, ki so tudi mene prepričali, da nisem objavil svoje številke v imeniku. Na žalost pa je ta preveč lepa in še vedno večkrat doživim kakšno pomoto. Hvala bogu so te ponavadi podnevi, čeravno se je že zgodil klic ob pol treh ponoči, ko je obupana ženska hotela, da pridem ponjo z avtovleko v Sežano. V bistvu je imela še srečo, da sem imel dober dan in sem ji zgolj pojasnil resnico da nimam avtovleke. Kaj bi šele bilo, če bi ji rekel naj počaka eno uro do mojega prihoda
Domače pa je tudi treba prepričati, da mobitela ne dajejo vsepovsod. Že tako mi je sorodnica poskrbela, da na dom dobivam reklame za rože znamke na B. Ti so tudi trdovratni in se jih ne znebiš, čeravno nikoli nič ne kupim, pošiljke pa mečem v koš za smeti. Če bi zmagal vse njihove nagradne igre, kot mi obljubljajo, bi bil že milijonar.
Nazaj na temo: če številke ni v imeniku Telekoma Slovenije (TIS) ter google nič ne najde, potem številka 99% ni objavljena. In lastnik ima že prav za takšno odločitev. _________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni