|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dejko123 Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:50 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.91 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 8:07 am Naslov sporočila: LCD Gorenje TV - problem z napajalnikom |
|
|
Pozdravljeni!
Imam problem z Gorenjevim TV-jem (LCD) in sicer z napajalnikom (Vestel 17PW20) Varovalko je razneslo in sem pogledal za vzrok.. Skurjen optocopler (IC801), zener dioda (D836) in IC806. zamenjal sem vse ampak še vedno vse skuri..
Mi lahko kdo pomaga, kakšen je lahko vzrok in kaj naj preverim?
prilagam priponko.
LP
Dejan
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Vestel 17PW20-1_smps schematic diagram.pdf |
Velikost datoteke: |
105.9 KB |
Downloadano: |
32 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da bo ceneje poklicat na Gorenje. Nov napajalnik je svoje čase stal okoli 35 €.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:50 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.91 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdi se mi super ideja
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mirko Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.99
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
FET tranzistor pa trafo pa kakšen elektrolit mogoče.Vsedi se pa ne se bat,če imaš čas seve.Naj ceneje je res poklicati servis in potem gledaš pravlice in postaneš totalni dudek.Če pa začneš kaj popravljat se pa kaj kmalu kaj naučiš in hito postaneš nevarna konkurenca tistim,ki ti takoj svetujejo servis.Pa l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mirko je napisal/a: |
FET tranzistor pa trafo pa kakšen elektrolit mogoče.Vsedi se pa ne se bat,če imaš čas seve.Naj ceneje je res poklicati servis in potem gledaš pravlice in postaneš totalni dudek.Če pa začneš kaj popravljat se pa kaj kmalu kaj naučiš in hito postaneš nevarna konkurenca tistim,ki ti takoj svetujejo servis.Pa l.p. |
Ja Mirko, špula pa kondenzator, pa gasa.
Konkurenco je pa itak treba z=bat pri koreninah, preden se razraste, maš prav.
Po tvojih prispevkih sodeč, si ti že postal nevarna konkurenca slovenskem RTVjevskem lobiju in te bo treba počasi utišat. Pričakuj obisk stricev v dolgih ledrastih plaščih s klobuki potisnjenimi čez oči...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš pa čas in voljo (v tvoje znanje pač ne dvomim) ti pa lahko pošljem par crknjenih switcherjev in popravljene odkupim nazaj za pol cene novega, po 17 €. Bo šlo??
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede nato, kar sem jaz slišal iz zanesljivih virov, bi lahko na kakšnem TV stikalniku napisal magistersko nalogo, pa zadeva še vedno nebi delovala.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mirko Član

|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Konkurenco je pa itak treba (ne slovenska kulura) ni v elektronskem besednjaku.
Drugače pa le če popravljaš tisto kar je že bilo ti pade tudi kaj,kar še bo.
Korajža velja.Pa l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

|
Objavljeno: Sre Jul 03, 2013 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem z napajalnikom resen, ker je zamenjan z novim.. Ko bo cas se bom ukvarjal z starim.. Nasledji problem pa: pol slike se zamegli.. Iz leve proti desni, desni proti levi, in skoraj tocno polovica slike.. Od normalne barve prehod do crne.. Sumim na hladen spoj, ker ko jo udaris se naenkrat zbistri.. Samo ne vem ce je problem na glavni plati ali kje drugje.. Imel kdo se podobne probleme.. Ce bi jo dal v pecico, me je strah za cipovje.. Bi bilo kaj narobe?
LP Dejan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mirko Član

|
Objavljeno: Čet Jul 04, 2013 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Dobro povečevalo in pa zelo natančen pregled.Včasih je že samo osiveli spoj lahko slab spoj posebej pri tistih elementih,ki so podvrženi nihanju temperature.V nobenem primeru pa ne segrevaj cele plošče.Pa l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Čet Jul 04, 2013 8:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Dejko123 je napisal/a: |
Problem z napajalnikom resen, ker je zamenjan z novim.. Ko bo cas se bom ukvarjal z starim.. Nasledji problem pa: pol slike se zamegli.. Iz leve proti desni, desni proti levi, in skoraj tocno polovica slike.. Od normalne barve prehod do crne.. Sumim na hladen spoj, ker ko jo udaris se naenkrat zbistri.. Samo ne vem ce je problem na glavni plati ali kje drugje.. Imel kdo se podobne probleme.. Ce bi jo dal v pecico, me je strah za cipovje.. Bi bilo kaj narobe?
LP Dejan |
Poskušaj lokalizirat, kje točno jo moraš udarit, da se zgodi sprememba. Vzemi kak izvijač in z izoliranim ročajem narahlo poskušaj tu in tam.
Ampak med nama, mislim da nimaš preveč šans, da ti bo uspelo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 5:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Ups pozabil na pisat.. Kriv je bil flat kabel na samem ekranu...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni